Σόφη Δελούδη: Κορίτσια στον ήλιο «by Deloudi»

Σόφη Δελούδη: Κορίτσια στον ήλιο «by Deloudi»

Φέτος παρουσιάζει την τρίτη κολεξιόν της με μαγιό και ρούχα παραλίας, εντυπωσιάζοντας όχι μόνο την ελληνική, αλλά και τη διεθνή αγορά. Η Σόφη Δελούδη -της γνωστής οικογένειας- είναι η νέα μεγάλη δύναμη στα beachwear

Σόφη  Δελούδη: Κορίτσια στον  ήλιο «by Deloudi»
Για τη Σόφη Δελούδη κανένα όνειρο δεν μοιάζει απραγματοποίητο, αρκεί βέβαια να είναι τόσο δυνατό όσο το δικό της πάθος για τη δημιουργία συλλογής swimwear. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο των αξεσουάρ και των μικροεπίπλων σπιτιού, φέτος η Σόφη λανσάρει την τρίτη κατά σειρά κολεξιόν της με μαγιό και ρούχα για την παραλία. Οι τάσεις για το καλοκαίρι 2016 επιβάλλουν, σύμφωνα με την ίδια, μαγιό μονόχρωμα ή εμπριμέ με pop prints που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’60. Η συλλογή βασίζεται στα ίδια υλικά, καθώς όλα τα ρούχα παραλίας είναι από βαμβακερό ύφασμα, λινό, γάζα κ.ο.κ. ώστε να δένουν ασορτί με τα μαγιό. «Η μόδα πάει πλέον παραλία και οι άνθρωποι που διαθέτουν γούστο ενδιαφέρονται να το υπηρετήσουν, ακόμη κι όταν βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια άνθηση όσον αφορά στον σχεδιασμό μαγιό, σανδαλιών, πετσετών κ.λπ. Η μόδα της παραλίας κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο», λέει στο «thema people» η σχεδιάστρια.

Για τη Σόφη Δελούδη ο σχεδιασμός μαγιό ήταν η κερκόπορτα για να εισβάλει στον θαυμαστό κόσμο της μόδας, να κερδίσει τη δική της θέση στον χώρο και, εντέλει, να κατακτήσει τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά.

Κλείσιμο


Απόφοιτος τoυ Ινστιτούτου Μόδας Marangoni στο Μιλάνο, αμέσως μόλις επέστρεψε από την Ιταλία άρχισε να εργάζεται ως βοηθός στυλίστα στο περιοδικό «Ταχυδρόμος». Αργότερα συνεργάστηκε με τη βιοτεχνία ρούχων της μητέρας της στον τομέα του σχεδιασμού. Εκεί δημιούργησε την πρώτη συλλογή της με μαγιό. «Τότε οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Αντιμετώπιζα σωρεία προβλημάτων για την εισαγωγή των υλικών και την εκτέλεση των σχεδίων, γι’ αυτό και δεν έμενε άλλη λύση από το να ακολουθήσω τον επαγγελματικό δρόμο του πατέρα μου, κάτι που και ο ίδιος το ήθελε απ’ όταν ήμουν παιδί. Ο πατέρας μου ζει και αναπνέει για το έπιπλο και είχε την επιθυμία να συμβεί το ίδιο και για τα παιδιά του. Εγώ, λοιπόν, ανέλαβα το κατάστημα στο Κολωνάκι, στο οποίο υπήρχαν προωθημένα διακοσμητικά αντικείμενα σπιτιού».

Επί είκοσι χρόνια επίπλωσε όλα τα εκλεκτά σπίτια της Αθήνας με εντυπωσιακά διακοσμητικά και μικροέπιπλα επιλεγμένα με το προσωπικό της γούστο. Οταν άρχισε η κρίση, όμως, εγκατέλειψε τα πάντα και για διάστημα έξι μηνών προβληματιζόταν σοβαρά για την επαγγελματική της συνέχεια. Η ίδια παραδέχεται ότι πέρασε μια δύσκολη διαδικασία, καθώς ένιωσε μετέωρη. Παρ’ όλα αυτά, όπως αποκαλύπτει, «τα χρόνια που ασχολήθηκα με τη δουλειά του πατέρα μου δεν ήταν χαμένα. Συνεργάστηκα και συναναστράφηκα με ανθρώπους από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κόσμο και έμαθα από πρώτο χέρι τι σημαίνει επαγγελματισμός και διεθνής νοοτροπία. Είδα πώς δουλεύουν, πώς παράγουν και τελικά πώς παρουσιάζουν τα προϊόντα τους οι ξένοι. Επομένως η θητεία μου στο κατάστημα του Κολωνακίου αποδείχθηκε μεγάλο σχολείο για μένα».





Καλοκαίρι by Sophie

Επαναλαμβάνοντας τη ρητορική απορία «δεν ξέρω γιατί εμείς οι Ελληνες δεν μπορούμε να βγάλουμε εφάμιλλα προϊόντα με αυτά των Ιταλών και των Γάλλων» και με όνειρο να κατακτήσει τον χώρο της μόδας, η Σόφη Δελούδη άνοιξε στα βόρεια προάστια της Αθήνας το δικό της ατελιέ με μαγιό και beachwear. «Oυσιαστικά ερχόμουν αντιμέτωπη με ένα όνειρο ζωής. Στην αρχή τα πράγματα φάνταζαν εξαιρετικά δύσκολα, αφού κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να μου δώσει κάποιες πληροφορίες που θα με διευκόλυναν στη δουλειά μου. Οι δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν με πείσμα και επιμονή, καθώς μπήκα στον χώρο  που πάντα ονειρευόμουν με διάθεση και δίψα για να μείνω».

Το επώνυμο Δελούδη αρχικά άνοιξε αρκετές πόρτες για τη Σόφη - η ίδια αναγνωρίζει ότι ένα αναγνωρίσιμο όνομα προσελκύει την προσοχή. Η συνέχεια, όμως, έχει να κάνει με τις ικανότητες του ίδιου του ατόμου. Οπως λέει, «κάποτε έλεγα το όνομά μου και κάποιοι με ρωτούσαν ποια είναι η σχέση μου με τον Γιάννη Δελούδη. Ομολογουμένως είναι δύσκολο για ένα παιδί να διαχειριστεί την αναγνωρισιμότητα και την επιτυχία του πατέρα του. Οταν πρωτοασχολήθηκα με τον χώρο των διακοσμητικών και επίπλων σπιτιών σκεπτόμουν “τι να αποδείξω τώρα εγώ όταν ο πατέρας μου είναι τόσο επιτυχημένος; Τι περισσότερο μπορώ να κάνω;”».



Ωστόσο, η επιτυχία της είναι τέτοια ώστε πλέον νιώθει υπερήφανη όταν πολλοί ρωτούν τη μητέρα της αν έχει συγγένεια «με τη Σόφη που σχεδιάζει μαγιό» ή όταν ο 18χρονος γιoς της της λέει ότι οι φίλες του αγοράζουν μαγιό και beachwear με ετικέτα «by Sophie Deloudi». Η ίδια εξομολογείται: «Μου αρέσει που ασχολούμαι με τα μαγιό και τα ρούχα παραλίας επειδή σχετίζονται με την ωραιότερη εποχή του χρόνου. Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από την καλοκαιρινή ραστώνη, τις βουτιές στη θάλασσα, την ηλιοθεραπεία και την ξεκούραση».
Στα δικά της καλοκαίρια η Σόφη Δελούδη προτιμά να ξεκουράζεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, παρότι όταν βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες ενέργειες που κάνει για τα φερώνυμα προϊόντα της τα τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα δεν σταματούν ποτέ. «Το θέμα είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις χωρίς στρες, αφήνοντας τη ροή των πραγμάτων να εξελιχθεί φυσιολογικά. Τότε τα πράγματα με έναν μαγικό τρόπο γίνονται ευκολότερα», δηλώνει στο «thema people» η ίδια.



Η συλλογή της βρίσκεται σε 40 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενώ εξάγονται επίσης στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ελβετία και τον Λίβανο.
Η Σόφη οραματίζεται να μεγαλώσει το brand και να κατακτήσει όλο και περισσότερες αγορές, θέλοντας να διαδώσει την ελληνική μόδα σε ολόκληρη την υφήλιο. Οσο για την προηγούμενη, αλλά και την επόμενη γενιά Δελούδη, αποκαλύπτει: «Ο πατέρας μου δείχνει υπερήφανος καθώς βλέπει την ανταπόκριση του κόσμου και τώρα πια καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το όνειρό μου άξιζε τον κόπο. O γιος μου, από την άλλη, δεν φαίνεται διατεθειμένος να ακολουθήσει ούτε τον δικό μου δρόμο, αλλά ούτε και του παππού του. Είμαστε μια οικογένεια που ο καθένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι. Κι αυτό έχει ενδιαφέρον».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης