Ολυμπιακός: Πρώτο βήμα στο ΣΕΦ - Έτοιμος για το δεύτερο στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός: Πρώτο βήμα στο ΣΕΦ - Έτοιμος για το δεύτερο στο ΟΑΚΑ

Ικανοποίηση, αλλά και προσγείωση στον Ολυμπιακό μετά το δύσκολο 1-0 επί του Παναθηναϊκού - Τα συν και πλην, η αποφόρτιση της ομάδας, ο «αέρας» του ΟΑΚΑ και η καλή παράδοση εν όψει του δεύτερου τελικού

Ολυμπιακός: Πρώτο βήμα στο ΣΕΦ - Έτοιμος για το δεύτερο στο ΟΑΚΑ
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά αυτό ελάχιστα μετρά. Το ζητούμενο στον πρώτο τελικό ήταν η νίκη και αυτή ήρθε, έστω και πολύ δύσκολα, απέναντι στον Παναθηναϊκό. 

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από το φυσιολογικό άδειασμα, σε επίπεδο ενέργειας και ψυχολογίας, μετά το φορτσάρισμα στο Final Four, είχαν να αντιμετωπίσουν και το… φάντασμα των πρώτων τελικών όταν έχουν πλεονέκτημα έδρας. Σε έξι σειρές τελικών που είχαν το πλεονέκτημα έδρας από το 2009 και μετά οι Πειραιώτες είχαν χάσει τέσσερις φορές το πρώτο ματς στο ΣΕΦ και φαίνεται πως η ψυχολογία τους δεν ήταν καλή. Παρ’ όλα αυτά βρήκαν τις λύσεις στο τέλος και έφτασαν στο 1-0 γνωρίζοντας-ωστόσο-πως η σειρά έχει δρόμο και απαιτούνται άλλες δύο νίκες. 

Κλείσιμο
Πλέον χωρίς τόσο μεγάλο άγχος θα πάνε την Πέμπτη για το 2-0 στο ΟΑΚΑ, που άλλοτε ήταν «στοιχειωμένο» αλλά την τελευταία τριετία ο Ολυμπιακός κερδίζει τουλάχιστον μια φορά στους τελικούς. 

Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός έχει πλέον στο πλευρό του και την παράδοση, που θέλει το νικητή του πρώτου τελικού να κερδίζει τον τίτλο στις 20 από τις 24 σειρές που έχουν γίνει (και στις 13 από τις 16 μεταξύ «αιωνίων»). 

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά πράγματα να κρατήσει, αλλά περισσότερα να διορθώσει εν όψει του δεύτερου αγώνα. 

Στα συν του: 

-Η άμυνα, που κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 58 πόντους χαλώντας του δημιουργία (10 ασίστ/8 λάθη) και εκτέλεση (38% δίποντα, 27% τρίποντα), αλλά και κρατώντας τον στους 8 πόντους στην τελευταία περίοδο. 

-Η δημιουργία του Σπανούλη, που είχε 10 από τις 16 ασίστ της ομάδας, σε συνδυασμό με την αποφυγή των λαθών, με τα 7 να αποτελούν φετινό ρεκόρ της ομάδας στο πρωτάθλημα. 

-Η αξιοποίηση των ψηλών, κυρίως του Μιλουτίνοφ και για ένα διάστημα του Γιανγκ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει 34 από τους 63 πόντους του μέσα από τη ρακέτα. 

-Η διαχείριση των τελευταίων κρίσιμων λεπτών, όπου ένα επί μέρους 10-2 «γύρισε» το παιχνίδι από το -3. 

Στα πλην του: 

-Η αστοχία, που θα μπορούσε να στοιχίσει, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 46% δίποντα και 20% τρίποντα. 

-Οι μόλις δύο πόντοι από αιφνιδιασμό σε αντιδιαστολή με τους 16 του Παναθηναϊκού. 

-Αποτελεί προέκταση του παραπάνω… Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού πέρα από έξτρα κατοχές χάλασαν και όποια απόπειρα τρανζίσιον. 

-Η κακή (κι όχι γρήγορη) κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, όπου συχνά υπήρχε στατικότητα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης