Celestyal Cruises: Στα 110 εκατ. η συμβολή της στην εθνική οικονομία το 2015

Celestyal Cruises: Στα 110 εκατ. η συμβολή της στην εθνική οικονομία το 2015

Άνοδος στους αριθμούς των επιβατών που επέλεξαν την κρουαζιέρα φέτος - «Ψήφος εμπιστοσύνης» από τους Τούρκους που κατέγραψαν αύξηση 135% 

Celestyal Cruises: Στα 110 εκατ. η συμβολή της στην εθνική οικονομία το 2015
Παρά την οικονομική κρίση και την επιβολή των capital controls η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν γνώρισε προβλήματα, αλλά και κατέγραψε ανοδική πορεία. Έλληνες και ξένοι επιβάτες το 2015 «ψήφισαν» αυτό τον τύπο διακοπών, εκπέμποντας παράλληλα θετικά μηνύματα για το επόμενο έτος. 

Χαρακτηριστικά ήταν τα ταξίδια που πραγματοποίησε η Celestyal Cruises, την οποία εμπιστεύθηκαν φέτος συνολικά 129.731 επιβάτες, καταγράφοντας άνοδο 20% σε σχέση με το 2014. Παράλληλα, η οικονομική συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια του έτους εκτιμάται ότι ανήλθε σε 110 εκατ. ευρώ. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε  η Celestyal Cruises, τη μεγαλύτερη άνοδο, με 135%, κατέγραψαν οι επιβάτες από την Τουρκία, ενώ σημαντικές αυξήσεις κατέγραψε η ροή νέων επιβατών από την Ευρώπη με 25%, τη Νότια Αμερική με 17% και τη Βόρεια Αμερική με ετήσια άνοδο της τάξης του 13%. Μάλιστα, όπως τόνισαν στελέχη της εταιρείας, εκτιμάται ότι για το 2016 θα υπάρξει και νέα αύξηση επιβατών, με το ποσοστό της ανόδου να είναι επίσης διψήφιο, τουλάχιστον με βάση τα όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής από την πορεία των κρατήσεων.

Κατά το 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια, μέγεθος που αντιπροσωπεύει μερίδιο 25% επί του συνόλου των 4.162 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Ελλάδα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει προσθέσει νέους προορισμούς στα δρομολόγια που πραγματοποιεί τα τελευταία έτη, ενώ το 2016 αναμένεται να προστεθούν προορισμοί όπως το Ναύπλιο, η Μυτιλήνη και τα Χανιά, μέσω του νέου πλοίου της εταιρείας «Celestyal Nefeli».



Νέοι προορισμοί 

Στο σχεδιασμό της εταιρείας για το 2018 είναι η προσθήκη μιας χειμερινής επταήμερης κρουαζιέρας  με την ονομασία «Τρεις Ήπειροι» με το Celestyal Olympia, η οποία θα ξεκινάει από το Λαύριο και θα επισκέπτεται τρεις ηπείρους, Ευρώπη (Ρόδο), Ασία (Αντάλεια – Τουρκία, Άγιοι Τόποι - Ισραήλ) και Αφρική (Πορτ Σαίντ - Αίγυπτος). Ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων κ. Πυθαγόρας Νάγος αναφέρθηκε στην τρίτη χρονιά δραστηριοποίησης στην Κούβα με την Cuba Cruise, η οποία πλέον επεκτείνεται για τέσσερις εβδομάδες, και απολαμβάνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιβατών αλλά και την ενθουσιώδη υποδοχή από την αγορά της Αμερικής και του Καναδά. Η Celestyal Cruises, όχι μόνο αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας που πραγματοποιεί δρομολόγια στην Κούβα αλλά είναι και η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που επισκέπτεται συνολικά τέσσερα λιμάνια. 



Αναβάθμιση στα κρουαζιερόπλοια από ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το 2016, ο Αντιπρόεδρος επιχειρήσεων κ. Γιώργος Κουμπενάς, αναφέρθηκε στη συνεχή αναβάθμιση που πραγματοποιείται στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, στηρίζοντας τις ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές   μονάδες με συνολικά 20 εκατ. ευρώ για το 2015, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σημαντικό έργο προσθήκης 51 μπαλκονιών στο Celestyal Crystal, τονίζοντας την ανταγωνιστικότητα και τεχνογνωσία των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises, καθώς πραγματοποίησε συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων). Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών άγγιξε τα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ανήλθαν στα 33 εκ. ευρώ. Η δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα. 



Προώθηση της Ελλάδας σε όλες τις αγορές του εξωτερικού 

Για τις πρωτοβουλίες του τμήματος Marketing της εταιρείας ανεφέρθηκε η κυρία Σαλώμη Πνευματικού- Διευθύντρια Marketing τόσο για την προώθηση της Ελλάδας σε όλες τις αγορές του εξωτερικού όσο και στην προσπάθεια εκπαίδευσης και άνοιγμα της ελληνικής αγοράς με τις ειδικές και δελεαστικές προσφορές για τους Έλληνες επιβάτες για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και για το Φθινόπωρο, παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνη την περίοδο.
   
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Ναυτιλιακού Τμήματος της εταιρείας κ. Βασίλης Γκάζικας, παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συμμετέχει η εταιρεία για το οποίο και βραβεύτηκε από τα Lloyds List Awards. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικά σύστημα, που στοχεύει στην διάσωση επιβατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων και φέρει το όνομα του Αργοναύτη «Lynceus» ή στα ελληνικά «Λυγκέας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης