Σκίουρος με πανούκλα «τρομοκρατεί» την Καλιφόρνια

Σκίουρος με πανούκλα «τρομοκρατεί» την Καλιφόρνια

Παρότι οι ειδικοί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας σε ανθρώπους.

Σκίουρος με πανούκλα «τρομοκρατεί» την Καλιφόρνια

Μπορεί για τους περισσότερους η εικόνα ενός σκίουρου να παραπέμπει στους χαριτωμένους ήρωες της Ντίσνει, Τσιπ και Ντέιλ, όμως ένας σκίουρος στην Καλιφόρνια απέχει παρασάγγας από τους τετραπέρατους πρωταγωνιστές των κινουμένων σχεδίων.

Ο εν λόγω σκίουρος διαγνώστηκε με πανούκλα και τρομοκρατεί τους πολίτες της Καλιφόρνια, παρότι οι ειδικοί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας σε ανθρώπους.
Κλείσιμο

Αν και τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν σημειωθεί μόλις πέντε ανάλογα περιστατικά στη συγκεκριμένη περιοχή και μόλις τέσσερις άνθρωποι προσβλήθηκαν από πανούκλα και θεραπεύθηκαν, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και έκλεισε το εθνικό πάρκο της περιοχής. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προειδοποίησαν τους πολίτες αν εντοπίσουν νεκρά ζώα να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές.

Η απόφαση της προσωρινής παύσης λειτουργίας του πάρκου σίγουρα δεν ήταν ευχάριστη για ένα ζευγάρι που σκόπευε να παντρευτεί κάτω από τα δέντρα και σε επαφή με τη φύση.

Όπως είπε η νύφη με διάθεση χιούμορ στο δίκτυο ABC «ο σύντροφός μου, μού είπε ότι θα μπορούσαμε να παντρευτούμε στο Λας Βέγκας, αλλά εγώ επέλεξα το εθνικό πάρκο και τώρα τρέχουμε να ξεφύγουμε από την πανούκλα».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης