Γιουβέντους-Μονακό 2-1: Η «Μεγάλη Κυρία» έκλεισε θέση στον τελικό του Κάρντιφ

Γιουβέντους-Μονακό 2-1: Η «Μεγάλη Κυρία» έκλεισε θέση στον τελικό του Κάρντιφ

Η Γιουβέντους είναι η πρώτη φιναλίστ του φετινού Champions League - Οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν και στο δεύτερο ματς την Μονακό, χάρη στα γκολ των Μάντζουκιτς στο 33' και Άλβες στο 45', ενώ ο Εμπαπέ μείωσε το σκορ στο 69'

Γιουβέντους-Μονακό 2-1: Η «Μεγάλη Κυρία» έκλεισε θέση στον τελικό του Κάρντιφ
Τη μισή δουλειά την είχε κάνει πριν από επτά βράδια στο Μονακό όταν με δύο γκολ του Ιγουαΐν είχε κερδίσει με 2-0. Την άλλη μισή την έκανε το βράδυ της Τρίτης στο «Juventus Stadium» όπου νίκησε με 2-1 τους Μονεγάσκους και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Champions League (για 9η φορά στην ιστορία της και θα διεκδικήσει το 3ο της τρόπαιο) που θα φιλοξενηθεί στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ.

Με τους παίκτες της Μονακό να μπαίνουν στο γήπεδο με απίστευτο θράσος και με το μαχαίρι στο στόμα, το σκηνικό στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα ήταν μονίμως στημένο στα πέριξ της περιοχής της Γιουβέντους, χωρίς όμως την τεράστια φάση.

Κλείσιμο
Κι αφού οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να αιφνιδιάσουν, από το 20’και μετά τα δεδομένα άλλαξαν. Η Γιούβε που είχε χάσει από το 10’ λόγω τραυματισμού τον Κεντίρα, άρχισε να παίζει έξυπνα στην κόντρα, δημιούργησε τρεις μεγάλες φάσεις και στην 4η σκόραρε με τον Μάντζουκιτς.

Στο 33’ από τα χέρια του Μπουφόν (!) ξεκίνησε η αντεπίθεση των «μπιανκονέρι» με τη μπάλα να φτάνει στον Άλβες κι ο Βραζιλιάνος έβγαλε γλυκιά σέντρα στον Μάντζουκιτς με τον Σούμπασιτς να βγάζει την κεφαλιά, αλλά ο επιθετικός της Γιούβε πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά πέτυχε το 1-0.

Όλα πλέον είχαν γίνει πολύ πιο εύκολα για τους Ιταλούς, οι οποίοι πριν κλείσει το ημίχρονο φρόντισαν να… σκοτώσουν τους φιλοξενούμενους.

Με την Μονακό να αγγίζει το γκολ στο 42’, αλλά να της το στερεί ο Κιελίνι με τρομερή προβολή αυτοθυσίας μπροστά από τον Φαλκάκο, καθώς και στο 43’ όταν σούταρε άστοχα ο Εμπαμπέ, ήρθε στο 45’ ο Ντάνι Άλβες να πετύχει το 2-0.

Ο Βραζιλιάνος (δύο ασίστ κι ένα γκολ στα δύο ματς των ημιτελικών) μετά την εκτέλεση κόρνερ είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με μονοκόμματο σουτ πέτυχε το 2-0.

Πλέον στο β’ ημίχρονο η Γιουβέντους απλά έπρεπε να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα και το έκανε με την γνωστή… μαεστρία της, με την Μονακό να μειώνει στο 69’ με τον Εμπαμπέ, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι Ιταλοί έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους.

Το σκορ όμως έμεινε στο 2-1, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με 11 παίκτες (η αλήθεια είναι ότι από το 75’ και μετά είχαμε πολλές διενέξεις) και πλέον η Γιουβέντους περιμένει αν θα βρει ξανά μετά από 19 χρόνια ως αντίπαλο της στον τελικό την Ρεάλ (1998, Άμστερνταμ) ή αν η Ατλέτικο πετύχει το δικό της θαύμα (η Ρεάλ είχε κερδίσει με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό στο Μπερναμπέου).

Οι συνθέσεις
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπαρτζάλι (85' Μπενατιά), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα (10' Μαρκίζιο), Πιάνιτς, Ντιμπάλα (54' Κουαδράδο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Ράτζι, Γκλικ, Ζέμερσον, Μεντί (55' Φαμπίνιο), Μπακαγιοκό (78' Ζερμέν), Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα (69' Λεμάρ), Εμ'Μπαπέ, Φαλκάο


Το 1-0

Juventus 1 Vs 0 Monaco Hihi2 от Hihi2 на Rutube.



Το 2-0

Juventus 2 Vs 0 Monaco Hihi2 от Hihi2 на Rutube.



Το 2-1

Juventus 2 Vs 1 Monaco Hihi2 от Hihi2 на Rutube.



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+3': Τέλος του αγώνσα

81': Το τελευταίο δεκάλεπτο παρακολουθούμε μόνο κοκορομαχίες μεταξύ των παικτών που αν συνεχίσουν έτσι σίγουρα κάποιος εξ αυτών θα πάει στα αποδυτήρια νωρίτερα...

71': Ένταση στο παιχνίδι με τον Γκλικ να πατά (φαίνεται ότι είχε πρόθεση) τον Ιγουαΐν και στην συνέχεια στην περιοχή της Γιουβέντους ο Μάντζουκιτς να βρίσκει με... "γεμάτη" αγκωνιά τον Φαμπίνιο και τον Ολλανδό διαιτητή Κάϊπερς να δίνει,,, πλάγιο.

69' ΓΚΟΛ: Ο Εμπαμπέ από κοντά αυτή τη φορά δεν αστοχεί και μειώνει σε 2-1! Το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Μπουφόν μετά από 690 λεπτά στο Champions League!

67': Ο Μπουφόν βγαίνει νικητής κι από αυτό το τετ α τετ με τον Εμπαμπέ!

62': Ωραία προσπάθεια του Φαμπίνιο, όχι όμως και το γύρισμα του προς την περιοχή

55': Με την είσοδο του ο Κουαδράδο βρίσκεται φάτσα με το γκολ όμως καθυστερεί και το σουτ που επιχειρεί κοντράρεται.

54': Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής η επανάληψη

46': Έναρξη του Β' ημιχρόνου.

45'+1': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45' ΓΚΟΛ: Ο Σούμπασιτς διώχνει με γροθιές η μπάλα φτάνει έξω από την περιοχή και ο Άλβες με μονοκόμματο σουτ πετυχαίνει το 2-0!







44': Ο Άλβες κλέβει και δίνει την ασίστ με τον Ντιμπάλα να διώχνει σε κόρνερ!

43': Ο Εμπαμπέ από πλάγια θέση σουτάρει με τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων

42': Ο Κιελίνι με προβολή αυτοθυσίας σώζει την εστία της Γιούβε κι αποφεύγει το αυτογκόλ.

37': Ο Ιγουαΐν κινείται στην πλάτη της άμυνας και σουτάρει με τον Σούμπασιτς να διώχνει

Δεν υπάρχει πλέον ενδεχόμενο παράτασης (η Γιουβέντους είχε κερδίσει με 2-0 στο Πριγκηπάτο) και η Μονακό χρειάζεται τρία γκολ για να προκριθεί.

33' ΓΚΟΛ: Ο Μπουφόν έβγαλε την Γιουβέντους στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Άλβες που έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Σούμπασιτς να διώχνει την σκαστή κεφαλιά του Μάντζουκιτς, αλλά να μην μπορεί να κάνει το ίδιο στο πλασέ του συμπατριώτη του που άνοιξε το σκορ για την Γιουβέντους.



32': Συνεχόμενα κόρνερ και φάουλ για την Μονακό που απειλεί ξανά μετά από ώρα την Γιουβέντους

28': Η Γιουβέντους έχει βρει πλέον ρυθμό και ο Πιάνιτς χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία (από ασίστ του Ντιμπάλα) με τον Ράτζι να διώχνει με σωτήρια προβολή!

25': Νέα μεγάλη φάση για την Γιούβε με τον Ιγουαΐν να δίνει την ασίστ στον Μάντζουκιτς, αλλά στην... Κροατική μάχη ο Σούμπασιτς βγήκε νικητής διώχνοντας εντυπωσιακά με το ένα χέρι!



22': Τεράστια ευκαιρία για την Γιουβέντους με τον Ιγουαΐν να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας να βγαίνει απέναντι από τον Σούμπασιτς και να τον πλασάρει αλλά ο Ράγκι έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

15': Η Γιούβε φαίνεται να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι, παραμένοντας χωρίς τελική προσπάθεια στο ματς

10': Ο Σάμι Κεντίρα πέφτει στο χορτάρι και πιάνει τον δικέφαλο του! Ο Γερμανός αποχωρεί και στη θέση του μπαίνει ο Μαρκίζιο

Με το... μαχαίρι στα δόντια έχουν μπει στο γήπεδο οι Μονεγάσκοι κι η Γιουβέντους δεν έχει περάσει το κέντρο!

7': Μακρινό σουτ του Φαλκάο μισό μέτρο πάνω από το δοκάρι της Γιουβέντους!

5': Ο Μουτίνιο σουτάρει με τη μπάλα να κοντράρει και ο Μπουφόν κάνει κακή εκτίμηση με τον Εμπαμπέ να σουτάρει στο δοκάρι, αλλά τον βοηθό να υποδεικνύει σωστά τον νεαρό Γάλλο σε θέση οφσάιντ

3': Η Μονακό προσπαθεί να πιέσει ψηλά δείχνοντας διάθεση να κυνηγήσει το θαύμα της ανατροπής

1': Κόρνερ για την Μονακό. Το εκτελεί ο Μουτίνιο, ο Μπουφόν έκανε κακή έξοδο και βρήκε τον Φαλκάο αντί για τη μπάλα, χωρίς όμως να απειληθεί η εστία του

1': Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις
Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα, Ιγκουαίν 
Μονακό: Σούμπασιτς, Ράγκι, Σιντιμπέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Μπακαγιόκο, Μουτίνιο, Ντιράρ, Μπερνάντο Σίλβα, Εμπαπέ, Φαλκάο 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης