Μαίνεται η πυρκαγιά στην Σαρδηνία

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Σαρδηνία

Μπέπε Γκρίλο: Αντί για Καναντέρ αγόρασαν μαχητικά αεροσκάφη

Επίσκεψη Τούρκων αξιωματικών στην Αθήνα
Μαίνεται η πυρκαγιά στην Σαρδηνία
Εκτεταμένη πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται από χθες στην Σαρδηνία, το δεύτερο σε έκταση νησί της Ιταλίας.

Ως το απόγευμα απανθρακώθηκε έκταση 20.000 στρεμμάτων δάσους και καλλιεργήσιμης γης κοντά στην πόλη Οριστάνο. Η πολιτική προστασία αποφάσισε την απομάκρυνση σαράντα ηλικιωμένων από οίκο ευγηρίας που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Λακόνι, ενώ προληπτικά απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και οι κάτοικοι της οικισμού Σάντα Σοφία.

Κλείσιμο
Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρώμης έκαναν γνωστό, παράλληλα ότι απομακρύνονται οι τρόφιμοι του σωφρονιστικού ιδρύματος του Ίζιλι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Νουόρο και απειλείται από την πυρκαγιά. Εκατό κρατούμενοι μεταφέρονται με πούλμαν σε άλλο χώρο κράτησης.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ως χθες το βράδυ η Πολιτική Προστασία είχε στην διάθεσή της μόνον δυο αεροσκάφη Canadair CL-415 για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης –από το σύνολο των 19 Καναντέρ που διαθέτει η Ιταλία– και ότι τις προσπάθειες συνδράμουν και γαλλικά εναέρια μέσα από την Κορσική.

Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της Σαρδηνίας αναφέρθηκε επικριτικά το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο. Βουλευτές του M5S που εξελέγησαν στο νησί σημείωσαν πως «η Σαρδηνία καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, αλλά στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση περιορίζει τα κονδύλια για αγορά νέων Καναντέρ και προχωρά στην χρηματοδότηση του προγράμματος για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, αδιαφορώντας, παράλληλα, και για τις χρόνιες ελλείψεις και προβλήματα που καταγγέλλουν οι πυροσβέστες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης