Πλατανιάς – Ξάνθη 0-1: Οι Θρακιώτες είναι πλέον... on fire!

Πλατανιάς – Ξάνθη 0-1: Οι Θρακιώτες είναι πλέον... on fire!

Μετά την Λεωφόρο η Ξάνθη άλωσε και τα Περιβολια! - Οι Θρακιώτες από εκεί που δεν είχαν νίκη έφτασαν στις δύο συνεχόμενες κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην έδρα του Πλατανιά - Δεύτερη σερί ήττα για τους Κρητικούς χάρις στο εξαιρετικό γκολ του Γιουνές στο 19'

Πλατανιάς – Ξάνθη 0-1: Οι Θρακιώτες είναι πλέον... on fire!
Ο Χαμζά Γιουνές δηλώνει στην εφορία ποδοσφαιριστής. Μετά το σημερινό ματς των Χανίων αν πει πως είναι μπασκετμπολίστας, θα τον πιστέψουν. Με μόνο μία τελική σε όλο το ματς, στη μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία της Ξάνθης στο παιχνίδι, βρήκε δίχτυα και χάρισε στους Θρακιώτες τη νίκη με 1-0 επί του Πλατανιά.

Ο οποίος πλέον αγνοεί το γκολ για 416 αγωνιστικά λεπτά, ενώ την ίδια στιγμή η Ξάνθη έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι και μάλιστα με το μηδέν στην άμυνα. Ο Τυνήσιος φορ είχε 1/1, σαν να εκτελούσε ελεύθερες βολές και επειδή έκανε του... κεφαλιού του, στην Ξάνθη συνέχισαν με νίκη τη χρονιά. Η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη της ομάδας του στα Χανιά επί του Πλατανιά. Μέχρι πρότινος είχε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες εκεί επισκέψεις της.  
 
Κλείσιμο
Ετσι έπαιξαν 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το «κλασικό» τους 4-3-3. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι  Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος η τετράδα της άμυνας, οι Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μουνάφο στα χαφ και οι  Τσουράκης, Μενδρινός, Γιακουμάκης στην γραμμή κρούσης.

Οι φιλοξενούμενοι με 4-2-3-1.  Στους φιλοξενούμενους ο Λουτσέσκου επιφύλαξε... εκπλήξεις. Καταρχήν λίγο πριν τη σέντρα «έχασε» τον Φλίσκα που αρρώστησε και την θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Καρασαλίδης, ενώ άφησε εκτός αρχικού σχήματος τόσο τον Λάζιτς όσο και τον Ορφανίδη, επιλέγοντας τον Βασιλακάκη σε ρόλο «δεκαριού». Ετσι ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Καρασαλίδη, Λισγάρα, Γουάλας στην άμυνα, τους Καμαρά, Ντε Λούκας στον άξονα, τους Νιέτο, Λουσέρο στα «φτερά», τον Γιουνές στη κορυφή της επίθεσης και τον Βασιλάκακη σε ρόλο οργανωτή.  
 
 
Κατοχή 75%-25%, αλλά ουσία «μηδέν» 
Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν από την αρχή τις... προθέσεις τους. Οτι έγινε στα πρώτα λεπτά, συνέβη σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μόνο που η Ξάνθη κατάφερε να εκμεταλλευτεί όχι μόνο την πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, αλλά και τη μοναδική τελική που έκανε μέχρι την ανάπαυλα! Σε αυτό το διάστημα έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους αλλά απείλησαν ελάχιστα. Ουσιαστικά μόνο στη φάση του 45' με τον Γιακουμάκη. Στο υπόλοιπο διάστημα είχαν μία ανούσια υπεροχή.

Το ότι πήγαν στα αποδυτήρια με κατοχή μπάλας 75% έναντι 25% των αντιπάλων τους «μιλάει» από μόνο του. Το ότι όμως παράλληλα οι τελικές ήταν μόλις 2-1 υπέρ τους, δείχνει ξεκάθαρα ότι στην Ξάνθη έπαιρναν άριστα στον αμυντικό τομέα. Διάδρομος ή κενός χώρος για να ελιχθούν, δεν υπήρχε... ούτε για δείγμα. 
 
Σε ανάλογο μοτίβο 
Στο δεύτερο μισό με την είσοδο του Γουνδουλάκη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «αναθαρρήσουν». Ως έναν βαθμό τα κατάφεραν. Μην φανταστεί κανείς πως ήταν απειλητικοί ή ιδιαίτερα πιεστικοί ή κάτι τέτοιο. Αλλά σε αυτό το διάστημα κατάφεραν ορισμένες φορές να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Ζίφκοβιτς. Χωρίς πάντως να καταφέρουν να βγάλουν τη μεγάλη φάση.

Με τη «λογική» ότι η Ξάνθη είχε ήδη σκοράρει, τότε μπορούν να πουν πως δικαιούνταν ένα γκολ. Αλλά με βάση την εμφάνισή τους, το «μηδέν» στην επίθεση ήταν η... φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Οχι πάντως ότι οι Θρακιώτες έκαναν κανένα σούπερ ματς στο δεύτερο μισό. Αλλά πήραν άριστα στην διαχείριση. Ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στη πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη εστία και μετά κράτησαν εύκολα τους αντιπάλους τους μακρυά από την δική τους. Το φινάλε του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες με τα ίδια ποσοστά κατοχής, 75% ο Πλατανιάς και 25% η Ξάνθη, οι τελικές «ανέβηκαν» συνολικά σε 9-3 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά οι εκατέρωθεν «καθαρές» φάσεις για γκολ ήταν ελάχιστες. 
 
MVP: Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Οι δύο στόπερ (Λισγάρας, Καρασαλίδης) και οι δύο παίκτες που έπαιζαν μπροστά τους (Καμαρά, Ντε Λούκας). Στα.... σημεία τον σχετικό τίτλο κερδίζει ο Λισγάρας. «Καθάρισε» τα πέντε από τα συνολικά 31 γεμίσματα των γηπεδούχων και κυριάρχησε πολλές φορές στον αέρα.  
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σίγουρα μία ομάδα αμύνεται από την επίθεση και βγαίνει μπροστά από τον τερματοφύλακα. Αλλά σε αυτή τη κατηγορία πρέπει να μπουν όλοι οι αμυντικογενείς παίκτες της Ξάνθης. Απαντες πήραν άριστα και κράτησαν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία τους. Οταν μία ομάδα έχει κατοχή μπάλας μόνο 25% αλλά δέχεται μόλις τέσσερις τελικές μέσα από τα καρέ της, σημαίνει πως οι δύο μπροστά από τα στόπερ (εξαρο-οκτάρια) και η τετράδα των «μετόπισθεν» είχε στήσει.. ναρκοπέδιο στην περιοχή της.   
 
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Στανισάβλιεβιτς. Ο Σέρβος μέσος φαίνεται πως είχε πιστωθεί το μαρκάρισμα του Γιουνιές στη φάση του γκολ. Ακόμη και αν δεν ήταν οδηγία αυτό, η ουσία είναι πως εκείνος βρέθηκε μαζί με τον Τυνήσιο και δεν αντέδρασε σωστά. Φυσικά και μία «χαμένη μονομαχία» στη στημένη φάση δεν σημαίνει κάτι και δεν χαρακτηρίζει από μόνη της πως ήταν ο «αδύναμος κρίκος». Ομως μετά από ένα τέτοιο ματς που κρίθηκε στη μία και μόνη ουσιαστική ευκαιρία της Ξάνθης και από την στιγμή που ήταν η πρώτη αλλαγή του Γιώργου Παράσχου, το... πιστώνεται. 
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο φινάλε του ματς ο Λουτσέσκου διατύπωσε παράπονα για κάποια οφ σάιντ, αλλά και για «σκληρά» μαρκαρίσματα των γηπεδούχων που θεωρεί πως άφησε ο ρέφερι Μάνταλος. Ο Ρουμάνος κόουτς ήταν λίγο υπερβολικός. 
 
Η ΓΚΑΦΑ: Σίγουρα συνέβη στη φάση του 19'. Οι αμυντικοί του Πλατανιά μάλλον μπερδεύτηκαν στα μαρκαρίσματα σε μία στημένη μπάλα και ο Γιουνές δεν το συγχώρσε.  
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το ματς θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς ήταν μέτριο εώς κακό, δεν είχε ρυθμό και πολλές φάσεις. Αυτό αφορά όλους τους... απ' έξω. Στην Ξάνθη έδειξαν για ακόμη μία φορά πως έχουν πάρει τα πάνω τους – μετά τις δύο σερί ήττες, είναι αήττητοι για τέσσερα ματς – και έδωσαν ένα ρεσιτάλ αμυντικής οργάνωσης. Δεκτών, απέναντί τους δεν είχαν την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Πλατανιάς είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή. Οι Θρακιώτες όμως σήμερα, έκαναν ένα μάθημα πως μπορεί κάποιος να  «αποδράσει» με τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.
  
Οι συνθέσεις: 
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (70' Ντιλαβέρ), Στανισάβλιεβιτς (46' Γουνδουλάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Τσουράκης (80' Ντίνας), Μουνάφο, Γιακουμάκης. 
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (84'), Λουσέρο, Βασιλακάκης (69' Λάζιτς), Γουάλας, Καρασαλίδης, Νιέτο (77' Τριάδης), Λισγάρας, Καμαρά 
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης