Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Κατερίνα εσύ σούπερ σταρ (βίντεο)

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Κατερίνα εσύ σούπερ σταρ (βίντεο)

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης η Κατερίνα Στεφανίδη κάθισε δίπλα από τον πρόεδρο της IAAF Σεμπάστιαν Κόου και ήταν απολαυστική, όπως και οι υπόλοιπες συναθλήτριες της λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι αγώνες

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Κατερίνα εσύ σούπερ σταρ (βίντεο)
Δεν ήταν μια κλασική συνέντευξη Τύπου. Ήταν αντιθέτως μια απολαυστική διαδικασία στην οποία τον τόνο έδωσε με το απλοϊκό και άνετο στιλ του (όχι μόνο στο λόγο του, αλλά και με το ντύσιμο του) ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού Σεμπάστιαν Κόου.

Χωρίς ίχνος βεντετισμού με την παρουσιάστρια να τον προλογίζει απλά «Σεμπ», ο Βρετανός με το χιούμορ του και την απλή ομιλία του έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι βρίσκονται στην πρωτεύουσα του κλασικού αθλητισμού στην Βρετανία, όπου θα απολαύσουν τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και εξήγησε ότι η επιλογή να βρίσκονται στο πάνελ μαζί του μόνο γυναίκες δεν είναι τυχαία, καθώς ο Μάρτιος είναι ο μήνας που έχει αφιερωθεί στο αδύνατο φύλλο (σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας) και φυσικά είναι μια συνειδητή επιλογή του ιδίου και των συνεργατών του να επέλθει η πλήρη ισότητα στο χώρο του κλασικού αθλητισμού μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Κλείσιμο


Αυτή πάντως που έκλεψε την παράσταση με την απλότητα, το χαμόγελο και την ουσία των απαντήσεων της ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη επισκιάζοντας ακόμη και την Βρετανίδα συνονόματη της Τζόνσον-Τόμσπον.
Το 2016 στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας υπήρχε ο τελικός του επί κοντώ με την IAAF να αποφασίζει να επιτρέψει την παρουσία θεατών εντός του αγωνιστικού χώρου σε μια προσπάθεια για να φέρει τον κόσμο πιο κοντά. Τώρα τη θέση του επί κοντώ πήρε το ύψος κι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε… ενθουσιασμένη!

«Το βιώσαμε πριν από δύο χρόνια στο Πόρτλαντ και ήταν μια νέα εμπειρία. Ένιωσα περισσότερο ότι ήταν αγώνας επίδειξης, με τον κόσμο τόσο κοντά, παιδιά να είναι μέσα στο ταρτάν. Τα παιδιά το απόλαυσαν ήταν κάτι πρωτοποριακό. Είμαι… ενθουσιασμένη που αυτή τη φορά θα γίνει στο ύψος (γέλια)».

Στη γενικότερη τοποθέτηση της για τους αγώνες τόνισε ότι:  «Πάντα πριν από κάθε σημαντικό αγώνα λέω στον εαυτό μου ‘θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις’. Σκεφτόμουν έτσι τόσο πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο, το Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ, το Παγκόσμιο του Λονδίνου. Εγώ πραγματικά αγαπώ το επί κοντώ, θέλω να είμαι ανταγωνιστική και πραγματικά μου αρέσει να συναγωνίζομαι με τις κορυφαίες αθλήτριες σε τόσο μεγάλους αγώνες».

Η Κατερίνα παραδέχθηκε ότι να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο μεγάλης διοργάνωσης που λείπει από τη συλλογή της «όχι μόνο δεν με αγχώνει, αλλά για μένα είναι κίνητρο», ενώ αναφερόμενη στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει με τις υπόλοιπες αθλήτριες παρόλο που διεκδικούν τον ίδιο στόχο συμπλήρωσε με νόημα: «Είμαστε όλες φίλες… Είμαστε αντίπαλοι στον αγώνα κι αυτό αρκεί. Από κει και πέρα βρισκόμαστε στον γήπεδο τουλάχιστον για τέσσερις ώρες, οπότε δεν γίνεται να μη μιλάμε μεταξύ μας».



Η Στεφανίδη ρωτήθηκε, πάντα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το κατά πόσο θεωρεί πως ο τελικός των ανδρών στο επί κοντώ "επισκιάζει" τον αντίστοιχο των γυναικών κι αν αυτό αποτελεί κίνητρο για αυτήν με την Ελληνίδα να κερδίζει και πάλι τις εντυπώσεις με την απάντηση της: "Πριν από λίγες ημέρες στο μίτινγκ του Κλερμόν έγιναν απίστευτα πράγματα. Βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος και μακάρι να γίνει κι εδώ ένας τόσο καλός τελικός. Για μένα κάθε μεγάλος αγώνας σε οποιοδήποτε αγώνισμα είναι κίνητρο κι όχι μόνο στο επί κοντώ. Ένα μεγάλο άλμα στο μήκος, ένα καλό σπριντ... Είμαι στο στίβο από τα 10 μου χρόνια και λατρεύω αυτό που κάνω.  



Τα ίδια υποστήριξε κι η μεγάλη της αντίπαλος η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία ήταν επίσης απολαυστική στις ατάκες (είχε και την περιπέτεια της καθώς αυτή έφτασε στο Μπέρμιγχαμ τα κοντάρια της έμειναν στο… Παρίσι και χθες για να κάνει προπόνηση χρησιμοποίησε τα κοντάρια της Κατερίνας) ενώ αμφότερες αποθεώθηκαν από την Στέισι Ντραγκίλα, την άλλοτε μεγάλη κυρία του αθλήματος.




Photo credits: Νίκος Ζιαγάκης/AN media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης