Τα άχρηστα data κοστίζουν στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εκατοντάδες δισ. ευρώ

Τα άχρηστα data κοστίζουν στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εκατοντάδες δισ. ευρώ

Το 59% των δεδομένων που αποθηκεύονται και επεξεργάζονται από οργανισμούς της Βρετανίας είναι αόρατο και θα μπορούσε να περιέχει τα πάντα

Τα άχρηστα data κοστίζουν στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εκατοντάδες δισ. ευρώ
Η Veritas Technologies, η οποία ειδικεύεται στις λύσεις backup και recovery, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Databerg Report 2015, το οποίο εξετάζει το πώς οι ευρωπαϊκοί  οργανισμοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, διαχειρίζονται τα δεδομένα τους. 

Μεταξύ των σημαντικών ζητημάτων που καταδεικνύει η έρευνα, είναι ο τρόπος που 
αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τις εταιρικές υποδομές συστημάτων πληροφορικής.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το Databerg Report 2015, το 59% των δεδομένων που αποθηκεύονται και επεξεργάζονται από οργανισμούς της Βρετανίας, είναι αόρατο και θα μπορούσε να περιέχει τα πάντα, όπως βίντεο για γάτες έως και υλικό για ενήλικες, δημιουργώντας αυξημένο κίνδυνο μη συμμόρφωσης, με τους ισχύοντες κανονισμούς. Η έκθεση εκτιμά, επίσης, ότι ένας μεσαίου μεγέθους βρετανικός οργανισμός, διατηρεί περίπου 1.000 Terabytes πληροφοριών, δαπανώντας ετησίως περίπου 602.000 ευρώ για ROT data ή με μια λέξη για άχρηστα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι μόλις 12% του κόστους της αποθήκευσης δεδομένων δαπανάται για κρίσιμα (και χρήσιμα) δεδομένα στη Βρετανία.

«Ενώ τα μηχανογραφικά δεδομένα θα έπρεπε να υπηρετούν τους σκοπούς του κάθε οργανισμού, είναι προφανές ότι στη Βρετανία ισχύει το αντίθετο. Τα βασικά συμπεράσματα του Databerg Report 2015 αντανακλούν το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις επενδύουν ένα σημαντικό μέρος των πόρων τους για τη διατήρηση δεδομένων που είναι εντελώς άσχετα με τις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Matthew Ellard, Senior Vice President EMEA της Veritas.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένας τυπικός βρετανικός οργανισμός αναφέρει ποσοστά Dark Data που ανέρχονται στο επίπεδο του 59% (μέσος όρος ΕΜΕΑ 54%), ποσοστά ROT Data 29% (μέσος όρος ΕΜΕΑ 32%), και μόλις 12% αναγνωρισμένα κρίσιμα επιχειρησιακά δεδομένα (μέσος όρος ΕΜΕΑ14%). Αυτό ισοδυναμεί, με σπατάλη εταιρικών πόρων μέχρι 798 δισ. ευρώ για την αποθήκευση άχρηστων δεδομένων έως το 2020, εάν οι εταιρείες δεν αλλάξουν στρατηγική και τακτικές στη διαχείριση των πληροφοριών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης