Χιμένεθ: «Σημαντική μέρα η σημερινή για την ΑΕΚ, αφιερωμένη στον κόσμο η νίκη»

Χιμένεθ: «Σημαντική μέρα η σημερινή για την ΑΕΚ, αφιερωμένη στον κόσμο η νίκη»

Απόλυτα ευχαριστημένος με τους ποδοσφαιριστές του και το αποτέλεσμα που πήρε η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», έμεινε ο Μανόλο Χιμένεθ

Χιμένεθ: «Σημαντική μέρα η σημερινή για την ΑΕΚ, αφιερωμένη στον κόσμο η νίκη»
Αποθέωσε τους παίκτες του στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ υποστήριξε πως η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα, ενώ μίλησε και για το μέλλον της Ένωσης, λέγοντας πως θα είναι πολύ όμορφο. Παράλληλα, ο Ισπανός προπονητής αφιέρωσε την νίκη στον κόσμο. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ 

Κλείσιμο
Για το κλειδί που έδωσε τη νίκη:
«Πιστεύω το σημείο-κλειδί ήταν η συμπεριφορά των παικτών. Έκαναν τεράστια προσπάθεια στο γήπεδο. Με όλο το σεβασμό σε όλες τις ομάδες του κόσμου, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα που οι τέσσερις καλύτερες είναι στα ημιτελικά, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Μπορεί να περάσει οποιοσδήποτε στον τελικό». 

Για τους Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο:
«Έχουν κάνει ένα απίστευτο παιχνίδι και ο Πατίτο και ο Λάζαρος. Έκαναν αυτά ακριβώς που τους ζήτησα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος». 

Για τον Αραούχο: «Ο Αραούχο ήρθε για να ξαναδείξει πόσο καλός παίκτης είναι. Χρειαζόταν μια μεγάλη ομάδα για να τον αγκαλιάσει. Οι συμπαίκτες του αντιλαμβάνονται πλήρως το παιχνίδι του, είμαι ικανοποιημένος και για εκείνον και για όποιον είναι στην ομάδα». 

Για την πίεση του Ολυμπιακού στο α' μέρος μετά το 1-1: «Στην αρχή του παιχνιδιού είχαμε ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Πιέσαμε πολύ ψηλά. Προκαλούσαμε προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς και είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός μας προκάλεσε προβλήματα γιατί είναι μια σπουδαία ομάδα. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι βάσει όλου του παιχνιδιού, ήμασταν καλύτεροι και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλα γκολ. Η σημερινή νίκη έχει αξία γιατί οποιαδήποτε ομάδα στα ημιτελικά μπορεί να φτάσει στον τελικό». 

Για τα γενέθλια της ΑΕΚ: «Σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα για την ΑΕΚ, δύσκολη για μένα. Εγώ κάθε χρόνο τέτοια μέρα είμαι στην Ισπανία για έναν προσωπικό μου λόγο, αλλά η νίκη με βοηθάει να αναπληρώσω το ότι δεν βρίσκομαι στην πόλη μου. Γνωρίζαμε ότι η ομάδα συμπληρώνει 93 χρόνια. Δεν ήθελα να το τονίσω για να μην τους φορτώσω με πίεση. Το αφιερώνουμε στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό». 

Για τη βαριά ήττα της ΑΕΚ όταν ήταν εκείνος προπονητής σε σύγκριση με τη σημερινή επικράτηση αναφορικά με το μέλλον της ομάδας: «Νομίζω ότι το σημερινό μέλλον της ΑΕΚ μπορεί να είναι καλό και όμορφο. Εκείνο το αποτέλεσμα είχε δύο αναγνώσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω». 

Για το τι είπε στους παίκτες του πριν από τον αγώνα στο πλαίσιο της ψυχολογικής προετοιμασίας: «Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να δείξουμε προσωπικότητα. Αυτό τους είπα».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης