«Πιο δημιουργικοί οι εργαζόμενοι όταν ακούν μουσική» ισχυρίζεται το Spotify

«Πιο δημιουργικοί οι εργαζόμενοι όταν ακούν μουσική» ισχυρίζεται το Spotify

Ενας στους τρεις πιστεύει ότι η μουσική τον βοηθά να κυλήσει γρηγορότερα η μέρα και ένα στους πέντε απαντά ότι ακούγοντας μουσική χειρίζεται καλύτερα τη «βαρετή» δουλειά

«Πιο δημιουργικοί οι εργαζόμενοι όταν ακούν μουσική» ισχυρίζεται το Spotify
Eρευνα του Spotify - υπηρεσία on demand πρόσβασης σε εκατομμύρια μουσικά κομμάτια - αποκαλύπτει ότι το άκουσμα μουσικής στον χώρο εργασίας οδηγεί σε πιο ευτυχισμένους εργαζομένους και ενισχύει το ηθικό και τη δημιουργικότητα στο γραφείο.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) των ανθρώπων αποκαλύπτουν πως ακούνε μουσική ενώ εργάζονται, με την Adele να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η πιο δημοφιλής (16%), τους Arctic Monkeys να ακολουθούν (14%), ενώ οι Mumford & Sons έρχονται στην τρίτη θέση (13%).

Κλείσιμο
Η συνεργαζόμενη με το Spotify με την Dr. Anneli Haake, ειδική στη μουσική στο χώρο εργασίας, της οποίας η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εκατοντάδες γραφεία και έδειξε ότι η μουσική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το άγχος και να βελτιώσει τη συγκέντρωση, υποστηρίζει ότι πάνω από το ένα τρίτο (36%) των εργαζομένων πιστεύουν ότι η μουσική τους βοηθά να κυλήσει γρηγορότερα η μέρα, ενώ το ένα πέμπτο (20%) πιστεύουν ότι ακούγοντας μουσική χειρίζονται καλύτερα τη «βαρετή» δουλειά.

Ενώ οι άνθρωποι αισθάνονται ξεκάθαρα ότι η μουσική τους κάνει πιο παραγωγικούς στην εργασία, το 16% αυτών παραδέχονται ότι ακούν μουσική για να ηρεμούν τους συναδέλφους τους. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τη μουσική τους, καθώς η έρευνα έδειξε ότι ένας στους δέκα (10%) κρίνει τον συνάδελφό του με βάση τις μουσικές του επιλογές.

Η έρευνα του Spotify αποκάλυψε ακόμα ότι το πιο δημοφιλές είδος μουσικής στο χώρο εργασίας είναι η pop/chart μουσική, με πάνω από το ένα τρίτο (34%) να το επιλέγουν. Ακολουθεί η Rock (29%) .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης