H FIFA απέκλεισε επ’ αόριστον το Πακιστάν

H FIFA απέκλεισε επ’ αόριστον το Πακιστάν

Η Διεθνής Ομοσπονδία έκρινε ότι η Κυβέρνηση παραβίασε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με το διορισμό προσωρινής διοίκησης και απέκλεισε την Εθνική ομάδα, αλλά και τους συλλόγους από κάθε διεθνή δραστηριότητα

H FIFA απέκλεισε επ’ αόριστον το Πακιστάν
Ο «μπαμπούλας» της FIFA ήταν και παραμένει μια… διαχρονική σταθερά του ελληνικού ποδοσφαίρου (ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί υπό την Επιτροπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας), αλλά δεν είμαστε οι μόνο που έχουμε αυτό το… προνόμιο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η FIFA απέβαλλε απ’ όλες τις διοργανώσεις το Πακιστάν (Εθνικές ομάδες και συλλόγους) λόγω παρέμβασης «τρίτων» στα διοικητικά του αθλήματος.

Κλείσιμο
Το 2015 στην προεδρία της Ομοσπονδίας είχε εκλεγεί ο Φαϊσέλ Σαλέχ Χαγιάτ, αλλά υπήρχαν τρομερές καταγγελίες για εξαγορά ψήφων που οδήγησε σε διοικητικό αδιέξοδο και στην παράλυση της λειτουργίας του αθλήματος.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση η Κυβέρνηση όρισε διαχειριστή (δικαστής μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου), αλλά αυτό θεωρήθηκε από τη FIFA ξεκάθαρη παραβίαση του αυτοδιοίκητου κι έτσι ανακοινώθηκε ο επ αόριστον
αποκλεισμός για όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ.

«Η απόφαση θα αρθεί όταν τα γραφεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που έχουν καταληφθεί από τον διαχειριστή, επιστραφούν στην πακιστανική ομοσπονδία», τόνισε στην ανακοίνωση της η FIFA με τα ΜΜΕ του Πακιστάν να κάνουν λόγο για τον «απόλυτο ξεπεσμό του αθλήματος καθώς από το 2015 η Εθνική ομάδα δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης