Τσάμπιονς Λιγκ: Μονακό και Λεβερκούζεν απειλούν τα φαβορί Μαν. Σίτι και Ατλέτικο

Τσάμπιονς Λιγκ: Μονακό και Λεβερκούζεν απειλούν τα φαβορί Μαν. Σίτι και Ατλέτικο

Οι Μονεγάσκοι του Ζαρντίμ θέλουν να «σπάσουν» την έδρα της Σίτι, ώστε να αποδείξουν ότι δεν αποτελούν πυροτέχνημα στη φετινή διοργάνωση - Σε κακή κατάσταση η Ατλέτικο ψάχνει την «ανάσταση» στη Γερμανία

Τσάμπιονς Λιγκ: Μονακό και Λεβερκούζεν απειλούν τα φαβορί Μαν. Σίτι και Ατλέτικο
Με δύο παιχνίδια που αφήνουν υποσχέσεις για θέαμα και πολλά γκολ συνεχίζεται σήμερα η νοκ άουτ φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Μάντσεστερ η Σίτι υποδέχεται τη Μονακό, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει στη Γερμανία τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Γκουαρντιόλα και οι παίκτες του αναμένεται να έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στους Μονεγάσκους, οι οποίοι διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στα τελευταία 13 παιχνίδια της έχει 11 νίκες και δύο ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις, ούσα πρώτη στη βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά η Σίτι θέλει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, καθώς σε 16 παιχνίδια στο «City» μετρά μόλις μια ήττα αυτήν από την Τσέλσι, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το στατιστικό πως σκοράρει σε όλα της τα εντός έδρας παιχνίδια 2 γκολ ανά αγώνα κατά μέσο όρο. Όσον αφορά πάντως στην Ευρώπη, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα δεν έχουν πείσει μέχρι τώρα, αφού στη φάση των ομίλων πέτυχε μόλις δύο νίκες. 

Ακριβώς το αντίθετο συνέβη με τη Μονακό που εντυπωσίασε με την μεστότητα του παιχνιδιού της και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο αφήνοντας 2η την Λεβερκούζεν και εκτός συνέχειας τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Τότεναμ.

"Είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που αγωνίζονται με τα μπακ να παίζουν σαν εξτρέμ και τα χαφ να πατάνε συνέχεια περιοχή. Είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα. Δύσκολη κλήρωση" δήλωσε ο Γκουαρντιόλα για την ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ζαρντίμ. Στα αγωνιστικά, ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ζεσούς ο οποίος έσπασε το πόδι του στο ματς με την Μπόρνμουθ και θα λείψει 3 μήνες τουλάχιστον. Εκτός θα είναι και ο εδώ και καιρό τραυματίας Γκουντογκάν.

Για τη Μονακό εκτός απόντες είναι ο Τζέμερσον (τιμωρημένος) και ο Μποσίλια (τραυματίας).

Πιθανές ενδεκάδες

Μαν. Σίτι (4-3-3): Καμπαγιέρο - Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί - Τπυρέ, Ντε Μπρούινε, Σίλβα - Στέρλινγκ, Αγκουέρο, Σανέ

Μονακό (4-4-2): Σούμπασιτς - Τουρέ, Γκλικ, Ραγκί, Μεντί - Σίλβα, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Λεμάρ - Φαλκάο, Ζερμέιν


Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Τη ρεβάνς θα ψάξουν οι "ασπιρίνες" απέναντι στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, καθώς στην ίδια φάση τη σεζόν 2014/15 η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αυτή που άφησε εκτός συνέχειας την Λεβερκούζεν. Η έδρα ήταν πάντα μέχρι φέτος το δυνατό της σημείο, ωστόσο φέτος δυσκολεύεται να την αξιοποιήσει. Η Ατλέτικο μπορεί να μην διανύει και την καλύτερη της σεζόν τα τελευταία χρόνια, όμως παραμένει ομάδα με ειδικό βάρος στην Ευρώπη και θεωρείται το φαβορί απέναντι στην γερμανική ομάδα. Σίγουρα πάντως δεν είναι και η καλύτερη χρονιά της φέτος και πολλά ακούγονται τόσο για το μέλλον του Σιμεόνε το καλοκαίρι, όσο και για το μέλλον πρωτοκλασάτων παιχτών της όπως ο Γκριεζμάν.

Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι και θα απουσιάσει ο Τσαλχάνογλου, ενώ θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ο Τα και ο Μπέντερ. Από την άλλη κανονικά διαθέσιμος είναι ο Μπελαράμπι. Για τους Ισπανούς σημαντικότατη είναι η απουσία του στυλοβάτη της άμυνας Γκοδίν  που είναι τραυματίας, ενώ με τραυματισμό θα λείψουν και οι Τιάγκο, Χουάνφραν και Φερνάντεζ.

Πιθανές ενδεκάδες 

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο - Βεντέλ, Γεβντάι, Τόπρακ, Χένρικς - Καμπλ, Αρανγκίζ - Μπραντ, Χαβέρτζ, Μπελαράμπι - Τσιτσαρίτο

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Μόγια - Λουίζ, Ερνάντεζ, Σάβιτς, Βρσάλικο - Καράσκο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ - Γκριεζμάν, Τόρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης