Champions League: Τεράστιο βήμα πρόκρισης στους ομίλους για ΑΠΟΕΛ

Champions League: Τεράστιο βήμα πρόκρισης στους ομίλους για ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας τα δύο «χρυσά γκολ» κόντρα στην Σλάβια Πράγας, ενώ η Λίβερπουλ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Χόφενχαϊμ που έχασε πέναλτι στο 0-0 – Νίκη της ΤΣΣΚΑ στην Ελβετία με απίστευτο αυτογκόλ - Δείτε σε βίντεο όλα τα γκολ των αγώνων

Champions League: Τεράστιο βήμα πρόκρισης στους ομίλους για ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ (μαζί με την Καραμπάκ οι μοναδικές ομάδες που νίκησαν στην έδρα τουςς) κι οι Λίβερπουλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας που νίκησαν εκτός έδρας πήραν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, ενώ Σπόρτινγκ και Στεάουα έμειναν στο 0-0 στην Λισαβόνα στο πρώτο μέρος των play offs. Ιστορική νίκη για την Καραμπάκ κόντρα στην Κοπεγχάγη με τους Αζέρους για πρώτη φορά να είναι τόσο κοντά στους ομίλους...

ΑΠΟΕΛ-Σλάβια Πράγας 2-0 (2’ Ντε Καμάργκο, 10’ Αλωνεύτης)
Κλείσιμο
Ο Γιώργος Δώνης οδήγησε τους πρωταθλητές Κύπρου στην ανατροπή κόντρα στην ρουμανική Βιτορούλ (είχαν χάσει 1-0 στο πρώτο ματς και ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε αμέσως μετά με την ρεβάνς να τελειώνει στην παράταση 4-0) και τώρα τους έχει φέρει στον προθάλαμο των ομίλων του Champions League.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στο στόμα και στο 10’ είχε «σκοτώσει» τους Τσέχους (κάνοντας μεγάλο δώρο και στην Ελλάδα που κυνηγά την Τσεχία στην ειδική βαθμολογία της UEFA) καθώς σ’ αυτό το σημείο έγινε το 2-0!

Μόλις στο 2’ ο Ντε Καμαργκό με προβολή μετά από κόρνερ άνοιξε το σκορ και στο 10’ ο Αλωνεύτης μετά από κλέψιμο και μαγική «λόμπα» πέτυχε το 2-0.

Η Σλάβια συνήλθε από το 20’ και μετά άρχισε να πιέζει αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Βάτερμαν, ο οποίος έκανε σωρεία επεμβάσεων κι όταν δεν μπόρεσε ο ίδιος είδε το δοκάρι του να διώχνει τη μπάλα στο 75’ διατηρώντας μέχρι το τέλος αυτό το υπερπολύτιμο 2-0.



Χόφενχαϊμ-Λίβερπουλ 1-2 (87' Ουτ - 35' Άρνολντ, 74' Μίλνερ)
Η Χόφενχαϊμ πήρε ένα τεράστιο δώρο στο 12’ όταν κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι, ο Κράμαριτς όμως το έστειλε στα σκουπίδια, ο Μινιολέ κράτησε όρθια τη Λίβερπουλ και οι «κόκκινοι» είναι μια ανάσα από την επιστροφή τους μετά από μια τριετία στους ομίλους.

Πάντως με αυτήν την άμυνα το σίγουρο είναι πως η Λίβερπουλ μόνο ήσυχη δεν μπορεί να είναι εν όψει της ρεβάνς και ο Κλοπ δικαιολογημένα θα χτυπιέται για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στο 87’.

Νωρίτερα πάντως ο πιτσιρικάς Άρνολντ στο 35’ με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και αφού οι δύο ομάδες σπατάλησαν ευκαιρίες, στο 74’ ο Μίλνερ με εξαιρετικό σουτ (η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό) πέτυχε το 0-2.

Κι ενώ φαινόταν ότι οι Άγγλοι θα πετύχουν κι άλλο γκολ κλειδώνοντας οριστικά την πρόκριση, στο 87’ μια μπαλιά 30 μέτρων έπιασε την άμυνα στον ύπνο, ο Ουτ πέτυχε το 1-2 και στις καθυστερήσεις λίγο έλλειψε οι Γερμανοί από στημένη μπαλιά να πετύχουν το 2-2!



Γιούνγκ Μπόις-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1 (91' αυτ. Νούχου)
Όπως και κόντρα στην ΑΕΚ η ΤΣΣΚΑ έπαιξε στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις με πρώτο στόχο να μη χάσει και τελικά έφυγε με το διπλό που εκτός απροόπτου την στέλνει στους ομίλους, χάρις σε ένα απίθανο αυτογκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι Ελβετοί όταν αντιλήφθηκαν ότι η ΤΣΣΚΑ δεν είναι κανένα φόβητρο έψαξαν το γκολ, δημιούργησαν φάσεις, χωρίς όμως να μπορέσουν να νικήσουν τον Ακινφέεφ και στο 91’ ήρθε το σοκ.

Ο Νούχου προσπάθησε με το κεφάλι να στείλει τη μπάλα στον τερματοφύλακα του, αλλά δεν είδε ότι αυτός είχε βγει από την εστία του και έτσι οι Ρώσοι πανηγύρισαν μια ανέλπιστη νίκη (η οποία επίσης είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα που κυνηγά τους Ελβετούς).


Σπόρτινγκ Λισαβονας-Στεάουα 0-0
Η Σπόρτινγκ στο πρώτο ημίχρονο έπιασε από το λαιμό την Στεάουα, έχασε σωρεία ευκαιριών, αλλά οι Ρουμάνοι άντεξαν κι αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει και το διπλό.

Οι Πορτογάλοι μετά το πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με την κορυφαία ευκαιρία να είναι στο 72’ το χαμένο τετ α τετ του Μοράις, ενώ οι Ρουμάνοι έμειναν με δέκα στο 80’ λόγω αποβολής του Πιντιλί.

Καραμπάκ-Κοπεγχάγη 1-0 (25' Μαντάτοφ )
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της σημερινής ημέρας η Καραμπάκ από το Αζερμπαϊτζάν πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Κοπεγχάγης και βλέπει για πρώτη φορά πρόκριση στους ομίλους.


Το αυριανό πρόγραμμα:
Ολυμπιακός-Ριέκα
Χάποελ Μπερ Σεβά-Μάριμπορ
Μπουγιουκσεχίρ-Σεβίλλη
Νάπολι-Νις
Σέλτικ-Αστανά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης