Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-4: Ευτυχώς που υπάρχει και το Κύπελλο

Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-4: Ευτυχώς που υπάρχει και το Κύπελλο

Παιχνίδι ευκαιριών για τον Παναθηναϊκό ήταν η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Κισσαμικό - Γκολ από τον Κλωναρίδη στην επιστροφή του ενώ σκόραραν και οι νεαροί Χατζηγιοβάνης, Πίσπας, αλλά και ο Μπούμαλ - Με τον Αστέρα Τρίπολης στους «8» το «τριφύλλι»

Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-4: Ευτυχώς που υπάρχει και το Κύπελλο
Το 3-0 της Λεωφόρου είχε «κλειδώσει» για τον Παναθηναϊκό την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές χωρίς πολύ χρόνο αλλά και τους Μολέδο, Χουλτ που γύρισαν από τραυματισμό.
Σε διάταξη 4-4-2 ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Μαρινάκης δεξί μπακ, Χουλτ αριστερό και ο Ευαγγέλου με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Ρέις στον άξονα. Αριστερό χαφ ο Χατζηγιοβάννης, δεξί ο Μπουμάλ και ο Κλωναρίδης στο ντεμπούτο της επιστροφής του στο «τριφύλλι» μαζί με τον Ρινάλντι στην κορυφή της επίθεσης.

Come back με γκολ!
Κλείσιμο
Χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός λόγω μεγάλη διαφορά ποιότητας είχε τις καλές του στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το τέταρτο οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και μέσα σε τρία λεπτά(17'-20') έχασαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ο πορτιέρο του Κισσαμικού, Πολίτης, κράτησε το μηδέν με σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ του Ρινάλντι και του Κλωναρίδη.

Στο 42', όμως, ένα λάθος του Γιαλούση έφερε τον Κλωναρίδη σε θέση βολής και ο Έλληνας επιθετικός δεν λάθεψε. Πλάσαρε σωστά, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και... υπέγραψε την επιστροφή του με γκολ! Μάλιστα, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να βρει γρήγορα και δεύτερο γκολ αλλά ο Ρινάλντι στο 45' έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και συνάμα την ευκαιρία να ανοίξει... λογαριασμό με την πράσινα φανέλα.

«Λάμψη» Χατζηγιοβάννη!
Η στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν άλλη από το γκολ του 19χρονου, Τάσου Χατζηγιοβάννη, το παρθενικό του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός εξτρέμ έγραψε το 2-0 με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Κλωναρίδη και γύρισμα με το κεφάλι του Ρινάλντι και η ευτυχία στο πρόσωπό του ήταν όλα τα... λεφτά, μία από τις στιγμές που δείχνει τα μοναδικά συναισθήματα που μπορεί να «γενννήσει» το ποδόσφαιρο.

Ο μικρός ήταν εξαιρετικός σε όλο το δεύτερο μέρος, ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Κισσαμικού και απέδειξε αυτό που είχε φανεί από την προετοιμασία του καλοκαιριού. Πως αν δουλέψει και έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι, διαθέτει το ταλέντο για να καθιερωθεί γρήγορα στον Παναθηναϊκό!

Το... κόλλησε και ο Πίσπας!
Από κει και έπειτα, ο Ουζουνίδης ξεκούρασε τον Ζέκα και τον Μολέδο και έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό φορ, Πίσπα, να κάνει ντεμπούτο. Ο μικρός που φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα στην ομάδα Νέων, έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο, μιας και στο 78' «κρέμασε» με εξαιρετικό πλασέ τον Πολίτη και διαμόρφωσε το 3-0. Ο Κισσαμικός είχε καταρρεύσει και ένα λεπτό αργότερα από... ασίστ του πορτιέρο του Κισσαμικού, ο Μπουμάλ διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 4-0!

Θα είχε σημασία επίσης να σταθούμε στην φοβερή ευκαιρία που έχασε στο 72' ο Ρινάλντι για το 3-0 σχεδόν πάνω στην γραμμή του αντίπαλου τέρματος, με τον Πολίτη να αποκρούει και να γεμίζει με ακόμη περισσότερη αρνητική ψυχολογία τον Αργεντινό!

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8», εκεί όπου τον περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης...

Οι συνθέσεις:
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σ. Βαξεβάνος): Πολίτης, Μπολάκης, Γιαλούσης, Παντελάκης, Τσοντάκης, Ενγκουέμ, Μαρτίνεθ, Βλάχος, Μαντζής, Ποκόνγκ, Στογιάνοφ (69’ Κίκε Μπούλα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Μολέδο (66’ Κουτρουμπής), Χουλτ, Ρέις, Μπουμάλ, Ζέκα (61’ Μίγγος), Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης (58’ Πίσπας), Ρινάλντι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης