ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1: «Πάνθηρες» άλωσαν το ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1: «Πάνθηρες» άλωσαν το ΟΑΚΑ

Ο εκπληκτικός Πανιώνιος χάρη στο γκολ του Γεσίλ στο 7’ (το πρώτο του μετά από 598 ημέρες) όχι μόνο παρέμεινε αήττητος στα play off, αλλά πέρασε και προσωρινά στην πρώτη θέση!


ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1: «Πάνθηρες» άλωσαν το ΟΑΚΑ
Από τους πανηγυρισμούς για τη νίκη στην Τούμπα, στην απογοήτευση για την ήττα από τον Πανιώνιο. Η ΑΕΚ κατάφερε να πετάξει στα σκουπίδια τους τρεις βαθμούς επί του ΠΑΟΚ αφού ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τους Κυανέρυθρους, για τους οποίους πέτυχε το πρώτο του γκολ ο Γεσίλ. Ενα γκολ που μπήκε πολύ νωρίς (7') αλλά αποδείχθηκε αρκετό για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι κράτησαν το 0-1 πιο εύκολα από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν. Με 4-3-3 άρχισε και με 4-2-3-1 τελείωσε το ματς η κακή ΑΕΚ, η οποία ήταν άτυχη στο 89' έχοντας δοκάρι, την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ από το 2007-08 πέτυχε ο Πανιώνιος.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Πανιώνιο, ο οποίος στο 7' βγήκε ωραία στην κόντρα και άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Γεσίλ από το ύψος της περιοχής (0-1). Αν αυτό ήταν κακό για την ΑΕΚ, αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν χειρότερο... Οι Κιτρινόμαυροι πήραν αμέσως την μπάλα, την είχαν συνεχώς στα πόδια τους αλλά δεν έκαναν, κυριολεκτικά, ούτε μία φάση της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο. Με τον Αραούχο εξαφανισμένο στα άκρα, τον Βάργκας κακό, τα χαφ να μην δίνουν κάτι δημιουργικά και με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απλά ταλαιπωρούσε την μπάλα και τους οπαδούς της.

Κλείσιμο
Αυτό, βέβαια, ουδόλως απασχολούσε τον Πανιώνιο, ο οποίος έκανε τα αναμενόμενα. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν σταθερή αμυντικά, δεν άφηνε κανένα κενό χώρο και έβλεπε τα λεπτά να περνούν χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή απειλή από την ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ, η οποία είχε κατοχή μπάλας... 80%-20% και δεν μπορούσε να κάνει ούτε τελική προσπάθεια, έχοντας απλά ένα σουτ του Γκάλο, στο 38', που απέκρουσε ο Γιαννιώτης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Χιμένεθ έβγαλε τους Βάργκας και Αϊντάρεβιτς για να βάλει τους Πατίτο και Χριστδουλόπουλο, με την ΑΕΚ να πιέζει. Και αφού πίεσε, θα μπορούσε να αλλάξει το ματς στο 52' αν η μπάλα δεν έφευγε λίγο άουτ από την κεφαλιά του Βράνιες. Με σύστημα 4-2-3-1 πλέον, με Λάζαρο-Αραούχο-Πατίτο πίσω από τον Πέκχαρτ, η Ενωση λειτουργούσε καλύτερα συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό. Και ότι δεν ήταν αρκετό, επιβεβαιωνόταν από το γεγονός ότι ο Πανιώνιος κρατούσε το 0-1.

Οι Κυανέρυθροι έπρεπε να είναι περισσότερο στην... τσίτα σε σχέση με το πρώτο μέρος, αφού η ΑΕΚ ήταν πιο δρασήρια, αλλά μεγάλο κίνδυνο δεν ένιωσαν. Μόνο με την κεφαλιά του Αλμέιδα (είχε μπει αντί του Πέκχαρτ) στο 73' πλησίασαν σοβαρά στην ισοφάριση οι Κιτρινόμαυροι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και τα δύσκολα παρέμεναν για αυτούς. Και αφού παρέμεναν τα δύσκολα, ο Γκάλο προσπάθησε να δώσει την λύση με μακρινό σουτ στο 79' αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε και ο Ρισβάνης πρόλαβε τον Αλμέιδα στην επαναφορά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ως το τέλος, είχαν μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο αλλά ήταν φανερό ότι τίποτα δεν τους πήγαινε καλά. Με δική τους ευθύνη κυρίως, αλλά και με αυτή της... τύχης, η οποία τους γύρισε την πλάτη στο 89' με το δοκάρι στο γύρισμα του Σιμόες που κόντραρε στον Οικονόμου. Η τελευταία φάση του ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους πανηγυρισμούς του Πανιωνίου για μια μεγάλη νίκη!

Man of the match: Πολύ καλό ματς από τον Μασούντ, ο οποίος έβγαζε σωστά τον Πανιώνιο μπροστά όποτε -όχι πολλές είναι η αλήθεια- φορές το επιχείρησε ενώ βοηθούσε και ανασταλτικά.

Αδύναμος κρίκος: Θα είναι άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον από την ΑΕΚ. Ολοι ήταν τραγικοί.

Στο ύψος του: Ο Σιώπης έτρεξε πολύ, έτρεχε παντού και βοηθούσε συνεχώς την άμυνα του Πανιωνίου.  

Η γκάφα: Την έκανε η ΑΕΚ στο γκολ του Πανιωνίου, το οποίο δέχθηκε στην αντεπίθεση έπειτα από δικό της κόρνερ...

Το στραγάλι: Στο 55' υποδείχθηκε οφσάιντ ο Πέκχαρτ, ο οποίος καλυπτόταν οριακά. Αν δεν είχε σηκώσει το σημαιάκι ο βοηθός, θα μπορούσε στην εξέλιξη της φάσης να δοθεί πέναλτι στην ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά, η διαιτησία δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Τρελό πισωγύρισμα για την ΑΕΚ. Σε ένα κρύο απόγευμα στο ΟΑΚΑ, η Ενωση ήταν... παγωμένη και γκρέμισε ό,τι πήγε να χτίσει με τη νίκη στην Τούμπα. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος για τρίτο ματς φέτος δεν ηττήθηκε από τους Κιτρινόμαυρους, τους οποίους προσπέρασε μάλιστα στη βαθμολογία των πλέι οφ!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46' Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46' Πατίτο), Πέκχαρτ (62' Αλμέιδα), Αραούχο.
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος (57' Γκιοατά), Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88' Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76' Λάμπρου).
Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+4': Τέλος του αγώνα!

Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων!

89': Δοκάρι για την ΑΕΚ σε απίστευτη φάση! Ο Σιμόες έκανε την σέντρα η μπάλα κόντραρε στον Οικονόμου, πέρασε πάνω από τον Γιαννιώτη και σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του!

88': Ταπόκο αντί Μπεν η τελευταία αλλαγή του Πανιωνίου

87': Ο Μπάρκας βγαίνει γρήγορα και προλαβαίνει τον Λάμπρου!

82': Σύγχυση στην άμυνα του Πανιωνίου, η μπάλα φτάνει στον Τσιγκρίνσκι που πλασάρει άστοχα

81': Ο Γκάλο εκτελεί το κόρνερ, ο Ρισβάνης μπερδεύεται με τον Μασούντ κι ο Σιμόες από τη γραμμή της μικρής περιοχής στέλνει τη μπάλα άουτ!

79': Μακρινό σουτ του Γκάλο ο Γιαννιώτης αιφνιδιάζεται και διώχνει δύσκολα, αλλά ο Ρισβάνης προλαβαίνει τον Αλμέιδα και παραχωρεί το κόρνερ! Μικρή διακοπή στο ματς λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα του Πανιωνίου

76' Ο Λάμπρου παίρνει τη θέση του Γεσίλ ο οποίος σκόραρε μετά από 598 ημέρες!

75': Απελπιστικά άστοχο το σουτ του Γιόχανσον

73': Σέντρα του Γκάλο ο Αλμέιδα παίρνει την κεφαλιά με τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Γιαννιώτη

64': Λάθος του Ρισβάνη ο Τασουλής προλαβαίνει τον Γιόχανσον

63': Ο Μπεν κινείται έξω από την περιοχή, αποφεύγει τον Τσιγκρίνσκι αλλά σουτάρει άστοχα

62': Ο Αλμέιδα παίρνει τη θέση του Πέκχαρτ με τον Χιμένεθ να κλείνει τις αλλαγές του!

61': Το εκτελεί ο Πατίτο και η μπάλα περνά πάνω από το δοκάρι με την ΑΕΚ να χάνει μια πολύ σημαντική ευκαιρία

60': Ο Αραούχο ελίσσεται έξω από την περιοχή και ένα μέτρο πριν την τελική γραμμή τον ανατρέπει ο Κόρμπος. Κίτρινη κάρτα και φάουλ σε εξαιρετική θέση

57': Γκιοατά αντί Βλάχου η πρώτη αλλαγή του Μιλόγιεβιτς

53': Επικίνδυνο γέμισμα του Βλάχου ο Γεσίλ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα

52': Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Βράνιες ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ μόνος απέναντι από τον Γιαννιώτη με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ έχει μπει πολύ πιο δυνατά στο β' ημίχρονο, αλλά και πάλι κάνει εύκολα λάθη έξω από την περιοχή των κυανέρυθρων

50': Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ στην αγκαλιά του Γιαννιώτη

49': Λάθος του Οικονόμου που χάνει από τον Βάργκας και τον ανατρέπει για να δει την κίτρινη κάρτα

46': Έναρξη του β' ημιχρόνου με τον Χιμένεθ να ρίχνει στο ματς Χριστοδουλόπουλο και Πατίτο αντί των Αϊντάρεβιτς, Βάργκας

45': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πανιώνιος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το γκολ του Γεσίλ στο 7' και στη συνέχεια χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από την ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του

38': Ένα ακόμη φάουλ για την ΑΕΚ το οποίο απομάκρυναν οι αμυντικοί κι ο Πανιώνιος βγήκε στην κόντρα χωρίς να δημιουργήσει όμως φάση.

37': Ο Γκάλο ευνοείται από την ασυνεννοησία των αμυντικών και σουτάρει όμως ο Γιαννιώτης διώχνει με γροθιές.

36': Φάουλ του Οικονόμου η μπάλα ψηλά άουτ

27': Ο Αραούχο βρίσκεται για πρώτη φορά με τη μπάλα στην περιοχή, αλλά σουτάρει πάνω στα σώματα των αμυντικών

17': Νέο κλέψιμο του Πανιωνίου και κόντρα επίθεση με τον Μπάρκα να παραχωρεί το κόρνερ στο σουτ του Μασούρα

11': Επικίνδυνη σέντρα του Γκάλο ο Πέκχαρτ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα

7' ΓΚΟΛ: Κόρνερ για την ΑΕΚ με τον Αϊντάρεβιτς να το εκτελεί και αν διώχνει ο Ρισβάνης και ο Πανιώνιος να βγαίνει στην κόντρα με τον Μπεν να πασάρει στον Γεσίλ, ο οποίος έκανε την προσποίηση και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο!

4': Αντεπίθεση του Πανιωνίου ο Γεσίλ "σπάει" ωραία τη μπάλα στον Βλάχο που σουτάρει άστοχα

3': Φάουλ για την ΑΕΚ, εκτελείται με πάσα προς τον Ντίντακ που κάνει άσχημη σέντρα και στη συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί

1': Έναρξη του αγώνα

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να δώσει ανάσες και στον Χριστοδουλόπουλο τον οποίο άφησε στον πάγκο, ενώ ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς παρατάσσει την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τελικά ο Χιμένεθ άφησε εκτός αποστολής τους Γαλανόπουλο, Μάνταλο θέλοντας να τους προφυλάξει εν όψει της συνέχειας καθώς ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας, Αραούχο, Πέκχαρτ
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Πατίτο, Αλμέιδα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Μπαντής, Γκιοατά, Ταπόκο, Λάμπρου, Σαββίδης, Μαχμούτοβιτς, Καθάριος.

Η βαθμολογία
1.ΑΕΚ 3
2.ΠΑΟΚ 2
3.Παναθηναϊκός 2
4.Πανιώνιος 1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης