Αρσεναλ - Τσέλσι 2-2: Το ντέρμπι εξελίχθηκε σε ματσάρα!

Αρσεναλ - Τσέλσι 2-2: Το ντέρμπι εξελίχθηκε σε ματσάρα!

Στη ματσάρα της σεζόν, Αρσεναλ και Τσέλσι έχασαν τα... άχαστα, πέτυχαν γκολάρες, αλλά το 2-2 δεν ικανοποίησε καμία! Τρία χαμένα τετ α τετ ο Μοράτα, έσπασε την κατάρα ο Γουίλσιρ

Αρσεναλ - Τσέλσι 2-2: Το ντέρμπι εξελίχθηκε σε ματσάρα!
ΜΑΤΣΑΡΑ! Ισως στο κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν, Αρσεναλ και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2! Τρελός ρυθμός, πολλές χαμένες ευκαιρίες, μεγάλες επεμβάσεις, υπέροχα γκολ, αλλά και αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία. Οι Κανονιέρηδες είναι στο -5 από την τετράδα, ενώ οι Μπλε δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη Λίβερπουλ. Μοιραίος ο Μοράτα με τρία χαμένα τετ α τετ, βρήκε δίχτυα ο Γουίλσιρ, δοκάρι ο Τζαπακόστα στην τελευταία φάση του ματς!

Ενα απίθανο α' μέρος στο Emirates με απίθανες φάσεις, ρυθμό, πάθος, μεγάλες επεμβάσεις, αλλά χωρίς γκολ! Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, αλλά η πίεση ψηλά λίγο έλειψε να της κοστίσει. Στο 14' Μουστάφι και Τσέιμπερς έχασαν τον Μοράτα, αλλά ο Ισπανός... κατάφερε να χάσει ένα απίθανο τετ α τετ! Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τρία λεπτά αργότερα, ο Αλέξις βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, ο Κουρτουά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, αυτή χτύπησε και στο αριστερό, αλλά δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή! Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και σε ένα πεντάλεπτο χάθηκαν ακόμα δυο μεγάλες φάσεις. Στο 23' ο Λακαζέτ νικήθηκε από τον Βέλγο γκολκίπερ, ενώ στο 27' ο Τσεχ έδιωξε εντυπωσιακά στο σουτ του Μπακαγιόκο. Στο 45' η Τσέλσι θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με γκολ, ο Καντέ έκανε σούπερ τάκλιν στον Οζίλ, ο Αζάρ άφησε ιδανικά, αλλά ο Σεσκ έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Κλείσιμο
Εντυπωσιακός ρυθμός και στην επανάληψη, με την Τσέλσι να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Τσεχ με σούπερ διπλή επέμβαση νίκησε Αζάρ και Αλόνσο. Οι Κανονιέρηδες απάντησαν στο 52', αλλά ο Λακαζέτ προτίμησε να... σκοτώσει τον Κουρτουά, παρά να σκοράρει! Το δεκάλεπτο ήταν αποκλειστικά της Αρσεναλ, φουλ πίεση, χαμένη ευκαιρία με τον Οζίλ στο 62΄ κι ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ. Σύγχυση στην άμυνα των Μπλε, η μπάλα στήθηκε στον Γουίλσιρ κι αυτός με σουτάρα πέτυχε το 1-0! Ηταν το πρώτο του γκολ  Premier League έπειτα από 43 παιχνίδια! 

Η Τσέλσι αντέδρασε και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Αζάρ βρέθηκε σε θέση βολής, ο Μπεγιερίν τον βρήκε και ο Βέλγος από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-1! Οι Μπλε ήταν κυρίαρχοι, είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τον Μουστάφι και την άμυνα των γηπεδούχων να κάνουν πολλά λάθη! Ωστόσο, ο Μοράτα ήταν σε κακό βράδυ και στο 70' έχασε νέο μεγάλο τετ α τετ. Μπορεί ο φορ των Μπλε να ήταν... εκτός ρυθμού, αλλά ένας συμπατριώτης του ήταν σούπερ σε ακόμα ένα ματς. Στο 84' από ωραία σέντρα του Τζαπακόστα, ο Αλόνσο με κίνηση... επιθετικού πέτυχε το 2-1. Ο Γουόλκοτ πέρασε στη θέση του Τσέιμπερς, οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα και δικαιώθηκαν στο 92', με υπέροχο σουτ του Μπεγιερίν (2-2)! Πάντως, το Emirates θα μπορούσε εύκολα να είχε παγώσει στο επόμενο λεπτό, αλλά ο Μοράτα έχασε τρίτο (!) μεγάλο τετ α τετ, ενώ το σουτ του Τζαπακόστα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι!

Άρσεναλ: Τσεχ, Μουστάφι, Τσέιμπερς (88’ Γουόλκοτ), Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μπεγιερίν, Τσάκα, Γουίλσιρ, Οζίλ, Σάντσες, Λακαζέτ (80’ Γουέλμπεκ)

Τσέλσι: Κουρτουά, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Μόουζες (56’ Τζαπακόστα), Αλόνσο, Καντέ, Μπακαγιόκο, Φάμπρεγας (71’ Ντρινκγουότερ), Αζάρ (82’ Γουίλιαν), Μοράτα

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης