Νάπολι - Σαμπντόρια 3-2: Ανατροπή και γιορτές στην κορυφή

Νάπολι - Σαμπντόρια 3-2: Ανατροπή και γιορτές στην κορυφή

Ασταμάτητη η Νάπολι έφερε τούμπα το ματς με την Σαμπντόρια και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα - Νέα γκέλα η Ίντερ, νίκες για Ουντινέζε, Λάτσιο

Νάπολι - Σαμπντόρια 3-2: Ανατροπή και γιορτές στην κορυφή
Η Νάπολι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο για να κερδίσει με 3-2 την Σαμπντόρια στη μέρα που ο Χάμσικ ξεπέρασε τον Μαραντόνα και να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους παίκτες του Σάρι, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 3’, όταν ο Γκαστόν Ραμίρες με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, με τον Άλαν να κάνει από κοντά το 1-1 στο 16’. Πέρασαν περίπου 10’ πριν η Σαμπντόρια πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Χισάι ανέτρεψε τον Ραμίρες εντός περιοχής και ο Κουαλιαρέλα έκανε το 1-2 από την άσπρη βούλα! Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν την απάντηση, με τον Ινσίνιε να κάνει το 2-2 ύστερα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια στο 33’. Και πριν το ημίχρονο η ανατροπή είχε ολοκληρωθεί, με τον Χάμσικ να κάνει το 3-2 στο 39’ και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι! Οι Γενοβέζοι δεν κλείστηκαν ούτε στο δεύτερο μέρος, έψαξαν την ισοφάριση, έχασαν ευκαιρίες με τους Κουαλιαρέλα και Ραμίρες, ενώ ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 77’ (δεύτερη κίτρινη στον Μάριο Ρούι) τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Κλείσιμο
Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Μάριο Ρούι, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Χισάι, Άλαν, Χάμσικ (70’ Ζιελίνσκι), Ζορζίνιο (56’ Ντιαβαρά), Ινσίνιε (79’ Μάτζιο), Καγιεχόν, Μέρτενς
Σαμπντόρια (Μάρκο Τζανπάολο): Βιβιάνο, Μπερεζίνσκι, Σιλβέστρε, Φεράρι, Στρίνιτς (84’ Ζαπάτα), Τορέιρα, Πραέ, Μπαρέτο (71’ Βέρε), Ραμίρες, Καπράρι, Κουαλιαρέλα (75’ Κοβνάτσκι)



Σασουόλο-Ίντερ 1-0: Ξεφουσκώνουν οι νερατζούρι
Μέχρι και πριν δύο αγωνιστικές η Ιντερ ήταν 1η και αήττητη. Μία εβδομάδα και δύο αγώνες μετά, έχει δύο συνεχόμενες ήττες και είναι στην 3η θέση... Μετά το σοκ από την Ουντινέζε στο Meazza, η ομάδα του Λουτσιάν Σπαλέτι ηττήθηκε και από την Σασουόλο, μετά το γκολ του Φαλτσινέλι στο πρώτο μέρος. Μοιραίος για τους Μιλανέζους ο Ικάρντι, ο οποίος έχασε το πέναλτι με το οποίο θα μπορούσε να ισοφαρίσει με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους...

Η Ιντερ ήταν αυτή που πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και επιχείρησε να κάνει το παιχνίδι της, απέναντι σε μια Σασουόλο που κυρίως αμυνόταν. Οι προσπάθειες των Νερατζούρι, όμως, δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, με τον Κονσίλι να αποκρούει στο 26' την κεφαλιά του Πέρισιτς μετά την σέντρα του Γκαλιαρντίνι. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε την υπεροχή αλλά οι Νεροβέρντι ήταν αυτοί που είχαν το γκολ τελικά, αφού στο 34' ο Πολιτάνο σέντραρε από δεξιά και ο Φαλτσινέλι από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Σασουόλο αιφνιδίασε την Ιντερ και στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να κάνει μεγαλύτερο το σοκ με τον Μπεράρντι, για να χάσουν καλή ευκαιρία οι Μιλανέζοι στο 42' με τον Ικάρντι, ο οποίος απέφυγε και τον Κονσίλι αλλά είδε τον Ατσέρμπι να του αρνείται την ισοφάριση. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48', η Ιντερ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για το χέρι του Ατσέρμπι μετά την σέντρα του Κανσέλο αλλά ο Κονσίλι απέκρουσε την εκτέλεση του Ικάρντι και κράτησε το 1-0. Οι Νερατζούρι συνέχισαν να πιέζουν και ουσιαστικά έπαιζαν στο μισό γήπεδο από ένα σημείο κι έπειτα την Σασουόλο (για την οποία αποβλήθηκε ο προπονητής Τζουζέπε Ιακίνι στο 55'), αλλά παρά τις αλλαγές του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν βρέθηκε η λύση. Ετσι, η Ιντερ έμεινε στην 3η θέση και στο -5 από την κορυφή πλέον ενώ οι Νεροβέρντι πήραν καλή βαθμολογική ανάσα, πηγαίνοντας στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σασουόλο (Τζουζέπε Ιακίνι): Κονσίλι, Λιρόλα, Γκολντανίγκα, Ατσέρμπι, Πελούζο, Μισιρόλι, Μανιανέλι, Ντάνκαν (95' Καναβάρο), Μπεράρντι (62' Ραγκούζα), Φαλτσινέλι, Πολιτάνο (83' Ματσιτέλι).
Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Κανσέλο, Σκρίνιαρ, Μιράντα (80' Ζοάο Μάριο), Ντ'Αμπρόζιο (77' Νταλμπέρτ), Γκαλιαρντίνι, Μπόρχα Βαλέρο, Καντρέβα, Μπρόζοβιτς (46' Εντερ), Πέρισιτς, Ικάρντι.



Λάτσιο-Κροτόνε 4-0: Λατσιάλι τεσσάρων αστέρων
Η Λάτσιο ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο ματς και ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 5ο λεπτό ο Λουίς Αλμπέρτο ανάγκασε τον Κόρντατζ σε εντυπωσιακή επέμβαση. Οι γηπεδούχοι έδειχναν ορεξάτοι, αλλά μετά το τέταρτο η Κροτόνε κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό και παραλίγο να δημιουργήσει προβλήματα στον Στρακόσια με την κεφαλιά του Τρότα που κατέληξε λίγο πάνω από την εστία.
 
Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε λίγο πριν την ανάπαυλα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Αλμπέρτο ο Παρόλο έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ιντζάγκι μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στο γκολ και μόλις στο 47' ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς εέφτασε κοντά στο 1-0 αλλά ο Κόρντατζ είπε εντυπωσιακά όχι. Η πίεση αυξανόταν και τελικά στο 55' ήρθε το γκολ όταν ο Ιμόμπιλε έκανε την επέλαση από τα αριστερά και την κατάλλλη στιγμή εβγαλε την μπαλιά στον Λουκάκου ο οποίος σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα τόσο με τον Λουίς Αλμπέρτο (59' δοκάρι), Μάρουσιτς (72') Ιμόμπιλε (73'). Τελικά, στο 78' ο Ιμόμπιλε με κεφαλιά έκανε το 2-0 διώχνοντας το όποιος άγχος τελειώνοντας την υπόθεση - νίκη. Κάπου εκεί η Κροτόνε το παράτησε εντελώς με αποτέλεσμα στο τελευταίο πεντάλεπτο να έρθουν άλλα δύο γκολ από τους Λούλιτς (86') και Φελίπε Άντερσον (89') για να πάρει το σκορ διαστάσεις θριάμβου.    

Οι ενδεκάδες
Λάτσιο: Στρακόσια, Πάτρικ, Ντε Φράι, Γουάλας, Μάρουσιτς, Παρόλο, Μούρτζια (66' Λούκας), Λουκάκου, Λουίς Αλμπέρτο (83' Φελίπε Άντερσον), Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (66' Λούλιτς), Ιμόμπιλε.
Κροτόνε: Κόρντατζ, Σαμπιρίζι (84' Φαραονί), Τσεκερίνι, Αγέτι, Μαρτέλα, Ροντέν, Μπαρμπέρις, Μαντραγκορα, Τρότα, Μπούντιμιρ (84' Σίμι), Στόιαν (65' Τόνεφ). 



Εντυπωσιάζει η Ουντινέζε
Η Ουντινέζε συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τον Μάσιμο Όντο στον πάγκο και διέλυσε με 4-0 την Βερόνα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και έφτασαν στο γκολ στο 27’ με τον Μπαράκ να κάνει το 1-0, σκοράροντας για τρίτο ματς στη σειρά. Τα πάντα τελείωσαν στο 44’, όταν ο Βίντμερ πήρε το ριμπάουντ ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες των παικτών της Ουντινέζε για το 2-0, με τον Μπαράκ να βρίσκει ξανά δίχτυα στο 68’ για το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο παιχνίδι και δέχθηκαν και τέταρτο γκολ, με τον Λαζάνια να κάνει το τελικό 4-0 στο 80’, με τους παίκτες του Όντο να χάνουν και άλλες ευκαιρίες.

Ούτε τώρα η Μπενεβέντο, ανάσα η Τζένοα
Φαίνεται πως είναι γραφτό ο μοναδικός βαθμός που θα πάρει φέτος η Μπενεβέντο θα είναι αυτός με την Μίλαν. Το club από την Καμπάνια, που είναι βαθιά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Serie A, άντεξε μέχρι το 90' στο εκτός έδρας ματς με την Τζένοα, όμως λύγισε στις καθυστερήσεις από το πέναλτι του Τζανλούκα Λαπαντούλα που χάρισε νίκη 1-0  τεράστια βαθμολογική στους Rossoblu που πήραν μικρή έστω απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτοκτόνησε η Τορίνο
Στο Σπαλ-Τορίνο η Γκρανάτα χρειάστηκε μόλις... 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ με το σουτ του Ιάγκο Φαλκέ και στο 10' ο ίδιος παίκτης, στην αντεπίθεση, έκανε το 0-2. Το ματς έδειχνε πανεύκολο για την ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αλλά ενώ θα μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ προτίμησε να αμύνεται και το πλήρωσε... Η Σπαλ ανέβηκε όσο περνούσε η ώρα, πίεσε και στο 42' ξαναμπήκε στο ματς με την άψογη εκτέλεση φάουλ του Βιβιάνι (1-2).

Η Τορίνο δεν άλλαξε τακτική στην επανάληψη και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με αποτέλεσμα στο 69' να κερδίσουν πέναλτι -μέσω VAR- για μαρκάρισμα του Ντε Σιλβέστρι στον Γκράσι, για να γίνει το 2-2 από την εκτέλεση του Αντενούτσι! Κάπου εκεί η Γκρανάτα αποφάσισε να παίξει κανονικά με στόχο το τρίτο γκολ αλλά η τιμωρία της για την λάθος τακτική της ήταν το γεγονός ότι η μπάλα πήγε στο δοκάρι στο 94' από την κεφαλιά του Μπελότι, με συνέπεια να χαθεί μια νίκη που έδειχνε σίγουρη από το πρώτο 10λεπτο.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Κιέβο - Μπολόνια 2-3 (32' Ινγκλέζε, 85' Κατσιατόρε / 4', 90' Ντέστρο, 50' Βέρντι)
Κάλιαρι - Φιορεντίνα 0-1 (82' Μπαμπακάρ)

Σάββατο
Λάτσιο – Κροτόνε 4-0 (56’ Λουκάκου, 78’ Ιμόμπιλε, 86’ Λούλιτς, 89’ Άντερσον)
Τζένοα – Μπενεβέντο 1-0 (90’ πεν. Λαπαντούλα)
Νάπολι – Σαμπντόρια 3-2 (16’ Άλαν, 33’ Ινσίνιε, 39’ Χάμσικ / 2’ Ραμίρεζ, 27’ πεν. Κουαλιαρέλα)
Σασουόλο – Ίντερ 1-0 (34’ Φαλτσινέλι)
ΣΠΑΛ – Τορίνο 2-2 (42’ Βιβιάνι, 62’ πεν. Αντενούτσι / 1’, 10’ Φαλκέ)
Ουντινέζε – Βερόνα 4-0 (28’, 68’ Μπάρακ, 44’ Βίντμερ, 80’ Λασάνια)
Μίλαν - Αταλάντα (19:00)
Γιουβέντους - Ρόμα (21:45)

Η βαθμολογία
1. Νάπολι 45
2. Γιουβέντους 41
3. Ίντερ 40
4. Ρόμα 38*
5. Λάτσιο 36*
6. Σαμπντόρια 27*
7. Φιορεντίνα 26
8. Αταλάντα 24
9. Μίλαν 24
10. Μπολόνια 24
11. Τορίνο 24
12. Ουντινέζε 24*
13. Κιέβο 21
14. Σασουόλο 20
15. Κάλιαρι 17
16. Τζένοα 17
17. Κροτόνε 15
18. ΣΠΑΛ 15
19. Βερόνα 13
20. Μπενεβέντο 1
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης