GfK: Ανοδικά οι κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα, παρά το πρόσφατο «φρένο»

GfK: Ανοδικά οι κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα, παρά το πρόσφατο «φρένο»

H διάθεση των Γερμανών για ταξίδια εφέτος σε όλους τους προορισμούς παραμένει υψηλή -αν και ο δείκτης είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2014

GfK: Ανοδικά οι κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα, παρά το πρόσφατο «φρένο»
Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται συνολικά για το 2015 οι κρατήσεις των Γερμανών προς την Ελλάδα, παρά την πτώση που παρατηρήθηκε στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής τις προηγούμενες εβδομάδες λόγω των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του κινδύνου του Grexit.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τόσο η γνωστή εταιρεία GfK, με βάση τα στοιχεία έως και τα τέλη Ιουνίου, όσο και το χθεσινό βαρόμετρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας Τουρισμού (ΒΤW), το οποίο αποκαλύπτει ότι συνολικά, η διάθεση των Γερμανών για ταξίδια εφέτος σε όλους τους προορισμούς παραμένει υψηλή -αν και ο δείκτης είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2014. Βασικές αιτίες, οι καλές συνθήκες στην αγορά εργασίας, ο χαμηλός πληθωρισμός και η συνακόλουθη, σημαντική αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των Γερμανών.

Κλείσιμο
Το βαρόμετρο της BTW δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο και βασίζεται, μεταξύ άλλων, στο μηνιαίο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK, σε ένα δείγμα 2000 καταναλωτών. Η τελευταία έρευνα βασίζεται σε συλλογή στοιχείων έως το τέλος του Ιουνίου - δηλαδή, πριν από την πρόσφατη κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης και την τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία, η οποία επίσης άλλαξε τα δεδομένα στον τουρισμό της Μεσογείου την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης