Ολυμπιακός: Μισός, αλλά αποφασισμένος στο Καζάν

Ολυμπιακός: Μισός, αλλά αποφασισμένος στο Καζάν

Με πολλές ελλείψεις, αλλά γεμάτος πίστη και αποφασιστικότητα για μία εκτός έδρας νίκη «χρυσάφι», ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (18:00) στο Καζάν την Ούνιξ για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Ολυμπιακός: Μισός, αλλά αποφασισμένος στο Καζάν
Η Ευρωλίγκα μπαίνει στην τελική δεκάδα αγώνων πριν τα προημιτελικά και πλέον κάθε νίκη είναι βήμα προς το στόχο και κάθε ήττα εμπόδιο για την επίτευξή του.  Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (18:00, ΕΡΤ1) την Ούνιξ στο χιονισμένο Καζάν και γνωρίζει πως αν πετύχει την έκτη του νίκη σε δέκα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος, θα αγγίξει ακόμα περισσότερο το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. 

Απέναντι σε μία ομάδα που έχει μόνο μαθηματικές και όχι ουσιαστικές ελπίδες για να προλάβει την οκτάδα (ρεκόρ 7-13) αλλά θα τα δώσει όλα για να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα, αλλά δεν το βάζει κάτω. Στην Ελλάδα έχουν μείνει οι τραυματίες Σπανούλης και Γιανγκ, αλλά και ο Λοτζέσκι λόγω γαστρεντερίτιδας, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμοι παίκτες να είναι δέκα, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου αμφίβολο λόγω ενοχλήσεων στη μέση (σ.σ. οι πιθανότητες να προλάβει είναι υπέρ του) αφού προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Τολιόπουλος, Μαραγκός. 

Κλείσιμο
Εύλογα, οι δυσκολίες για να βελτιωθεί το «ερυθρόλευκο» ρεκόρ στο 15-6 είναι πολλές, όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του έχουν δώσει σύνθημα για συσπείρωση, ώστε να καλυφθούν τα «κενά» και να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. 

Η Ούνιξ θα παίξει χωρίς πίεση, έχει στη σύνθεσή της τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας με 22,3 πόντους μέσο όρο, Κιθ Λάνγκφορντ και αρκετούς ταλαντούχους παίκτες (Παρακχούσκι, Στολ, Γουίλιαμς, Κολόμ, Καϊμακόγλου), αλλά ο καλός και συγκεντρωμένος Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει. Αρκεί, να του φτάσουν και οι… δυνάμεις. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», ζήτησε προσήλωση στην άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και εύστοχες επιλογές στην επίθεση, ώστε να πάει ο ρυθμός με το μέρος των πρωταθλητών και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους. 

Ο Ολυμπιακός, θα έχει στο «BASKET HALL KAZAN» τη συμπαράσταση δεκαπέντε οπαδών του, καθώς δέκα ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή στην Ρωσία και άλλοι πέντε θα έρθουν σήμερα από τις γύρω πόλεις της Ρωσίας. 

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός, Ντάνι Ιερεθουέλο, ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ και ο Εσθονός, Άαρε Χάλικο. 

Οι δύο ομάδες, τίθενται αντιμέτωπες για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη επί ρωσικού εδάφους, με το ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ στις 9 Δεκεμβρίου να έχει τελειώσει με νίκη του Ολυμπιακού 88-59, σε μία βραδιά που οι «ερυθρόλευκοι», έχασαν με τραυματισμό για όλη τη σεζόν τον πολύτιμο, Ντάνιελ Χάκετ.
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης