Έκτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Σκανδιναβούς η Ελλάδα

Έκτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Σκανδιναβούς η Ελλάδα

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για Σουηδούς, Νορβηγούς και Φιλανδούς - Γιατί η Ελλάδα δεν θεωρείται «ελκυστική» παρ' ότι 1,5 εκατ. Σκανδιναβοί κάνουν κάθε χρόνο διακοπές στη χώρα μας 

Έκτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Σκανδιναβούς η Ελλάδα
Στην 6η θέση ανάμεσα σε 89 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Σκανδιναβούς. 

Σύμφωνα με την έρευνα  της εταιρείας  «A&B Analyse και M3 Research» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε δείγμα 2.300 Σκανδιναβών προκύπτουν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Κλείσιμο
ΣΤην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης η Αυστραλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ταϊλάνδη και στην έκτη θέση η Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία ερευνών, η χώρα μας, κατατάσσεται στην 28η θέση, στη συνολική κατάταξη της αξιολόγησης, όλων των χωρών, ως προς την τουριστική τους εικόνα.

Η συνολική αξιολόγηση της τουριστικής εικόνας των χωρών προκύπτει από ορισμένη σειρά κριτηρίων, όπως για παράδειγμα η αναγνωρισιμότητα μίας χώρας, το πόσο ελκυστική είναι ή φαντάζει στην αντίληψη του Σκανδιναβικού κοινού, και άλλα.

Ακόμη η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση στην κατηγορία «Awareness», δηλαδή αναγνωρισιμότητα προορισμού και στην 35η στην κατηγορία «Attractiveness», δηλαδή ελκυστικότητα προορισμού.


Είναι γεγονός πως η Σκανδιναβική αγορά είναι η τρίτη μεγαλύτερη για τη χώρα μας αφού ετησίως περίπου 1.500.000 τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα. Ωστόσο όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία η ελκυστικότητα της χώρας βρίσκεται σε πολύ χαμηλή θέση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης