Κατσικάρης: «Θα είναι ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι»

Κατσικάρης: «Θα είναι ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι»

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο (17:30, ΕΡΤ1) την Κροατία στον ημιτελικό του προ-Ολυμπιακού τουρνουά – Ρεαλιστής ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά και ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης που έστειλαν μήνυμα νίκης

Κατσικάρης: «Θα είναι ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι»
Ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας του («για ένα τόσο μεγάλο στόχο», όπως χαρακτηριστικά είπε) δεν είναι αυτός που θα ήθελε, όμως λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του προ-Ολυμπιακού τουρνουά κόντρα στην Κροατία, ο Φώτης Κατσικάρης ξεκαθάρισε ότι αυτός και οι παίκτες του θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να κατακτήσουμε τη νίκη και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το εισιτήριο για το Ρίο.

«Δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε και δεν θα μου κάνει έκπληξη να έχουμε κενά διαστήματα. Θα ήταν παράλογο να πω ότι η καινούρια ομάδα με τόσο σύντομο διάστημα προετοιμασίας είναι έτοιμη. Αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια που παίξαμε θέλαμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν ματς προετοιμασίας, γιατί είμαστε καινούρια ομάδα και είχαμε δώσει μόνο τρία φιλικά. Θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους, γιατί αύριο το παιχνίδι είναι ένας τελικός και το rotation δεν θα είναι τόσο ανοιχτό», είπε ο κ.Κατσικάρης και συμπλήρωσε: 

Κλείσιμο
«Θέλουμε στο αυριανό ματς να έχουμε βασικούς μας παίκτες όσο πιο φρέσκους γίνεται. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για προπόνηση, οπότε το βίντεο, η συγκέντρωση και η πληροφορία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, για να δούμε τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία. Θα είναι ένα πολύ σκληρό και κλειστό παιχνίδι κι εκεί θα δοκιμαστεί πραγματικά αυτή η ομάδα κάτω από φοβερή πίεση, όσον αφορά στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει στο μισό γήπεδο. Θέλουμε να έχουμε καλή πίεση στην άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ για να εύκολους πόντους και διαβάζοντας την άμυνα των Κροατών να είμαστε αποτελεσματικοί και στο 5 εναντίον 5». 

Σχολιάζοντας την Κροατία ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Είναι η πιο σκληρή ομάδα των Κροατών τα τελευταία χρόνια και θέλει να παίξει σε χαμηλό σκορ, καθώς λείπουν δύο ταλαντούχοι παίκτες, όπως ο Χάμιλτον και Τόμιτς. Έχουν αιχμές τον Μπογκντάνοβιτς και τον Σάριτς, που είναι οι ηγέτες της ομάδας, χωρίς να σημαίνει πως οι άλλοι δεν είναι επικίνδυνοι. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή ομαδική άμυνα σε αυτούς τους δύο παίκτες. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί κι έτοιμοι πνευματικά να αντέξουμε σε ένα λάθος ή σε ένα κακό διάστημα που μπορεί να έχουμε, για να επανέλθουμε και να είμαστε εκεί μέχρι το τέλος. Θέλουμε να αλλάξουμε το ρυθμό παιχνιδιού και να μην μπούμε στον δικό τους, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο Μεξικό».

Δείτε τις δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη



Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Μπουρούσης χαρακτήρισε την Κροατία «ποιοτική ομάδα», ο ίδιος δήλωσε έτοιμος για τη μεγάλη μάχη, αλλά θέλοντας να αποφορτίσει το κλίμα υπενθύμισε σε όλους ότι «η ομάδα έχει αλλάξει και χρειάζεται χρόνος»

Αρχικά σχολιάζοντας τον αυριανό αγώνα τόνισε: «Ετοιμαστήκαμε για ένα δυνατό παιχνίδι με την Κροατία και έχοντας στόχο την πρόκριση στον τελικό, με πιθανό αντίπαλο την Ιταλία. Η Κροατία είναι νέα ομάδα, όπως είναι και η δική μας Εθνική, έχουν κίνητρο απέναντι μας, γιατί τους νικήσαμε πέρυσι στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ και στην έδρα τους, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να φτάσουμε στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά. Οι Κροάτες έχουν καλές μονάδες, παίζουν δυνατά και σκληρά και έτσι θα παίξουν και στον ημιτελικό», ανέφερε ο αρχηγός. 

Αναφερόμενος στη δική του παρουσία αλλά και αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους οποίους οι Κροάτες χαρακτήρισαν ως την πιο μεγάλη απειλή σημείωσε: «Δεν είναι σωστό να μιλάμε για το τι πέτυχα εγώ την προηγούμενη σεζόν ή τι έκανε ο Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Η Εθνική ομάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση από τους συλλόγους. Έχει έξι νέους παίκτες, πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και πρέπει να βρούμε την “χημεία” μας, γιατί είμαστε μόλις 15 ημέρες, όλοι μαζί». 

Τέλος μιλώντας για την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας γι’ αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση σημείωσε: «Συζήτηση γίνεται σε καθημερινή βάση με όλους τους παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά σε νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να αφομοιώσουν την νοοτροπία τέτοιων αγώνων “ζωής ή θανάτου” σε λίγες ώρες και πριν ακόμα παίξουν. Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο και αυτό που τους λέω είναι να δώσουν τα πάντα και να μην έχουν ψυχολογική πίεση ότι θα “πέσουν” όλοι επάνω τους για να τους “φάνε” με την κριτική τους. Η Εθνική έχει αλλάξει και ας το καταλάβουν όλοι. Είναι ευκαιρία για τους νέους παίκτες να γαλουχηθούν και ύστερα από πέντε χρόνια αποτυχιών, να προσπαθήσουν περισσότερο για να φέρουν επιτυχίες, ακόμα κι αν δεν προκριθούμε ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να νιώσουν στο πετσί τους, τι σημαίνει η Εθνική ομάδα και να την φτάσουν ψηλά, ακόμα κι αν υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις. Προσωπικά, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στην Εθνική, μου αρέσει, έχω πάντα κίνητρο και γι’ αυτό είμαι ακόμα εδώ».

 Δείτε τις δηλώσεις του Μπουρούση:



 Όσον αφορά την προετοιμασία της Εθνικής η τελευταία προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα με τον Φώτη Κατσικάρη να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης