Βίντεο: Το... Χαλ-ι της Λίβερπουλ κι η επέλαση της Τότεναμ

Βίντεο: Το... Χαλ-ι της Λίβερπουλ κι η επέλαση της Τότεναμ

Η Χαλ του Μάρκο Σίλβα τρελαίνει το Νησί, αφού μετά την ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ! – Δύσκολη νίκη για την Τότεναμ που είναι μόνη στη  2η θεση - Εξάρα η Εβερτον, τεσσάρα η Σάντερλαντ.

Βίντεο: Το... Χαλ-ι της Λίβερπουλ κι η επέλαση της Τότεναμ
Κέρδισε τη Μπόρνμουθ, πήρε ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ και το απόγευμα του Σαββάτου... σόκαρε τη Λίβερπουλ επικρατώντας 2-0! Η Χαλ του Μάρκο Σίλβα έγινε ΟΜΑΔΑ και μπορεί να ονειρεύεται την παραμονή της στην Premier League, μιας και βρίσκεται στο -1 από την επικίνδυνη ζώνη. Ακόμα ένα χτύπημα στον εγωισμό της Λίβερπουλ η αποψινή ήττα και ο Κλοπ καλείται να βρει άμεσα λύσεις για να μη χάσει το τρένο του Champions League! 

Εξαιρετικά στημένη η Χαλ, έβαλε πολύ δύσκολα στους Κόκκινους που αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο προς την εστία. Ωστόσο, η Λίβερπουλ έμεινε στο... passing game, δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα κι εκτός μια φάση του Κουτίνιο δεν έκανε κάτι περισσότερο. Αντίθετα, οι Τίγρεις στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε άνοιξαν το σκορ. Στο 44' οι φιλοξενούμενοι αδράνησαν στα μετόπισθεν και  ο Ν' Ντιαγέ με το δεξί πέτυχε το 1-0. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όχι την ουσία. Μίλνερ και Κουτίνιο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και η ομάδα του Σίλβα σφράγισε το τρίποντο στο 84ο λεπτό. Ο Ρανόκια έκοψε, έκανε ιδανική μπαλιά στον Νιας, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Χέντερσον και Στάριτζ θα μπορούσαν να μειώσουν, αλλά ο Γιακούποβιτς επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση!

Κλείσιμο


Ένα και να… Κέιν!
Η τελευταία φορά που η Τότεναμ ηττήθηκε από νεοφώτιστη στην Premier League ήταν από την ΚΠΡ το 2012... Η παράδοση δεν έσπασε, με τους Σπερς να κερδίζουν 1-0 την Μίντλεσμπρο και να συνεχίζουν να κυνηγούν την Τσέλσι. Παράλληλα, έκαναν ακόμα ένα βήμα για την παρουσία τους στο επόμενο Champions League. Αλλωστε, η Τότεναμ είναι η μοναδική ομάδα στην Premier League που δεν έχει χάσει εντός έδρας. Στον αντίποδα, η Μπόρο βρίσκεται μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. 

Οι Λονδρέζοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δυο μεγάλες φάσεις για γκολ! Στο 7ο λεπτό ο Σον βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βαλντές έδιωξε εντυπωσιακά. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ερικσεν μοίρασε ιδανικά στον Ντέλε Αλι, αλλά το πλασέ του τελευταίου κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 25' βρέθηκαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο η κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ βρήκε το δεξί δοκάρι! Ούτε όμως ο Κέιν έξι λεπτά αργότερα μπόρεσε να απειλήσει τον Βαλντές. Στο 41' ο φορ της Τότεναμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Το δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο εξαιρετικός Σον, ο οποίος στο 57' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μπερνάρντο. Ο Κέιν δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το 1-0! Ηταν ο 23ος διαφορετικός αντίπαλος – από τους 25 που έχει αντιμετωπίσει στην PL- κόντρα στον οποίο σκοράρει. Ο διεθνής επιθετικός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς, αλλά νικήθηκε από τον Βαλντές. Η Μίντλεσπρο ρίσκαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο, βρέθηκε κοντά στο γκολ. αλλά ο Νεγρέδο τόσο στο 85' όσο και στο 92' έχασε μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει.


 

Καρέ Λουκάκου, μισή ντουζίνα η Εβερτον!
Το ματς με την Μπόρνμουθ στο Γκούντισον Παρκ εξελίχθηκε σε πάρτι του Ρομελού Λουκάκου και της Εβερτον, η οποία επικράτησε με 6-3. Το τελικό σκορ, φυσικά, αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε καμία τακτική πειθαρχία στο ματς αλλά αυτό μάλλον δεν στενοχωρεί τον Βέλγο φορ, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του από το... 1', όταν με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 24' έφτασαν στο 2-0 με το γκολ του ΜακΚάρθι που είχε και τη βοήθεια της τύχης στην... καραμπόλα που έγινε και στο 29' ο Λουκάκου τελείωσε αμέσως τη φάση για το 3-0.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και η Μπόρνμουθ βρήκε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς με δύο γκολ του Κινγκ. Το πρώτο στο 60' (3-1), το δεύτερο στο 70' (3-2) και ο αγώνας πήρε πάλι φωτιά. Τουλάχιστον για ένα 10λεπτο γιατί στο 83' ο Λουκάκου έκανε χατ-τρικ για το 4-2 και στο επόμενο λεπτό, πριν καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι γίνεται, ο Βέλγος «χτύπησε» για 4η φορά (5-2)! Το ματς ήταν πλέον... όσα πάνε κι όσα έρθουν και τελικά ήρθαν άλλα δύο γκολ στις καθυστερήσεις, αρχικά από τον Αρτερ για την Μπόρνμουθ και μετά από τον ΜακΚάρθι για την Εβερτον, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό 6-3!

 

Με ανατροπή η Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή επί της Σαουθάμπτον, που ξεκίνησε καλά, όμως είχε πολλά προβλήματα στη συνέχεια. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 12’ ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι σκόραρε με ωραίο τελείωμα για το 1-0 στο ντεμπούτο του! Η απάντηση των φιλοξενούμενων, όμως, ήταν άμεση. Στο 14’ ο Ομπιάνγκ έκανε ωραία προσπάθεια και έδωσε την ασίστι στον φορμαρισμένο Κάρολ, που έκανε το 1-1. Σιγά-σιγά τα σφυριά ανέλαβαν τα ηνία και η ανατροπή ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο 44’ μετά το κόρνερ του Σνόντγκρας και φάση διαρκείας, ο Ομπιάνγκ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κάπως έτσι ήρθε το 1-2. Ο Πιελ έκανε αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα του ήταν πιο επιθετική, όμως ο Ράντολφ έκανε καλή εμφάνιση στην εστία της Γουέστ Χαμ. Τα πάντα, όμως, τελείωσαν νωρίς, καθώς στο 52’ ο Νομπλ εκτέλεσε το φάουλ, με τον Ντέιβις να βρίσκει την μπάλα και εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-3. Οι Άγιοι πίεσαν στη συνέχεια, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

 

Τεσσάρα ελπίδας η Σάντερλαντ
Η Σάντερλαντ μπορεί να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, όμως μετά τη μεγάλη νίκη της με 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας συνεχίζει να ελπίζει. Οι μαυρόγατες έκαναν εκπληκτική εμφάνιση και το σκορ είχε διαμορφωθεί από το ημίχρονο! Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Μόγιες, καθώς μόλις στο 10’ ο Κονέ έκανε το 0-1. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή για τη Σάντερλαντ, καθώς στο τέλος του πρώτου μέρους πέτυχε άλλα τρία γκολ σε διάστημα έξι λεπτών! Στο 43’ ο Εντόνγκ πέτυχε το πρώτο του γκολ κάνοντας το 0-2, ενώ ακολούθησαν δύο τέρματα από τον Ντεφό για το 0-4!

 

Μόρισον και... τέλος!
Ενα γκολ ήταν αρκετό για τη Γουέστ Μπρομ, ώστε να επικρατήσει 1-0 της Στόουκ. Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Μπεραχίνο ως αντίπαλος και οι έντονες αποδοκιμασίες! Ο Ροντόν σημείωσε γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και δυο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Τσαντλί μοίρασε ιδανικά στον Μόρισον, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-0, με το πέμπτο φετινό του τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η κεφαλιά του Φίλιπς βρήλε στο δοκάρι. Κακό ματς στην επανάληψη και στη σημαντικότερη φάση, ο Πίτερς αστόχησε σε κεφαλιά από κοντινή απόσταση. 

Νίκη με Νιάνγκ!
Η Μίλαν παραχώρησε τον Νιανγκ, αφού δεν τον υπολόγιζε, ωστόσο  ο Γάλλος φρόντισε να... συστηθεί στους οπαδούς της Γουότφορντ με τον ιδανικότερο τρόπο, γκολ και ασίστ. Η ομάδα του επικράτησε 2-1 της Μπέρνλι κι έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα παραμονής. Μόλις στο 7ο λεπτό οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Χέντρικ αντίκρισε την κόκκινη για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Χολέμπας. Η Γουότφορντ το εκμεταλλεύθηκε και στο 10ο λεπτό από ασιστ του Νιάνγκ ο Ντίνι πέτυχε το 1-0. Ο πρώτην επιθετικός της Μίλαν κατάφερε στις καθυστερήσεις από πάσα του Χολέμπας να σημειώσει το 2-0. Η Μπέρνλι μείωσε στο 78' με πέναλτι του Μπαρνς, αλλά ως εκεί...

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:
 
Σάββατο
Τσέλσι - Άρσεναλ 3-1 (13' Μάρκος Αλόνσο, 53' Αζάρ, 85' Φάμπρεγας / 91' Ζιρού)
Κρίσταλ Πάλας - Σάντερλαντ 0-4 (10' Λαμίν Κονέ, 43' Εν'Ντονγκ, 45'+1 και 45'+3 Ντεφόου)
Έβερτον - Μπόρνμουθ 6-3 (1', 29', 82' και 84' Λουκακού, 23' ΜακΚάρθι, 94' Μπάρκλεϊ / 59' και 70' Τζόσουα Κινγκ, 90' Άρτερ)
Χαλ - Λίβερπουλ 2-0 (44' Εν'Ντιάιγ, 84' Νιάς)
Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ 1-3 (12' Γκαμπιαντίνι / 14' Άντι Κάρολ, 44' Πέδρο Ομπιάνγκ, 52' Νομπλ)
Γουότφορντ - Μπέρνλι 2-1 (10' Ντίνι, 45'+2 Εμ'Μπάιγ Νιανγκ / 78' πέν. Μπαρνς)
Γουέστ Μπρομ - Στόουκ 1-0 (6' Τζέιμς Μόρισον)
Τότεναμ - Μίντλεσμπρο 1-0 (58' πέν. Κέιν)
 
Κυριακή
Μάντσεστερ Σίτι - Σουόνσι (15:30)
Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
 
Η βαθμολογία
 
1. Τσέλσι 59 (+34)
2. Τότεναμ 50 (+30)
3. Άρσεναλ 47 (+25)
4. Λίβερπουλ 46 (+22)
5. Μάντσεστερ Σίτι 46 (+19)
6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 42 (+12)
7. Έβερτον 40
8. Γουέστ Μπρομ  36
9. Γουέστ Χαμ 31
10. Γουότφορντ 30
11. Μπέρνλι 29
12. Στόουκ 29
13. Σαουθάμπτον 27
14. Μπόρνμουθ 26
15. Λέστερ 21
16. Μίντλεσμπρο 21
17. Σουόνσι 21
18. Χαλ 20
19. Κρίσταλ Πάλας 19
20. Σάντερλαντ 19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης