Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Αντιμέτωποι στον τελικό 38 χρόνια μετά!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Αντιμέτωποι στον τελικό 38 χρόνια μετά!

Το πρώτο ζευγάρι τελικού στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδος ξανασμίγει στα “Δυο Αοράκια” με στόχο τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν, καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν (17/02 17:15) στο 43ο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Αντιμέτωποι στον τελικό 38 χρόνια μετά!
Δεν είναι πρώτη φορά που “κιτρινόμαυροι” και “ερυθρόλευκοι” αγωνίζονται σε ματς που κρίνει τον τίτλο του κυπέλλου, καθώς στα πρώτα χρόνια του θεσμού, οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι σε τρεις περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, το επερχόμενο (17/2, 17.00) παιχνίδι τους θα διεξαχθεί για πρώτη φορά χειμωνιάτικο μήνα και για δεύτερη σε κλειστό γυμναστήριο!

Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο λόγος είναι πως οι τελικοί της διοργάνωσης από το 1976 έως το 1982 (επτά τον αριθμό) διεξήχθησαν Ιούνιο ή Ιούλιο, την ώρα που τέσσερις από αυτούς έλαβαν χώρα σε ανοιχτό γήπεδο και για την ακρίβεια στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κλείσιμο
Βεβαίως αναφερόμαστε σε άλλες εποχές, όπου το μπάσκετ στην Ελλάδα ήταν ακόμα σε ερασιτεχνικό επίπεδο και δεν είχε εξελιχθεί στον βαθμό που το ξέρουμε σήμερα. Ούτε καν το τρίποντο δεν αποτελούσε μέρος του παιχνιδιού, μιας και η FIBA το εισήγαγε το 1984.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης