Βραζιλία:Γνωριμία με την πιο «μυστικοπαθή» φυλή του Αμαζονίου!

Βραζιλία:Γνωριμία με την πιο «μυστικοπαθή» φυλή του Αμαζονίου!

Η φυλή Kaxinawá ζει κρυμμένη στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού και κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της για τον τρόπο ζωής της, αλλά ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο της Βραζιλίας προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά...

Βραζιλία:Γνωριμία με την πιο «μυστικοπαθή» φυλή του Αμαζονίου!
Στα τροπικά δάση του Αμαζονίου ζουν πολλές φυλές Ινδιάνων, που οι πληροφορίες για τη ζωή τους είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Η φυλή των Kaxinawá έχει 5.500 μέλη και ζει βαθιά στα δάση του Αμαζονίου, στην πολιτεία Acre της δυτικής Βραζιλίας, κοντά στα σύνορα με το Περού.

Κλείσιμο


Μεγάλο μέρος του τρόπου ζωής της φυλής, όπως η παραδοσιακή ιατρική, η ζωγραφική και η τέχνη τους γενικότερα, παραμένουν άγνωστα στον έξω κόσμο και γνωρίζουμε μόνο ότι τα μέλη της φυλής χρησιμοποιούν την δική τους γλώσσα, που ονομάζεται hãtxa kui, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν πορτογαλικά όταν γίνονται 11 ετών.



Λόγω της γειτνίασης με το Περού η φυλή των Kaxinawá  έχει δεχθεί επιρροές από τους Ίνκας στα ρούχα, καθώς και στην ζωγραφική του σώματος, στο οποίο σχηματίζουν γεωμετρικά σχήματα που ονομάζονται Kenes.



Τον προσεχή Σεπτέμβριο η φυλή θα γιορτάσει το φεστιβάλ Xina Bena και το ταξιδιωτικό πρακτορείο της Βραζιλίας «Bespoke Brazil» αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε όσους τουρίστες το επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την φυλή των Kaxinawá, τα ήθη τους, τα μυστικά της παραδοσιακής ιατρικής τους, τους χορούς τους και τον μυστικό κόσμο τους!



Ο διευθυντής του τουριστικού γραφείου Simon Williams, δηλώνει στην βρετανική Daily Mail, ότι θα είναι μια σπάνια ευκαιρία για όσους επισκέπτες κάνουν αυτό το μοναδικό ταξίδι να δουν την συναρπαστική ζωή μιας φυλής που θεωρείται από τις πιο απομακρυσμένες στον Αμαζόνιο, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να απαρνηθούν τις ανέσεις του δυτικού κόσμου και κυρίως, τα άνετα κρεβάτια τους, αφού θα κοιμούνται σε αιώρες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης