Ελλάδα vs Ρωσία: Λίγες, αλλά… ολόχρυσες οι “γαλανόλευκες” νίκες!

Ελλάδα vs Ρωσία: Λίγες, αλλά… ολόχρυσες οι “γαλανόλευκες” νίκες!

Το βράδυ της Τετάρτης (13/9, 18:45) στο “Σινάν Ερντέμ”, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία σε έναν σπουδαίο προημιτελικό, για μια θέση στην τετράδα και τη ζώνη μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ.

Ελλάδα vs Ρωσία: Λίγες, αλλά… ολόχρυσες οι “γαλανόλευκες” νίκες!
Μια κόντρα βγαλμένη από το παρελθόν, με την “γαλανόλευκη” να έχει πλούσια προϊστορία κόντρα στην “αρκούδα”, είτε ως Ρωσία, την τελευταία 25ετία, είτε ως Σοβιετική Ένωση.

Οι ελληνικές νίκες είναι μετρημένες στα δάχτυλα, αφού στη συνολική προϊστορία το… σκορ είναι 2-6 σε αγώνες με την ΕΣΣΔ και 3-8 με την Ρωσία αντίστοιχα, ωστόσο έχουν γράψει τη δική τους χρυσή ιστορία. Εξάλλου, μιλάμε για τον θρίαμβο στον τελικό του 1987, με το 103-101, της παρέας του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών, να είναι η… αρχή για την εκτόξευση του μπάσκετ στη χώρα μας!

Κλείσιμο
Δύο χρόνια μετά, το 81-80 στον ημιτελικό του Ζάγκρεμπ ήταν η επιβεβαίωση της “γαλανόλευκης” παρουσίας στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ πολύ ξεχωριστή θέση έχει ο προημιτελικός του 2005 (όπως η αναμέτρηση που θα γίνει σε λίγα 24ωρα), όπου η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε, για να φτάσει ως το τέλος και την κορυφή!

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης