ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1: Αγχώθηκε, αλλά τελικά πήρε τη νίκη

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1: Αγχώθηκε, αλλά τελικά πήρε τη νίκη

Ο ΠΑΟΚ σφυροκόπησε την Κέρκυρα και προηγήθηκε στο 42', αλλά στην πρώτη επίθεση τους οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο - Τελικά οι Πέλκας (54'), Μακ (59') έδιωξαν το άγχος από τον Δικέφαλο που πήρε την πρώτη του νίκη

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1: Αγχώθηκε, αλλά τελικά πήρε τη νίκη
Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να επιστρέψει στις νίκες. Να αφήσει πίσω του τον βαρύ και ντροπιαστικό αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να πάρει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Από αυτή την άποψη άγγιξε το άριστα στην άδεια και έρημη Τούμπα απέναντι στην Κέρκυρα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα πέντε επίσημα παιχνίδια, όπου οι ξένοι είχαν σχεδόν το απόλυτο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά υπάρχουν τρεις Ελληνες παίκτες στο αρχικό σχήμα.

Κλείσιμο
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, λόγω και των αρκετών προβλημάτων (Βαρέλα, Λέοβατς, Ενρίκε, Κάνιας), προχώρησε σε ένα εκτεταμένο rotation με  πολλές αλλαγές και αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με τρεις Ελληνες (Μαλεζά, Λημνιό, Πέλκα).

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησαν οι Ρέι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς και Λεβέκ στο ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στο κέντρο οι Κάτσε και Σάχοφ σε ρόλο εσωτερικών μέσων, με τον Πέλκα να έχει επιτελικά καθήκοντα και στην επίθεση ήταν οι Κάμπος, Λημνιός και Πρίγιοβιτς.

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Χριστοφοράκος, δεν είχε στη διαθέσιμους τους τραυματίες Μπαλάφα, Σοϊλέδη και Τουράμ, παρατάσσοντας τους «Φαίακες» με 4-4-2.

Ο μονόλογος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με δύο χαμένες ευκαιρίες από τον Λημνιό (9’) και Κάτσε (15’), στο 22’ το σουτ του Λεβέκ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου, ενώ έξι λεπτά αργότερα στην παράλληλη σέντρα του Μάτος δεν μπόρεσε κάποιος από τους Κάμπος και Πρίγιοβιτς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 41’ ο Πρίγιοβιτς θέλησε να γίνει πασέρ, ο Σάχοφ αστόχησε εξ επαφής και στην εξέλιξη της φάσης, από το κόρνερ του Πέλκας ο Σέρβος φορ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Όμως, οι ασπρόμαυροι δε χάρηκαν και πολύ το προβάδισμά τους. Στις καθυστερήσεις και σε μια φάση από το πουθενά ο Σάχοφ ανέτρεψε το Νούνιες, ο Τζοβάρας υπέδειξε (ορθώς) την παράβαση και από το σημείο του πέναλτι ο Πορτογάλος μέσος της Κέρκυρας ισοφάρισε σε 1-1.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ το γκολ που έψαχνε ήρθε σχετικά νωρίς στο β’ μέρος, με το Δημήτρη (52’) να πετάγεται και να πλασάρει το Γιαννακόπουλο, ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Μάτος. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν, επτά λεπτά αργότερα, με το Ρόμπερτ Μακ να σκοράρει (από ασίστ του Κάμπος) στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.  

Κάπου εκεί οι δύο ομάδες, «κατέβασαν το διακόπτη», «έσβησαν τις μηχανές», χάθηκαν μια δύο ευκαιρίες από τους γηπεδούχους, με τους 22 ποδοσφαιριστές να συμβιβάζονται στην ιδέα του τελικού 3-1. Λίγο η ζέστη, λίγο η υγρασία, λίγο η κούραση, έκανε το τελευταίο σφύριγμα του Τζοβάρα να μοιάζει με λύτρωση.  Ακόμη και τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, που έδειξε ο τέταρτος διαιτητής Σέζος, προκάλεσαν μια σχετική δυσφορία…

MVP: Ο Δημήτρης Πέλκας πρόσφερε στον ΠΑΟΚ μια ασίστ (για το 1-0 από τον Πρίγιοβιτς) και ένα γκολ με το οποίο ο «Δικέφαλος» ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Απέναντι στην αδύναμη αριστερή πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Λέο Μάτος έκανε… πάρτι, ενώ κι ο Λημνιός ήταν σταθερός μέχρι που πέρασε στη θέση του ο Μακ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σπίνουλας, δίχως να φταίει, υποχρεώθηκε από στόπερ να παίξει στο αριστερό άκρο, με αποτέλεσμα να είναι εύκολη λεία για το δίδυμο Μάτος και Κάμπος.

Η ΓΚΑΦΑ: Παιδική αντίδραση από τον Σάχοφ στη φάση που ανατρέπει καθαρά το Νούνιες και δίνει την ευκαιρία στην Κέρκυρα να ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) ήταν στη σωστή θέση και είδε την παράβαση του Σάχοφ πάνω στο Νούνιες, σωστή και η κίτρινη κάρτα, ενώ στη φάση του 2-1, ο Πέλκας καλύπτεται από ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στην άδεια Τούμπα το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να φτάσει σε μια εύκολη νίκη και να μπορεί να δουλέψει με όση ηρεμία γίνεται στο διάστημα της διακοπής. Από αυτή την άποψη πέτυχε τον σκοπό του.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λεβέκ (65' Πούγγουρας), Κάτσε, Σάχοφ, Κάμπος Πέλκας, Λημνιός (58’ Μακ), Πρίγιοβιτς (79' Κουλούρης).
Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Γκόμες, Κόντος (62’ Μπάουμαν), Ντιόγκο, Σιόντης, Νούνιες (52’ Επστάιν), Ντουαλά, Ζορμπάς (75’ Μεληκιώτης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης