ΠΑΣ Γιάννινα: Η επόμενη πρόκληση λέγεται Άλκμααρ

ΠΑΣ Γιάννινα: Η επόμενη πρόκληση λέγεται Άλκμααρ

Εφόσον ολοκληρώσει το έργο του απέναντι στην Οντ Γκρένλαντ, την οποία κέρδισε με 3-0 στο πρώτο ματς, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα ταξιδέψει στην Ολλανδία

ΠΑΣ Γιάννινα: Η επόμενη πρόκληση λέγεται Άλκμααρ
Στα σχεδόν 60 χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε το 1967) μετράει δύο πρωταθλήματα (το τελευταίο το 2009 με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο της), 4 Κύπελλα κι έναν τελικό Κυπέλλου UEFA.

Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, ωστόσο η ΑΖ 67 Άλκμααρ όπως είναι το πλήρες όνομα της, είναι μία από τις πιο γνωστές ομάδες και σίγουρα κόντρα στον πρωτάρη ΠΑΣ θα έχει τον τίτλο του φαβορί.

Εξάλλου τα τελευταία χρόνια έχει αποκλείσει τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Ατρόμητο στα προκριματικά του Europa League, ενώ για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό.

Πριν λίγες ημέρες παραχώρησε έναντι 20 εκατ. ευρώ το μεγάλο της αστέρι, Βίνσεντ Γιάνσεν στην Τότεναμ κι ελπίζει ότι θα καταφέρει να τον αντικαταστήσει-όπως έχει κάνει άπειρες φορές στο παρελθόν-με ποδοσφαιριστές που φορώντας την φανέλα της μετατρέπονται σε σπουδαία αστέρια.   

Κλείσιμο
(+) Είναι ομάδα του προπονητή της. Όπως κάθε ολλανδική ομάδα έτσι και η Άλκμααρ είναι πρώτη στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών τους οποίους στη συνέχεια μοσχοπουλάει γεμίζοντας τα ταμεία της. Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο χάνει από ένα αστέρι, καταφέρνει να δημιουργεί ομάδα η οποία μπορεί μεν να μην απειλεί το δίδυμο Άγιαξ-Αϊτχόφεν, αλλά είναι σταθερά στις ευρωπαϊκές θέσεις. Επίσης, είναι από τις πλέον έμπειρες ομάδες στην Ευρώπη με αξιοπρόσεκτες πορείες κατά καιρό.
 
(-): Η απώλεια του Βίνσεντ Γιάνσεν. Ο Ολλανδός διεθνής άσος αποτελούσε το βαρόμετρο της Άλκμααρ και η αποχώρησή του με προορισμό την Πρέμιερ Λιγκ και την Τότεναμ αφήνει ένα μεγάλο κενό στην επίθεση της ομάδας με τον Φαν Ντεν Μπρομ να ελπίζει ότι ο διεθνής με την K21, Βουτ Φέργκοστ θα καταφέρει να γεμίσει τα παπούτσια του. 

Προπονητής: Γιόν Φαν Ντεν Μπρομ. Ο 49χρονος τεχνικός ανέλαβε την AZ το Σεπτέμβριο του 2014 αντικαθιστώντας τον Μάρκο Φαν Μπάστεν και στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας την έχει οδηγήσει σε δύο εξόδους στο Γιουρόπα Λιγκ (3η πέρυσι, 4η φέτος). Πριν την Άλκμααρ ήταν στον πάγκο της Άντερλεχτ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Βελγίου το 2013, ενώ κουβαλάει μια αξιοσέβαστη καριέρα στους ολλανδικούς πάγκους.  Όπως κάθε Ολλανδός που σέβεται τον εαυτό του οι ομάδες του αγωνίζονται με σύστημα 4-3-3. 

Aστέρι: Το πραγματικά μεγάλο αστέρι της ομάδας ήταν ο Βίνσεντ Γιάνσεν ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραχωρήθηκε στην Τότεναμ έναντι 20 εκατ. ευρώ. Ήδη η Άλκμααρ είχε βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Βουτ Βέργκοστ ο οποίος έβγαλε μάτια πέρυσι με την Χέρακλες. Σημαντικές μονάδες αποτελούν και ο διεθνής κεντρικός αμυντικός Ρον Φλάαρ ο οποίος μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στην Άστον Βίλα επέστρεψε στην πατρίδα του και δείχνει να έχει αφήσει πίσω του οριστικά τις άσχημες εποχές.

Μεταγραφές
Ήρθαν:
Φέγκορστ (Χέρακλες), Σεουντγιενς (Μπρέντα), Φαν Έιντεν (Ναϊμέγκεν)
Έφυγαν: Γιάνσεν (Τότεναμ), Ορτίς (Μοντερέι)
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης