Ιταλία: Ένοπλος εισέβαλε σε Δημαρχείο πυροβολώντας τη Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο

Ιταλία: Ένοπλος εισέβαλε σε Δημαρχείο πυροβολώντας τη Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο

Ο άνδρας είναι αστυνομικός και είχε στόχο την Δήμαρχο του Καρντάνο αλ Κάμπο του Βαρέζε, Λάουρα Πράτι, αλλά οι σφαίρες έπληξαν και τον αντιδήμαρχο, Κονσταντίνο Ιαμέτι

Ιταλία: Ένοπλος εισέβαλε σε Δημαρχείο πυροβολώντας τη Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο
 Ένοπλος εισέβαλλε πριν λίγη ώρα στο Δημαρχείο της περιοχής Καρντάνο αλ Κάμπο του Βαρέζε, πυροβολώντας την Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο άνδρας είναι αστυνομικός και είχε στόχο την Δήμαρχο, Λάουρα Πράτι, αλλά οι σφαίρες έπληξαν και τον αντιδήμαρχο, Κονσταντίνο Ιαμέτι.

Η Πράτι τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής Γκαλαράτε όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο αντιδήμαρχος που φέρει τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε και εκείνος με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Βαρέζε.

Ο άνδρας παρότι επιχείρησε να διαφύγει των αστυνομικών που έσπευσαν στο Δημαρχείο, εντοπίστηκε λίγο αργότερα και κρατείται.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα ο ένοπλος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για απάτη και είχε παυθεί από τα καθήκοντά του. Μόλις ολοκλήρωσε το αιματηρό του έργο φέρεται να είπε «Τώρα έκλεισα τους λογαριασμούς μου» και έπειτα έφυγε από το κτίριο.

Αφού απομακρύνθηκε από το Δημαρχείο, κατευθύνθηκε σε κεντρική πλατεία όπου πυροβόλησε στον αέρα για να περάσει ανάμεσα στον κόσμο. Από εκεί μπήκε σε γραφείο του ιταλικού συνδικάτου CGIL και με ένα όπλο ανά χείρας απείλησε τον κόσμο φωνάζοντας «έξω όλοι».

Μάλιστα, για να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση πέταξε μολότοφ. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τα ίχνη του και συνελήφθη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης