Η Συρία στο «πιάτο» Μπαν Κι-μουν - Λαβρόφ

Η Συρία στο «πιάτο» Μπαν Κι-μουν - Λαβρόφ

Λίγο πριν τη συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του

Η Συρία στο «πιάτο» Μπαν Κι-μουν - Λαβρόφ
Δείπνο εργασίας είχε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι- μουν με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση του δεύτερου με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο γγ του ΟΗΕ «τόνισε την επείγουσα ανάγκη της αναβίωσης» της προετοιμασίας της Διάσκεψης της Γενεύης για τη Συρία, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Κλείσιμο
Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΗΕ έχουν προσπαθήσει εδώ και μήνες να οργανώσουν μια διάσκεψη για τη Συρία, ώστε να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση, εν μέσω της εμφύλιας διαμάχης που έχει στοιχίσει πάνω από 100.000 θανάτους τα τελευταία δυόμισι χρόνια. 

Η διάσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Ιούνιο, αλλά εν συνεχεία αναβλήθηκε.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τον Λίβανο, με την ευκαιρία της «στάσης» που έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη, πριν μεταβεί την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, για να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργών Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τον υπουργό Άμυνας, Τσακ Χάγκελ. Στη συνάντηση θα πάρει μέρος και ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται τα θέματα της Συρίας, ο νέος πυρηνικός αφοπλισμός με τη συνθήκη START, το Αφγανιστάν, το Ιράν, αλλά την δεδομένη στιγμή το μεγάλο θέμα είναι η περίπτωση Σνόουντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης