Κέρκυρα - ΠΑΣ 1-1: Μία γκολάρα, δύο (Χ)αμένοι

Κέρκυρα - ΠΑΣ 1-1: Μία γκολάρα, δύο (Χ)αμένοι

Ο Σκόνδρας... θύμισε Ιμπραΐμοβιτς, όμως το γκολ του δεν ήταν αρκετό για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) στην Κέρκυρα, με το τελικό αποτέλεσμα να μην ευνοεί κανέναν

Κέρκυρα - ΠΑΣ 1-1: Μία γκολάρα, δύο (Χ)αμένοι
Τυχεροί ήταν όσοι σήμερα βρέθηκαν στο ΕΑΚ ή παρακολούθησαν από την τηλεόραση το ματς της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ. Και αυτό γιατί στο 34' της αναμέτρησης ο Σκόνδρας σημείωσε ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε, όχι μόνο στα ελληνικά γήπεδα αλλά παγκοσμίως. 
 
Την στιγμή όμως που το τελικό 1-1, δεν μπορεί να αφήσει κάποιον ικανοποιημένο. Οι Φαίακες απώλεσαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τον Απόλλωνα (αν κερδίσει τη Δευτέρα τους φτάνει), ενώ ο «Αγιαξ της Ηπείρου» για δεύτερη σερί εβδομάδα (είχε προηγηθεί το 0-0 με τον Λεβαδειακό), δεν κατάφερε να μπει στην πεντάδα. 
 
Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι άρχισαν το παιχνίδι με 4-3-3. Ο Γιαννακόπουλος ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Μπαλάφας. Σιόντης, Κρητικός στον άξονα, οι Ρόλε, Ζορμπάς στα άκρα και ο Παμλίδη προωθημένος. 
 
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-4-2 σε ρόμβο. Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, οι Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος  στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Γαρουφαλιάς μπροστά τους, ο Μανθάτης δεξιά, ο Βιντάλ αριστερά και ο Χαλκιαδάκης πίσω από τους Κόντε, Μπετρά.
 
Το ματς ήταν πολύ κρίσιμο βαθμολογικά και οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή διατεθειμένες να μην πάρουν σχετικά ρίσκα. Ετσι στο πρώτο 20λεπτο δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση, πλην μίας «βολίδας» του Κρητικού. Περίπου στο 15' ο  Ματζουράκης άλλαξε πλευρές τους Ρόλε, Ζορμπά και η μετατόπιση του τελευταίου στα αριστερά, έκανε τους Φαίακες πιο επιθετικούς. Μάλιστα λίγο αργότερα (21') άνοιξαν το σκορ με τον Παμλίδη που είχε και τη βοήθεια της τύχης (το χλιαρό πλασέ του κόντραρε στον Μιχαήλ και η μπάλα ξεγέλασε τον Βελλίδη) και έδειξαν να ελέγχουν τον ρυθμό.
 
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Σκόνδρα. Ο 30χρονος αμυντικός στο 34' σημείωσε ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ γκολ με τακουνάκι αλά Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε το παιχνίδι στο 1-1, παρότι οι δύο ομάδες είχαν μόνο από μία on target τελική (4-3 υπέρ του ΠΑΣ συνολικά). 
 
Το δεύτερο μισό κινήθηκε σε ανάλογο τέμπο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, οι «μονομάχοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις λιγοστές ευκαιρίες που έκαναν. Με κυριότερη εκείνη του 80', όπου ο ΠΑΣ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά ο Νικολιάς πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ του με τον Γιαννακόπουλο. Οσο για την Κέρκυρα, σε ένα ματς «τελικό», έπαιξε πολύ συντηρητικά και μόλις στα τελευταία λεπτά, «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2. Χωρίς όμως και πάλι να φτιάξει κάποια ιδιαίτερη απειλητική κατάσταση για τα καρέ του Βελλίδη (υπάρχει το δοκάρι στη σέντρα του Ζορμπά, αλλά ήταν από την πάνω πλευρά του).
 
MVP: Ο Σκόνδρας. Και 100-0 να έχανε σήμερα ο ΠΑΣ, ο 30χρονος αμυντικός θα βρίσκονταν σε αυτή τη θέση. Στο 34' σημείωσε ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ γκολ με τακουνάκι στην κίνηση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ. Ξέχωρα ότι ήταν καλός και ανασταλτικά. 
 
Στο ύψος του: Ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες. Από την Κέρκυρα π.χ. οι Ζορμπάς, Γρομητσάρης (ο Κόντε δεν φάνηκε), Σιόντης, ενώ από τον ΠΑΣ οι Μιχαήλ (σωτήρια επέμβαση προ του Μυτίδη στο 89'), Γαρουφαλιάς.  
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Μπετρά. «Χάθηκε» ανάμεσα στην άμυνα της Κέρκυρας, η οποία δεν τον αισθάνθηκε καθόλου. Ισως θα έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα. 
 
Η γκάφα: Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η Κέρκυρα τον αγώνα. Σαν να το φοβήθηκε λίγο, παρότι ήθελε μόνο τη νίκη. Με 4-3-3 στο μεγαλύτερο διάστημά του και τον Ρόλε στον «ασβέστη» όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, ήταν επιθετικά ακίνδυνη.  Ξέχωρα ότι ο Ζορμπάς ήταν ο καλύτερος μεσοεπιθετικός της, μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε. Το κερασάκι στην τούρτα; Η αλλαγή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 
 
Το «στραγάλι»: Σε καλό φεγγάρι βρέθηκε ο Παπαπέτρου και οι βοηθοί του. Το πιο σοβαρό, ίσως, λάθος τους, ήταν μία λανθασμένη υπόδειξη οφ σάιντ του Κόντε στο πρώτο μισό.  
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Δίκαιο, σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα. Ηταν ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις. Πάντως για να τα λέμε όλα, αν μία ομάδα άξιζε να κερδίσει, αυτή ήταν ο ΠΑΣ. Λόγω της μεγάλης ευκαιρίας του Νικολιά στο 80'. 
 
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Ματζουράκης): Γιανακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Κρητικός, Μπαλάφας (81' Αρτυματάς), Σιόντης, Ζορμπάς (66' Μυτίδης), Ρόλε (90΄+2' Μενσά), Παμλίδης.
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ, Μανθάτης (75' Νικολιάς), Χαλκιαδάκης, Μπετρά, Κόντε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης