Μπέσνικ Χάσι: «Μπορώ να τα καταφέρω στον Ολυμπιακό»

Μπέσνικ Χάσι: «Μπορώ να τα καταφέρω στον Ολυμπιακό»

Ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων δήλωσε έτοιμος για τις προκλήσεις που τον περιμένουν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ ο νέος τεχνικός διευθυντής Μάριο Ουσίγιος δήλωσε πως θα έρθουν παίκτες αντάξιοι του ονόματος του συλλόγου

Μπέσνικ Χάσι:  «Μπορώ να τα καταφέρω στον Ολυμπιακό»
Ο Μπέσνικ Χάσι είναι και με τη βούλα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού με τον άλλοτε τεχνικό της Άντερλεχτ να παρουσιάζεται και επίσημα από τους ερυθρόλευκους μαζί με τον νέο τεχνικό διευθυντή του συλλόγου κ. Ουσίγιος, ενώ επιβεβαιώθηκε και η εκ νέου ενεργοποίηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο εσωτερικό της ομάδας.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος, αφού καλωσόρισε Χάσι και Ουσίγιος ξεκαθάρισε πως ο προπονητής επιλέχθηκε μετά από μεγάλη έρευνα και συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων, ενώ στάθηκε στην εμπειρία του Ουσίγιος στην οργάνωση μιας ομάδας, προαναγγέλοντας παράλληλα οικονομική υπέρβαση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για μεταγραφές.

Κλείσιμο
Ο Ουσίγιος τόνισε πως στόχος του είναι να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό, ενώ ο Χάσι δήλωσε έτοιμος και σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει στον ερυθρόλευκο πάγκο, αρχής γενομένης από τα προκριματικά του Champions League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές αρχής γενομένης από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Βρέντζο.

«Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε τον νέο αθλητικό διευθυντή της ομάδας, κ. Ουσίγιος, τον νέο προπονητή κ. Χάσι και βέβαια τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που πλαισιώνει το τεχνικό τμήμα και το σκάουτινγκ και θα έχει ευθύνη παρακολούθησης των δανεικών. Τους καλωσορίζουμε και ελπίζουμε να συνεισφέρουν στην ομάδα. 

Ο Ουσίγιος έχει εμπειρία, οργάνωσε τμήματα σκάουτινγκ και στις επιτυχίες του είναι η ανάδειξη ταλέντων και αξιοποίηση Ακαδημιών. 

Ο Μπέσνικ έχει τον πρωταθλητισμό στο αίμα του και ξέρει το τι σημαίνει πίεση. Ξέρει την διαδικασία των προκριματικών. Είναι πολύ σημαντικό να το έχεις κάνει και να το έχεις κάνει πετυχημένα. Επίσης την συνεισφορά του στις Ακαδημίες της Άντερλεχτ και σε παίκτες που είναι τώρα μεγάλα ταλέντα. Η επιλογή του Χάσι ήταν αποτέλεσμα θετικών εισηγήσεων όλων των εμπλεκόμενων μετά από σειρά επαφών που είχαμε και μαζί του και αφού συζητήσαμε όλα τα δεδομένα και το πλάνο και τον προγραμματισμό. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο θέμα του προπονητή στην ομάδα. Η ιστορία λέει πως πάντα τα τελευταία χρόνια είχαμε προπονητές από κορυφαίο επίπεδο και που τώρα είναι στην ελίτ. 

Είμαστε συνηθισμένοι στην κριτική αλλά ο χρόνος είναι ο πιο καλός κριτής. Είναι ειλημμένη η απόφαση για οικονομική υπέρβαση και για παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Έχουν γίνει προτάσεις που ξεπερνούν τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και του Ολυμπιακού. 

Ο πρόεδρός μας έχει κάνει υπέρβαση αλλά τα πράγματα για την Ελλάδα δεν είναι εύκολα. Δεν βοηθάει και το επικοινωνιακό περιβάλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εικόνα που έχουν έξω για εμάς. Δουλειά μας είναι να πείσουμε για ελκυστικό πακέτο. Έχει γίνει μία πολύ σημαντική προσφορά για Ροντρίγκες αλλά επιλογή του είναι να παραμείνει στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος του. Για μία ακόμα χρονιά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πολύ καλούς παίκτες. Αυτό φαίνεται όχι όταν έρχονται αλλά όταν φεύγουν και που πάνε. Σήμερα διαβάσαμε για τον Λαβέτσι. Είναι ένας παίκτης που παίρνει 8 εκατ. καθαρά και πάνω από 20 μεικτά, δεν ισχύει. Όποιος το γράφει να αναλάβει την ευθύνη του. Ο Λαβέτσι δεν θα έρθει στον Ολυμπιακό. Σήμερα είχαμε επαφές με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και μας μετέφεραν να βρεθεί άμεση λύση και με συγκεκριμένα deadlines. Η εικόνα δεν είναι καλή και φταίτε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Εμείς θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε πολύ καλή ομάδα με στόχο την πρόκριση στους ομίλους».



Ο Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος με τη σειρά του δήλωσε:
«Καλησπέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ αρχικά. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ και τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη. Ξέρω πολύ καλά που ήρθα και ευχαριστώ που με επέλεξαν για τους στόχους της ομάδας. Το 2ο που έχω να πω είναι ότι δεσμεύομαι να δώσω ό,τι καλύτερο για τα πιο καλά αποτελέσματα για την ομάδα μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας. Πρώτος και πιο άμεσος η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Έχουμε μιλήσει με τον Χάσι για το τι θέλει η ομάδα και βασιζόμαστε στο επιθετικό σκεπτικό του για τα ματς και τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε για την επίτευξη των στόχων. Ξέρω πολύ καλά πως επικοινωνιακά την προσοχή την προκαλούν τα ονόματα που έρχονται. Όμως η δική μας σκέψη πάει ακόμα πιο πέρα από τα ονόματα. Ο στόχος είναι να μεγαλώνουμε την ομάδα και να πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα. Ο καθένας από μέρους του θα κάνει όσο καλύτερα μπορεί την δουλειά του για να βοηθήσει την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες. 

Είναι προφανές πως για τις διαστάσεις του συλλόγου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους πιο κατάλληλους παίκτες. Για το τέλος έχω να πω ότι γνωρίζω πως στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να δοθεί εύκολα ο χρόνος. Να μας δώσετε όμως λίγο να χρόνο να δουλέψουμε και είμαι σίγουρος πως μετά θα εισπράξουμε την αγάπη του κόσμου».



Κατόπιν ο Μπέσνικ Χάσι, στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής του Ολυμπιακού είπε αρχικά:

«Καλησπέρα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πρώτα κάτι. Μιλήσαμε πρώτα με τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα. Κάποιοι προσπαθήσατε να με βρείτε. Υπήρχε μία συνέντευξή μου στο Βέλγιο. Είναι η πρώτη μου συνέντευξη για τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε επίσημη συμφωνία μέχρι πρότινος. Δεν ισχύει η συνέντευξη στο Βέλγιο. Ίσως είναι φαντασία κάποιου. Σήμερα επισημοποιήθηκε η συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό και μπορώ να μιλήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. 

Νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι σε τόσο μεγάλο σύλλογο. Έχω έρθει εδώ ως τεχνικός της Άντερλεχτ και γνωρίζω την ατμόσφαιρα. Οι παίκτες μου είχαν νιώσει και φόβο. Είναι τιμή μου η εμπιστοσύνη του προέδρου και της διοίκησης για έναν πολύ σημαντικό στόχο που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω την εμπειρία και μπορώ να τα καταφέρω. Ξέρω την ομάδα. Την έχω δει αρκετά. Από τότε που κάναμε τις επαφές πρόλαβα να δω έξι αγώνες. Είχα δει και πριν. Ξέρω τους παίκτες. 

Μιλήσαμε και με Ντάρκο, Μάριο και Μοντέστο για τους δανεικούς. Έχουμε μιλήσει για το ποιοί θα έρθουν στην προετοιμασία. Θα έχουμε αρκετούς δανεικούς για να τους δούμε και να δείξουν και εάν αξίζουν ευκαιρία. Θα πάρουμε νεαρούς παίκτες αρκετούς καθώς ποντάρω και στις Ακαδημίες και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου.

Η φιλοσοφία μου είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Θέλω να έχουμε όσο πιο γρήγορα έτοιμο το ρόστερ. Είμαστε παράξενοι άνθρωποι εμείς οι προπονητές. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Οι συνεργάτες όμως έχουν την διάθεση να συμβεί αυτό και να έχουμε όσο το δυνατόν το πιο μεγάλο μέρος του ρόστερ μέχρι τον 1ο ευρωπαϊκό αγώνα».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Βρέντζος μίλησε για τη σημασία και την αξία των Ακαδημιών αλλά και για επόμενη φουρνιά που έρχεται μετά τον Ρέτσο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ντάκο Κοβάσεβιτς:

«Δεν είπα πολλά για τον Ντάρκο. Πάντα ήταν κομμάτι της. Εγώ τον βρήκα στον Ολυμπιακό. Όχι αυτός. Για προσωπικούς λόγους είχε διακόψει. Ήταν από την αρχή μαζί μας και τράβηξε τόσο βάρος. Συνείσφερε πολλά σε ένα καλοκαίρι για να φτιαχτεί μία πολύ καλή ομάδα για τα επόμενα 2 χρόνια. Πάνω απ' όλα έβαζε την αγάπη του και το καλό του Ολυμπιακού. Να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Σε ερώτηση για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ο κ. Χάσι απάντησε διπλωματικά: «Ναι είναι αλήθεια πως έχω αναλύσει την ομάδα. Θέλω να δω και τους παίκτες που δεν ξέρω. Έχω αποφασίσει για τις θέσεις που θέλουμε ενίσχυση. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου ξέρουν. Θα τις ανακοινώσουμε τις θέσεις όταν πρέπει. Δεν έχει νόημα να το πούμε τώρα. Ξέρουν το τι θέλουμε. Γνωρίζουμε καλά το τι να ψάξουμε για την ομάδα».

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η συνεργασία του με τον κ. Χάσι ο κ. Ουσίγιος ξεκαθάρισε: 
«Οπωσδήποτε η 11άδα, η προπόνηση και ότι άλλο αφορά την ομάδα και στους παίκτες είναι του προπονητή. Ο χώρος εργασίας του θα είναι πάντα εκεί. Ο χώρος μου θα είναι κοντά στον προπονητή. Μου αρέσει να βλέπω τις προπονήσεις. Θα είμαι με την ομάδα όποτε δεν έχω άλλη υποχρέωση. Θα λέω την γνώμη μου όχι για τεχνική και τακτική που έχει να κάνει με προπονητή. Για το σκάουτινγκ που είπατε ξέρω πολύ καλά τους ανθρώπους που δουλεύουν αλλά δεν θα πούμε τώρα τι γίνεται. Δεν έχει σημασία εάν κοιτάμε 200.000 παίκτες. Σημασία έχει να δούμε όσους μπορούν να συνεισφέρουν στην ομάδα. Αυτό που έχω σκοπό  να κάνω είναι να ασχοληθώ με την αγορά και τους κατάλληλους παίκτες. Να οργανώσουμε θέλουμε ένα τμήμα και να φτιάξουμε μία δουλειά που να έχει μετά από 10 - 15 χρόνια κατάλληλη αξία και να δίνει πολύ καλή σχέση με τις αγορές και τις ομάδες που πρέπει».

Σε ερώτηση για τον αν θέλει να φτιάξει μια μάδα μόνο για τα προκριματικά ή για το μέλλον ο κ. Χάσι απάντησε: 
«Ο Ολυμπιακός έχει την κατάλληλη εμπειρία πλέον για αυτά. Να βρούμε όσο πιο γρήγορα τους παίκτες. Το πρωτάθλημα αρχίζει Αύγουστο αλλά πρώτη προτεραιότητα και τα πιο σημαντικά ματς θα είναι τον Ιούλιο. Θέλω τους παίκτες μου λοιπόν σε ετοιμότητα και με κίνητρο για αυτούς τους αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις που θα παίξεις με ποιόν και με ποιές συνθήκες. Και τα φιλικά θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι διεθνείς θα έρθουν πιο μετά θα υπαρχει χρόνος. Πέρυσι είχε μία κακή εμπειρία ο Ολυμπιακός διότι δεν ήξερε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Εγώ το ξέρω. Ξέρω αυτήν την εμπειρία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά. Θέλω την ομάδα όσο πιο γρήγορα έτοιμη. Είναι σίγουρα αρνητικό πως θα αργήσουν οι διεθνείς αλλά ανυπομονώ να αρχίσουμε προπονήσεις και να ετοιμαστούμε».

Σε ερώτηση για το ύψος του μεταγραφικού μπάτζετ ο κ.Βρέντζος τόνισε: «Είναι δυναμικό και δεν μπορείς να προσεγγίσεις απόλυτο νούμερο. Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές αλλά υπάρχουν και οι μισθοί. Δεν είναι εύκολο ένα συγκεκριμένο νούμερο. Πολύ πρόσφατα το συζητήσαμε πόσα επενδύσαμε σε μεταγραφές. Θα κινηθούμε σε αυτά τα επίπεδα και ακόμα περισσότερο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης