«Μουντιαλική» Γαλλία, εκτός η Ολλανδία

«Μουντιαλική» Γαλλία, εκτός η Ολλανδία

Η Γαλλία έκανε το χρέος της, κέρδισε με 2-1 την Λευκορωσία και προκρίθηκε στο Μουντιάλ. Στα μπαράζ η Σουηδία, που ηττήθηκε... μόνο με 2-0 από την Ολλανδία

«Μουντιαλική» Γαλλία, εκτός η Ολλανδία
Η Γαλλία υποδέχθηκε την Λευκορωσία και γνώριζε ότι με νίκη δεν χρειαζόταν να περιμένει από κανέναν για να πάρει την πρόκριση. Και οι τρικολόρ έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν με 2-1 και θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας. Στο 27’ ο Γκριζμάν άνοιξε το σκορ, στο 33’ ο Ζιρού έκανε το 2-0, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Σαρόκα.

Η Ολλανδία ήθελε νίκη με επτά γκολ διαφορά, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά τερμάτων από τη Σουηδία και να της κλέψει τη δεύτερη θέση. Τελικά, αρκέστηκε σε... φτωχή νίκη με 2-0 και δεν θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ, με τους Σουηδούς να διεκδικούν το εισιτήριο για τη Ρωσία μέσω των μπαράζ. Τα πάντα κρίθηκαν με δύο γκολ του Ρόμπεν (16’, 40’) από το πρώτο μέρος, με τον άσο της Μπάγερν να μπαίνει στο top 5 των σκόρερ όλων των εποχών για τους Οράνιε, αλλά να μην μπορεί να κάνει περισσότερα. Τέλος, σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι το Λουξεμβούργο κατάφερε να πάρει το βαθμό από την Βουλγαρία εντός έδρας (1-1).

Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης