Χρηστικά tips για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

Χρηστικά tips για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

Στις διακοπές το ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα είναι δύσκολο να τηρηθεί και η σκέψη της πρόσληψης βάρους δημιουργεί άγχος και μας χαλάει τη διάθεση

Χρηστικά tips για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές
Διαβάστε παρακάτω μερικά εύκολα και χρηστικά tips για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές: 

1. Είσαι όλη μέρα στη θάλασσα νηστική. Τι μπορείς να φας αν δεν έχεις πάρει μαζί σου τα φρούτα σου; Οι περισσότερες παραλίες είναι πλέον οργανωμένες και το να βρεις μία καντίνα ή περίπτερο είναι το πλέον εύκολο. Από εκεί μπορείς να προμηθευτείς χυμούς, μπαγκέτα με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα και κριτσίνια. Με αυτόν τον τρόπο και δεν θα μείνεις νηστική και θα αποφύγεις τις παρασπονδίες.
Κλείσιμο
2. Το βράδυ μπορώ να πέσω με τα μούτρα στο φαΐ ή πρέπει να προσέξω; Το πιο σημαντικό είναι να προσέξεις το μέγεθος των μερίδων σου. Το να στερείσαι γευστικά φαγητά στις διακοπές σου δεν έχει πολύ νόημα, αντίθετα μπορεί να είναι λόγος να τις καταστρέψεις. Οπότε θα ήταν προτιμότερο να πάρεις μια μικρότερη μερίδα ή να πάρεις κάποιο ορεκτικό αντί του κανονικού. Και αν οι παραπάνω επιλογές δεν σε εκφράζουν, μπορείς να φανείς ρομαντικός και να μοιραστείς το πιάτο σου με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Επίσης μην ξεχνάς να:
Ξεκινάς πάντα με σαλάτα, έτσι ώστε να χορτάσεις γρηγορότερα.
Προτιμάς τα ψητά ή μαγειρευτά εδέσματα και όχι τα τηγανιτά.
Επιλέγεις για συνοδευτικό ψητά ή βραστά λαχανικά και όχι πατάτες τηγανιτές.
Αν πας σε κάποιο μεζεδοπωλείο, μην τσιμπάς από όλα τα πιάτα αλλά σέρβιρε στο πιάτο σου γύρω στις 5-6 πιρουνιές από ό,τι σου αρέσει. Βλέποντας το πιάτο σου γεμάτο θα χορτάσει όχι μόνο το μάτι σου, αλλά και το στομάχι σου, χωρίς όμως να έχεις φάει περισσότερο από αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

3. Έφαγα πολύ στο ταβερνάκι το προηγούμενο βράδυ πώς θα επανορθώσω την άλλη μέρα; Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να μείνεις νηστική για να αντισταθμίσεις την υπερφαγία της προηγούμενης νύχτας. Δώσε έμφαση σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και υγρά (νερό, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, χυμοί, τσάι), έτσι ώστε να διώξεις την κατακράτηση των αλμυρών και λιπαρών γευμάτων, που κατανάλωσες τις προάλλες. Για κύριο γεύμα επέλεξε τα πιο απλά πιάτα, όπως κοτόπουλο ή ψάρι με σαλάτα ή κάποια μακαρονάδα με τυρί, τα οποία είναι ευεργετικά για να σου φτιάξουν το στομάχι από τις κραιπάλες των προηγούμενων ημερών.

4. Πώς μπορώ να κάνω πιο Light τα φαγητά της ταβέρνας; Κάνε 4 ερωτήσεις στον σερβιτόρο σου: Ρώτα πως ετοιμάζετε και μαγειρεύετε το πιάτο σου. Αν δε σε ευχαριστεί , ζήτα να το ετοιμάσουν με κάποιο τρόπο που να σε ικανοποιεί. Για παράδειγμα, κρέατα που τηγανίζονται μπορούν το ίδιο εύκολα να ψηθούν στο γκριλ.

Διαβάστε περισσότερα στοlife2day
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης