Οι έξυπνοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά... όχι για τους λόγους που φαντάζεστε

Οι έξυπνοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά... όχι για τους λόγους που φαντάζεστε

Η μακροζωία οφείλεται σε ποσοστό 95% στο DNA, ενώ μόλις το 5% αφορά τις σωστές επιλογές και τον ποιοτικό τρόπο διαβίωσης

 Οι έξυπνοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά... όχι για τους λόγους που φαντάζεστε
Η λογική οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι έξυπνοι άνθρωποι ζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους, ακριβώς διότι κάνουν καλύτερες επιλογές στη ζωή τους, ή γιατί διαμορφώνουν ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης, ή γιατί αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και τους αποφεύγουν. Είναι έτσι; Και όμως ΟΧΙ!

Σύμφωνα με μελέτη επιστημονικής ομάδας του London School of Economics and Political Science στη Μεγάλη Βρετανία, οι έξυπνοι άνθρωποι όντως ζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους, αλλά όχι για τους λόγους που μπορεί να προτείνει η κοινή λογική. Όλα τα παραπάνω που διαβάσατε συμβάλουν μεν στη μακροβιότητα, αλλά μόλις σε ποσοστό 5%, το οποίο θεωρείται στο όριο του υποθετικού.

Κλείσιμο
Αντιθέτως, η μακροζωία είναι καθαρά θέμα DNA! Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που είναι νοητικά εξελιγμένοι, διαθέτουν στο γενετικό τους υλικό το στοιχείο αυτό, που τους χαρίζει μακροημέρευση, σε ποσοστό 95%!

Το επόμενο βήμα της επιστημονικής ομάδας, είναι να πειραματιστούν πάνω σε ποντίκια ή σκύλους, προκειμένου να μην υπάρχουν επιρροές από... εξωγενείς παράγοντες, όπως η κατάχρηση λιπαρών τροφών, ή του αλκοόλ, στα οποία καταφεύγουν οι άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης