Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και… καλή χρονιά!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και… καλή χρονιά!

Ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός ή ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός συνηθίζουν να κλείνουν μαζί τη χρονιά. Πόσες φορές την έχουν ανοίξει, όπως θα γίνει στη φετινή Stoiximan.gr Basket League; Το Eurohoops θυμάται.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και… καλή χρονιά!
Το ημερολόγιο έδειχνε “11 Ιουνίου 2017” κι ο φωτεινός πίνακας “51-66”. Ήταν η τελευταία αγωνιστική των Τελικών κι ο 35ος τίτλος τού Παναθηναϊκού στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά ο Ολυμπιακός τον περιμένει εκ νέου στο ΣΕΦ. Αυτή τη φορά όχι για να τελειώσουν ό,τι άρχισαν, αλλά… απλώς για ν’ αρχίσουν. Η κλήρωση το έφερε έτσι κι οι δύο “αιώνιοι” θα πουν μαζί “Καλή Χρονιά” στη Stoiximan.gr Basket League.

Το Eurohoops… ξεσκόνισε τ’ αρχεία της κατηγορίας και βρήκε πόσες φορές έχει επαναληφθεί το σκηνικό επί ΕΣΑΚΕ (1992-93 και μετά). Παραδόξως μόλις μία και μοναδική, στην πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 (14/10), αλλά σ’ ένα σκηνικό που (θα) θυμίζει σε αρκετά πράγματα ό,τι αναμένεται ν’ ακολουθήσει σε λίγες ημέρες (7/10 ενδεικτική ημερομηνία).

Κλείσιμο
ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ… ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Το ντέρμπι πρεμιέρας εκείνης της χρονιάς ήταν ελκυστικό μόνο ως προς τα ονόματα των αντιπάλων, αφού το τελικό σκορ (55-45) δεν είχε ικανοποιήσει κανέναν άλλο πλην Ολυμπιακού. Αν ναι, σίγουρα δε βρισκόταν στο ΣΕΦ, καθότι κεκλεισμένων των θυρών. Όπως τότε (4 αγωνιστικές και -2 βαθμοί), ο Ολυμπιακός κουβαλά και φέτος βαριά τιμωρία (5 αγωνιστικές) για επεισόδια του κόσμου του στον τελευταίο Τελικό με τον Παναθηναϊκό.

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν στη μόλις πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό κι είχε συστηθεί με 14… αλάνθαστους πόντους (3/3δίπ., 1/1τρίπ., 5/5β.), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 18:58. Μετά από τέσσερα χρόνια στα ερυθρόλευκα, τώρα ό,τι καταφέρει τώρα θα ‘ναι στα πράσινα (μονοετές).

ΚΙ ΟΙ ΕΦΤΑ ΗΤΑΝ… ΕΚΕΙ

Ο 32χρονος Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο γκαρντ/φόργουορντ δεν είναι ο μοναδικός που ενώνει το “τότε” με το “τώρα” των δύο ομάδων. Συνολικά εφτά παίκτες ήταν παρόντες. Οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Αγραβάνης & Μάντζαρης συνεχίζουν ακόμα στον Ολυμπιακό, ενώ οι Γκιστ & Παππάς στον Παναθηναϊκό.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει σ’ εκείνη την πρεμιέρα, μέχρι να κάνει τζάμπολ κι η φετινή Stoiximan.gr Basket League:



Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης