Τσάμπιονς Λιγκ: Τυπική διαδικασία στη Μαδρίτη, μεγάλο ενδιαφέρον στο Μονακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Τυπική διαδικασία στη Μαδρίτη, μεγάλο ενδιαφέρον στο Μονακό

Η Ατλέτικο υποδέχεται τη Λεβερκούζεν στον επαναληπτικό του υπέρ της 4-2, ενώ στο Πριγκιπάτο η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να κρατήσει το 5-3 με το οποίο κέρδισε στην Αγγλία την ομάδα του Ζαρντίμ

Τσάμπιονς Λιγκ: Τυπική διαδικασία στη Μαδρίτη, μεγάλο ενδιαφέρον στο Μονακό
Πέφτει απόψε η αυλαία της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τους τελευταίους αγώνες που θα κρίνουν τις δύο θέσεις που απέμειναν για τα προημιτελικά.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει φυσικά η αναμέτρηση της Μονακό με την Μάντσεστερ Σίτι στο Πριγκιπάτο, στον επαναληπτικό του 5-3 υπέρ των «πολιτών».

Κλείσιμο
Στο όχι και ιδιαίτερα... καυτό «Λουί ΙΙ» οι Μονεγάσκοι του Λεονάρντο Ζαρντίμ που έχουν καταπλήξει φέτος την Ευρώπη με το επιθετικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο που παίζουν, θα προσπαθήσουν να γίνουν η δεύτερη έκπληξη του θεσμού μετά τη Λέστερ που πέταξε εκτός συνέχειας την Σεβίλλη.

Η Μονακό θέλει να βρεθεί στους «8» για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία επαναλαμβάνοντας ό,τι πέτυχε το 2015, όταν απέκλεισε την Άρσεναλ με τα εκτός έδρας γκολ (ήττα 3-1 στην Αγγλία και νίκη 2-0 στο Πριγκιπάτο).

Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Σίτι έχει την ψυχολογία με το μέρος της καθώς είχε βρεθεί να χάνει με 3-2 στην Αγγλία αλλά το γύρισε σε 5-3 και πήρε πλεονέκτημα.

Ο τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στη φάση των «16» της διοργάνωσης είτε ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα είτε της Μπάγερν Μονάχου.

Στα αγωνιστικά, ο Φαλκάο που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος λόγω τραυματισμού έπαιξε λίγο (περίπου μισή ώρα) κόντρα στη Μπορντό, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος θα είναι πανέτοιμος απέναντι στη Σίτι. Επιστρέφει ο στόπερ Ζέμερσον που ήταν τιμωρημένος, αλλά αυτή τη φορά θα απουσιάσει ο κορυφαίος ίσως στόπερ της Μονακό, ο Πολωνός Γκλικ που είναι τιμωρημένος. Εκτός λόγω τραυματισμού και ο φορ Καρίγιο.

Από την άλλη πλευρά η Σίτι θα κατέβει χωρίς σημαντικές απουσίες, αφού οι τραυματισμοί των Γκιντογκάν και Ζεσούς είναι μακροχρόνιοι, γνωστοί εδώ καιρό και δεν επηρεάζουν. Αμφίβολος είναι ο Κομπανί.

Πιθανές ενδεκάδες: 

Μονακό (4-4-2): Σούμπασιτς - Σιντιμπέ, Ράγκι, Ζέμερσον, Μεντί - Σίλβα, Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο, Λεμάρ - Μ' Μπαπέ, Φαλκάο

Μαν. Σίτι (4-1-4-1): Καμπαγέρο - Σανιά, Οταμέντι, Στόουνς, Κλισί - Φερναντίνιο - Στέρλινγκ, Σίλβα, Ντε Μπρούινε, Σανέ - Αγκουέρο


Σαφώς ευκολότερο έργο -τουλάχιστον θεωρητικά- θα έχει η Ατλέτικο μετά τη νίκη της στη Γερμανία με 4-2 επί της Λεβερκούζεν. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι από δύσκολο έως απίθανο να δεχθούν τρία γκολ στο «Βιθέντε Καλντερόν» και να μην σκοράρουν, προϋποθέσεις που χρειάζονται οι «ασπιρίνες» για να περάσουν στους «8». Στο πρώτο ματς στη Γερμανία φάνηκε ξεκάθαρα πως οι "ροχιμπλάνκος" είναι μια ταχύτητα πάνω από την αντίπαλο τους και κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος όπου το 0-2 φάνταζε μικρό, έθεσαν τις βάσεις για νίκη-πρόκριση.

Νέος προπονητής για την Λεβερκούζεν ο Κορκούτ στη θέση του απολυθέντα Σμιντ, το βιογραφικό του οποίου πάντως δεν εμπνέει, ενώ και τα αποτελέσματα που άφησε στις ομάδες από τις οποίες έφυγε δεν είναι ενθαρρυντικά.

Στα αγωνιστικά για τους γηπεδούχους, τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο Σάβιτς αλλά παίζει κανονικά, ενώ θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας, ο Γκάμπι  και ο Λουίς. Εκτός λόγω τραυματισμού και ο Τιάγκο.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στη Μαδρίτη με σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν, καθώς θα λείψουν ο τιμωρημένος μπακ Χένρικς και οι τραυματίες βασικοί αμυντικοί Τα και Τόπρακ. Μακροχρόνια απών ο Τσαλχάνογλου λόγω τιμωρίας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ατλέτικο (4-4-2): Ομπλάκ - Βρσάλικο, Γκοδίν, Χιμένες, Ερνάντεζ - Κορέα, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο - Γκριεζμάν, Γκαμεϊρό

Λεβερκούζεν (4-4-2): Λένο - Χίλμπερτ, Γεβντάι, Ντράγκοβιτς, Βεντέλ - Μπελαράμπι, Αρανγκίς, Καμπλ, Μπραντ - Φόλαντ, Τσιτσαρίτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης