Cat S60: Το πρώτο smartphone με ενσωματωμένη θερμική κάμερα

Cat S60: Το πρώτο smartphone με ενσωματωμένη θερμική κάμερα

Το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας που τείνει να γίνει συνώνυμη με τα ανθεκτικά κινητά τηλέφωνα παρέχει μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών για την καταγραφή και ανάλυση θερμικών εικόνων και παράλληλα είναι το πιο στεγανό, αντέχοντας στο νερό σε βάθος έως και πέντε μέτρα για μία ώρα

Cat S60: Το πρώτο smartphone με ενσωματωμένη θερμική κάμερα
Το πρώτο smartphone με ενσωματωμένη κάμερα θερμικής απεικόνισης και το πλέον στεγανό έξυπνο τηλέφωνο (IP68), το Cat S60, είναι πλέον διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. 

Το Cat S60 περιλαμβάνει ενσωματωμένη μονάδα θερμικής μικροκάμερας Lepton, με την υποστήριξη της Flir (ιδιαίτερα γνωστή στον τομέα αυτό), η οποία χρησιμοποιείται για την απεικόνιση της θερμότητας που είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αναδεικνύοντας τις διαφορές θερμοκρασίας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής MyFlir, η οποία παρέχει μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών για την καταγραφή και ανάλυση θερμικών εικόνων.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η δυνατότητα ενσωμάτωσης μιας κάμερας θερμικής απεικόνισης σε μια ανθεκτική συσκευή κινητής τηλεφωνίας παρέχει μία σειρά ευκολιών, από την κατάρτιση εκθέσεων επί του έργου μέχρι την ενσωμάτωση email. Η ευκολία μεταφοράς μίας μόνο συσκευής η οποία συγκεντρώνει όλες τις δυνατότητες ενός premium smartphone, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εντοπισμού και μέτρησης της θερμοκρασίας επιφανειών, καθιστά εφικτή τη χρήση σε ένα τεράστιο εύρος εφαρμογών για επαγγελματίες στον τομέα της κατασκευής κτιρίων, εργαζόμενους σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και υπεύθυνους αντιμετώπισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Η θερμική κάμερα (εμβέλειας έως 30 μέτρα) του Cat S60 παρέχει μια πληθώρα νέων χρήσεων, όπως: ανίχνευση απώλειας θερμότητας γύρω από παράθυρα και πόρτες, εντοπισμό διαρροών υγρασίας και έλλειψη μόνωσης, ταυτοποίηση ηλεκτρικών συσκευών και κυκλωμάτων που παρουσιάζουν υπερθέρμανση, όπως και ορατότητα σε πλήρες σκοτάδι. 

Κλείσιμο


«Από τη στιγμή που παρουσιάσαμε το προϊόν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, η ομάδα μας είναι παρούσα επιτόπου, συλλέγει σχόλια και δημιουργεί πολλές δοκιμές μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερόμενων ομάδων στις οποίες απευθύνεται. Από υδραυλικούς μέχρι εκπαιδευτές αλόγων, αρχιτέκτονες και εργοδηγούς, πυροσβέστες και φύλακες πάρκων, υποβάλλουμε το S60 σε εξονυχιστικές δοκιμές και τα σχόλια είναι συγκλονιστικά», υποστήριξε ο Πίτερ Στίβενς, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Bullitt, παγκόσμιου δικαιούχου αδείας εκμετάλλευσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας για την Caterpillar.

Το Cat S60 είναι, επίσης, το πλέον στεγανό έξυπνο κινητό στην αγορά, ικανό να αντέξει στο νερό σε βάθος έως και πέντε μέτρα για μία ώρα. Τα κουμπιά της συσκευής ανταποκρίνονται κάτω από την επιφάνεια του νερού, παρέχοντας πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή και τη βιντεοκάμερα, επεκτείνοντας τα όρια χρήσης τους.

Από πλευράς άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών, το S60 είναι το πιο ισχυρό smartphone που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Cat, ενσωματώνοντας οκταπύρηνο SoC (Snapdragon 617), 3 Gb RAM, μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 3.800 mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης (φτάνει στο 60% σε 30 λεπτά βάσει προδιαγραφών) και 32 Gb επεκτάσιμου (μέσω microSD έως 256 Gb) αποθηκευτικού χώρου. 

Η οθόνη των 4,7 ιντσών (720x1280p, ενισχυμένης φωτεινότητας) προστατεύεται από Gorilla Glass 4 και η βασική κάμερα που συνεργάζεται με τη θερμική έχει αισθητήρα 13 Mpixels. Το Cat S60 έρχεται με εγκατεστημένο το Android 6.0 (Marshmallow) και δέχεται δυο Sim, κάτι το οποίο θα εκτιμηθεί δεόντως από τους επαγγελματίες, στους οποίους πρωτίστως απευθύνεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης