Αυστραλία: Το τελευταίο της «χαρτί» παίζει η Γκίλαρντ

Αυστραλία: Το τελευταίο της «χαρτί» παίζει η Γκίλαρντ

Ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την πολιτική αν χάσει - Ο πρώην πρωθυπουργός Ραντ θέτει υποψηφιότητα  για την ηγεσία των Εργατικών

Αυστραλία: Το τελευταίο της «χαρτί» παίζει η Γκίλαρντ
Το τελευταίο της «χαρτί» απέναντι στους εσωκομματικούς της αντιπάλους, που την αμφισβητούν ανοικτά, παίζει η Τζούλια Γκίλαρντ.

Τρεις μήνες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, και ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το Εργατικό Κόμμα να οδεύει προς συντριπτική ήττα, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας περνάει στην αντεπίθεση.

Σε δηλώσεις της, η Γκίλαρντ ζήτησε να γίνουν σήμερα κιόλας εσωκομματικές εκλογές, και μάλιστα ανακοίνωσε ότι εάν ηττηθεί, τότε θα αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή. Κάλεσε δε και όλους όσους θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, να πράξουν το ίδιο.

Σε αυτή τη στάση συμφώνησε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας,Κέβιν Ραντ,που επιβεβαίωσε  την υποψηφιότητά του στις εκλογές.

Κλείσιμο
Ο Ραντ οδήγησε τους Εργατικούς στη νίκη στα τέλη του 2007, αλλά τον Ιούνιο του 2010 τα μέλη τους επέλεξαν στη θέση του την Γκίλαρντ.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Ραντ περισσότερο δημοφιλή στους ψηφοφόρους, γεγονός που θα μπορούσε να χαρίσει στους Εργατικούς περισσότερες έδρες στις εκλογές.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης