Πρώην γερουσιαστής παραδέχεται ότι χρηματίστηκε από τον Καβαλιέρε

Πρώην γερουσιαστής παραδέχεται ότι χρηματίστηκε από τον Καβαλιέρε

Ο Σέρτζο Ντε Γκρεγκόριο, δήλωσε πως χρηματίστηκε με τρία εκατ. ευρώ, δύο εκ των οποίων μαύρα, ώστε να πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι το 2008

Πρώην γερουσιαστής παραδέχεται ότι χρηματίστηκε από τον Καβαλιέρε
Δεν φτάνουν οι δικαστικές περιπέτειες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το σκάνδαλο Ρούμπι-γκέιτ, έρχεται στην επιφάνεια μία ακόμα υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται το όνομα του.

Ο πρώην γερουσιαστής του κόμματος Ιταλία των Αξιών, Σέρτζο Ντε Γκρεγκόριο, δήλωσε πως χρηματίστηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τρία εκατομμύρια ευρώ, δύο εκ των οποίων μαύρα σε μετρητά και χρηματοδότηση της πολιτικής του προσπάθειας, ώστε να πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι το 2008.

Σύμφωνα με τον Ντε Γκρεγκόριο, τα χρήματα προέρχονταν από τον επικεφαλής του Λαού της Ελευθερίας και είχαν σκοπό να ενισχύσουν την «Επιχείρηση Ελευθερία», που θα ολοκληρωνόταν με την πτώση της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με αίτημα του Ντε Γκρεγκόριο που έγινε δεκτό από την Εισαγγελία της Νάπολης, δε θα δικαστεί, ενώ αναμένεται να καταδικαστεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση.

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa δήλωσε πως δεν είναι ο μοναδικός στο ιταλικό Κοινοβούλιο που εκμεταλλεύθηκε ανάλογα προνόμια, ενώ επισήμανε πως δεν είναι σκοπός του να κατηγορήσει τον Μπερλουσκόνι, όμως, θεωρεί απαραίτητο να δηλώσει όσα γνωρίζει, σε μία προσπάθεια να «καθαρίσει» η συνείδησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης