Σφαιρόπουλος: «Παίζει ο Σπανούλης, ξέρουμε τι να κάνουμε για να σταματήσουμε τον ΠAO»

Σφαιρόπουλος: «Παίζει ο Σπανούλης, ξέρουμε τι να κάνουμε για να σταματήσουμε τον ΠAO»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το τι χρειάζεται να κάνουν οι παίκτες του ώστε να φύγουν νικητές ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα αγωνιστεί κομπλέ

Σφαιρόπουλος: «Παίζει ο Σπανούλης, ξέρουμε τι να κάνουμε για να σταματήσουμε τον ΠAO»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (06/01), αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία του συγκεκριμένου αγώνα ενώ έδωσε την είδηση πως θα έχει πλήρες ρόστερ αφού θα αγωνιστούν κανονικά οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Αγραβάνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Κλείσιμο
Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:
«Είναι το πρώτο ματς για το νέο έτος. Σημαντικό παιχνίδι για εμάς όπως πάντα συμβαίνει σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε την σημασία του αγώνα. Το αντιμετωπίζουμε σαν ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι Euroleague απέναντι σε μία καλή ομάδα στο γήπεδο μας όπως όλα όσα έχουμε παίξει και όλα όσα θα παίξουμε στη συνέχεια της χρονιάς. Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε την ομάδα μετά την Φενέρ και να την φρεσκάρουμε. Παρά τα προβλήματα έχουμε κάνει καλή προπόνηση και αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Μπαίνουμε σην τελική ευθεία. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας, σύμφωνα με το πλάνο μας».

Για το γεγονός πως οι δυο ομάδες θα παίξουν τρεις φορές σε ένα μήνα:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τρία ματς τον Ιανουάριο. Μόνο για ένα, το αυριανό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ψυχολογία τον Ιανουάριο, όταν τους έχουμε ήδη νικήσει ήδη δύο φορές φέτος. Βλέπουμε το ματς σαν όλα τα άλλα. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και οφείλουμε να είμαστε συγεντρωμένοι».

Για τους Σπανούλη και Πρίντεζη: «Ο Πρίντεζης είναι πιο μπροστά στην αποκατάσταση του. Έχει κάνει προπονήσεις με την ομάδα. Δεν είναι στο 100%, αλλά θα παίξει. Θα καταφέρει να παίξει κι ο Σπανούλης. Θα δούμε στην προπόνηση, αλλά οδεύει στο να παίξει. Θα είμαστε πλήρεις».

Για την παρουσία του Οουότερς: «Ο Ουότερς είναι ένας παίκτης που όταν τον πήραμε ξέραμε τι θα μας δώσει. Μπορεί να σκοράρει και να πασάρει, μπορεί να πιέσει πάνω στην μπάλα. Έχει εμπειρία, μπορεί να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε πως θα είναι 100%, αλλά αρχής γενομένης από αυτό το ματς πιστεύουμε πως θα είναι σε καλό επίπεδο».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις παίκτες που δεν έπαιζαν στον πρώτο γύρο (σ.σ Τζέιμς, Γκέιμπριελ, Τζεντίλε). Ξέρουμε ποιοι είναι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους σταματήσουμε. Είναι καλό πως θα είναι πλήρεις κι αυτοί διότι γνωρίζουμε ποιους θα αντιμετωπίσουμε. Πλήρεις και οι δύο ομάδες λοιπόν».

Για την κατάσταση του Αγραβάνη: «Ο Αγραβάνης έχει μπει στην εξίσωση, έχει ακόμη κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο, αλλά είναι ετοιμοπόλεμος».

Για την παρουσία του κόσμου: «Το έχω πει και άλλες φορές, πως η Euroleague είναι πολύ δύσκολη και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει. Ξέρουμε πως είναι μέρες κρίσης και δεν είναι εύκολο ο κόσμος να ξοδεύει λεφτά για εισιτήρια. Αξίζουμε όμως να έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου. Έχουμε κάνει σημαντικές νίκες, αλλά έχουμε κάνει και ήττες, μέσα στο παιχνίδι είναι. Θέλουμε ο κόσμος να βοηθά με την φωνή του, για να πάρουν και οι παίκτες μας παρότρυνση και δύναμη. Πάντα με κόσμιο τρόπο».

Για το πώς προετοιμάζεται πνευματικά ο Ολυμπιακός για τα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, είτε είναι τρία σε ένα μήνα, είτε είναι τρία στην σειρά όπως οι τελικοί. Γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας, αλλά και τις αδυναμίες μας, όπως τα ξέρει και ο αντίπαλος. Θέλουμε να φέρουμε το παιχνίδι μας στα δικά μας μέτρα. Όταν θα φτάσει η ώρα για να μιλήσουμε για το επόμενο ματς, θα μιλήσουμε για εκείνο το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε πως αυτό το ματς είναι ίδιο με τον πρώτο γύρο και για αυτό θέλει διαφορετική προετοιμασία. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι που έρχεται. Στόχος μας είναι να πάρουμε την νίκη».



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης