Παναθηναϊκός-Εφές 92-81: Τεράστια ανατροπή και βήμα πρόκρισης

Παναθηναϊκός-Εφές 92-81: Τεράστια ανατροπή και βήμα πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι το οποίο ίσως έχει μέσα ένα εισιτήριο για τα play off της Euroleague - Οι πράσινοι ισοφάρισαν 70-70 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα με  τρεις βολές του Τζέιμς και στην παράταση πήραν τη νίκη που τους κρατά ψηλά στη βαθμολογία

Παναθηναϊκός-Εφές 92-81: Τεράστια ανατροπή και βήμα πρόκρισης
Απ' ότι φαίνεται το έχει η... μοίρα και τα φετινά ματς Παναθηναϊκού-Εφές να πηγαίνουν σε παράταση. Όπως στο παιχνίδι του α' γύρου στην Κωνσταντινούπολη, έτσι και στο ΟΑΚΑ, οι δύο ομάδες έπαιξαν και έξτρα πεντάλεπτο, μόνο που αυτή τη φορά, η νίκη πήρε σε «πράσινα» χέρια (92-81) παίρνοντας βαθιά ανάσα ενόψει τη συνέχειας. 

Τόσο για τα επόμενα ματς στην EuroLeague όπου παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης και καλού πλασαρίσματος, όσο και για τον μεγάλο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Δευτέρα στο ΣΕΦ. Μάλιστα αυτή ήταν η 19η σερί νίκη των «πράσινων» απέναντι σε τουρκικές ομάδες ως γηπεδούχοι και η 24η σε 25 εντός έδρας ματς στην EuroLeague. 

Βέβαια χρειάστηκε να κάνει το δρομολόγιο... κόλαση-παράδεισος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά στο τέλος μπόρεσε να πανηγυρίσει την πολύτιμη νίκη. Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν ο παίκτης που έσπρωξε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 23 πόντους και 5/10 τρίποντα, σε ένα ματς που ο Καλάθης ήταν και πάλι εκτός... κλίματος. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και με 3/3 στα 4'' πριν από το τέλος μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση και τις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού στη θέση τους ύστερα από το απίθανο καλάθι του Μπράουν με τη λήξη της επίθεσης της Εφές, με το οποίο είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με 70-67.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν και πάλι αρκετά «κενά» διαστήματα, με αποτέλεσμα να κρατάνε την Αναντολού μέσα στο ματς και να μην μπορούν να ανοίξουν περισσότερο τη διαφορά. Παρόλα αυτά διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα στους επτά με εννέα πόντους, μέεχρι τη στιγμή που η Εφές πραγματοποίησε ένα επιμέρους 13-2 και μετέτρεψε το 46-37 σε 48-50 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Σύμμαχος ήταν και τα... μη σφυρίγματα των διαιτητών, οι οποίοι χρέωσαν την τουρκική ομάδα με το πρώτο της φάουλ στην τρίτη περίοδο, μόλις 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Δηλαδή για εννιάμιση λεπτά ήταν με «μηδέν» φάουλ στην άμυνα! Όχι ότι δεν γίνονταν, απλά δεν... σφυρίζονταν.

Νωρίτερα, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του αγώνα και εκείνος που έδωσε το έναυσμα για να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός Superfoods σε σταθερή βάση το προβάδισμα. Ο Ιταλός γκαρντ πέτυχε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και οι «πράσινοι» μπόρεσαν να έχουν το προβάδισμα στο σκορ με 21-13. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης δεν ήταν στη μέρα του, με αποτέλεσμα να πάρει ο Ιταλός «δικές του» φάσεις, έχοντας τη βοήθεια του -πάντα σταθερού- Κέι Σι Ρίβερς. Αντίθετα, η Εφές δεν έδειχνε κάτι το ιδιαίτερο στο «πέντε εναντίον πέντε». Άναρχες επιθέσεις, καθόλου οργάνωση και μόνο καλάθια όταν έτρεχε στο transition.
Κλείσιμο

Μάλιστα η διαφορά έφτασε και στο +12 (35-23 στο 16') με συνεχόμενους πόντους του Γιάννη Μπουρούση (και με τη συνδρομή του Μάικ Τζέιμς ο οποίος είχε 5 ασίστ και καμία προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο), αλλά από τη στιγμή που χάθηκε ο ρυθμός ελέω rotation η τουρκική ομάδα βρήκε τρόπους να «ροκανίσει» την διαφορά και να πάρει στα αποδυτήρια στο -6 (38-32) με τους ΝτεΣόν Τόμας και Τζέισον Γκρέιντζερ να κάνουν τη διαφορά.  

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στην παράταση ο Παναθηναϊκός έπαιξε την άμυνα που δεν... έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 22-11 σε διάστημα πέντε λεπτών!!
ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν ο παίκτης που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη ν'ικη έχοντας 23 πόντους με 4/6 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε «μίλησε» στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 15 πόντους έχοντας 5/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/4 βολές και 5 ριμπάουντ, ενώ πολυ καλή και η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.
ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Πολ Μπράντον της Αναντολού Εφές, ο οποίος έμεινε στο «μηδέν» έεχοντας 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές.
ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα της παράτασης και οι πέντε σερι πόντοι του Κέι Σι Ρίβερς με τους οποίους εφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 (75-70) παίρνοντας παράλληλα και το μομέντουμ του ματς. Νωρίτερα το φάουλ που είχε κερδίσει ο Τζέιμς στα 4'' πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας με το οποίο μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να στείλει το ματς στην παράταση.
ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Μάικ Τζέιμς με 5/5 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και ο Κένο Γκέιμπριελ με συνεχόμενους πόντους στην παράταση «σφραγίζοντας» τη νίκη του Παναθηναϊκού.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όταν ο Νικ Καλάθης έβγαλε μια μαγική ασίστ στο Κέι Σι Ρίβερς στο τρίποντο και ο Αμερικανός «εκτέλεσε» με buzzer beater για το 21-13!
ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το νέο «νεκρό» διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο που είχε ως αποτέλεσμα το επιμέρους 13-2 της Εφές με το οποίο έφερε το ματς στα ίσια. Η Εφές την παράταση που έμοιαζε «αιχμαλωτισμένη» στον Παανθηναϊκό.
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-32, 50-50, 70-70 (κ.δ.), 92-81 (παρ.)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης