Περιτομή: Πότε γίνεται και ποιες είναι οι επιπτώσεις της επέμβασης

Περιτομή: Πότε γίνεται και ποιες είναι οι επιπτώσεις της επέμβασης

Η περιτομή είναι η αφαίρεση της ακροποσθίας, της δερματικής πτυχής που καλύπτει τη βάλανο του πέους και έχει ως αποτέλεσμα η βάλανος να είναι μόνιμα ακάλυπτη από δέρμα.

Περιτομή: Πότε γίνεται και ποιες είναι οι επιπτώσεις της επέμβασης
Η περιτομή ενδείκνυται για τη χειρουργική αποκατάσταση της φίμωσης και συνιστάται σε κάθε περίπτωση όπου ο άντρας ή το παιδί δεν μπορεί να αποκαλύψει τη βάλανο ή όταν η βάλανος αποκαλύπτεται, αλλά δημιουργεί προβλήματα στένωσης και πόνου κατά τη στύση.
Πώς γίνεται η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία περιφερικά στη βάση του πέους. Στην συνέχεια, τέμνεται και απολινώνεται ο χαλινός και ακολουθεί αφαίρεση του δέρματος που έχει υποστεί σκλήρυνση και στένωση. Αφού γίνει η ραφή του τραύματος, τοποθετούνται γάζες και ελαστικός επίδεσμος γύρω από το πέος. Στα παιδιά και στα νεαρά άτομα μπορεί η επέμβαση να γίνει με γενική αναισθησία. Ο μέσος όρος νοσηλείας είναι μερικές ώρες.
Κλείσιμο

Κατά τη μετεγχειρητική περίοδο ο ασθενής θα πάρει αντιβίωση και πρέπει να είναι προσεκτικός σε ότι αφορά τη φυσική δραστηριότητα. Αν έχουν γίνει ράμματα που δεν τα απορροφά το σώμα, αυτά θα πρέπει να αφαιρεθούν σε 7 με 10 ημέρες μετά το χειρουργείο.


Διαβάστε περισσότερα στο www.onmed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης