Κεφαλονιά: Την Κυριακή 26 Μαρτίου ο 7ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου

Κεφαλονιά: Την Κυριακή 26 Μαρτίου ο 7ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου

Στο πανέμορφο νησί του Ιονίου θα διεξαχθεί για έβδομη συνεχή χρονιά ο Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου, ένα αθλητικό γεγονός στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν άτομα κάθε ηλικίας

Κεφαλονιά: Την Κυριακή 26 Μαρτίου ο 7ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου
Επί επτά συνεχόμενα χρόνια από τις 27 Μαρτίου του 2011, ο Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, την γραφική Κεφαλονιά. Η ιδέα ξεκίνησε από μια παρέα νέων ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και το νησί τους, αλλά γρήγορα ο αγώνας αγκαλιάστηκε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους του νησιού.

Ο Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου είναι ένας αγώνας δέκα χιλιομέτρων για όλες τις ηλικίες με σημείο εκκίνησης το υπαίθριο θέατρο στο μπαστούνι Αργοστολίου, στις 09:00 το πρωί, την Κυριακή 26 Μαρτίου και σημείο τερματισμού το ίδιο σημείο. Τα προηγούμενα χρόνια η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα, ήταν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, αλλά εξαιτίας έργων που εκτελούνται αυτή την χρονική περίοδο κρίθηκε αναγκαία η μικρή μετατροπή της διαδρομής.  

Κλείσιμο
Στον αγώνα έχουν την δυνατότητα να τρέξουν και παιδιά υπό την επίβλεψη των γονιών τους, αλλά οι διοργανωτές έχουν προνοήσει και για την διοργάνωση αγώνων ειδικά για παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους.



Η διαδρομή του αγώνα περνά μέσα από ένα ειδυλλιακό τοπίο που συνδυάζει την καταπράσινη βλάστηση της Κεφαλονιάς με την θάλασσά της ενώ όσοι λάβουν μέρος δεν είναι απαραίτητο να τρέξουν, αφού μπορούν απλά να περπατήσουν και να απολαύσουν ένα μέρος του μοναδικού φυσικού κάλλους του νησιού. Αυτή την περίοδο ο καιρός στην Κεφαλονιά είναι πολύ καλός και όποιοι αποφασίσουν να επισκεφθούν το νησί και να πάρουν μέρος στον Βαλλιάνειο θα ανταμειφθούν από την σπάνια ομορφιά του.

Ο αγώνας αναμένεται να πλαισιωθεί από μουσικές, χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι διοργανωτές θα είναι πρόθυμοι να δώσουν πληροφορίες στο τηλ. 6970992915.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης