Καραγκούνης: «Οι Ουαλοί το πιστεύουν όπως κι εμείς το 2004»

Καραγκούνης: «Οι Ουαλοί το πιστεύουν όπως κι εμείς το 2004»

Ο παλαίμαχος άσος σε συνέντευξη του στον Guardian μίλησε για τις ομοιότητες Ελλάδας – Ουαλίας – Έπλεξε το εγκώμιο του Γκάρεθ Μπέιλ – Αποθέωσε για μια ακόμη φορά τον Ότο Ρεχάγκελ

Καραγκούνης: «Οι Ουαλοί το πιστεύουν όπως κι εμείς το 2004»
Δύο ημέρες μετά την επέτειο της ιστορικής επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδος στο Euro 2004 και λίγες ώρες πριν το ιστορικό παιχνίδι της Ουαλίας για την ημιτελική φάση του Euro 2016 ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian
 για τις ομοιότητες των δύο ομάδων.

Κλείσιμο
Ο «τυπάρας» θυμήθηκε τα παλιά, αποθέωσε τους Ουαλούς, αλλά δεδομένου ότι αντίπαλος τους στον σημερινό αγώνα (22:00, ΕΡΤ1) είναι η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος απέφυγε να ευχηθεί «καλή επιτυχία».

«Οι Ουαλοί δεν είχαν παίξει σε ένα μεγάλο τουρνουά εδώ και πολλά χρόνια, παλεύουν για την κάθε φάση και το πιστεύουν όπως κι εμείς. Παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, σκοράρουν αρκετά γκολ και είναι η έκπληξη του τουρνουά, αλλά αξίζουν την κάθε στιγμή από αυτά που έχουν πετύχει», είπε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και συμπλήρωσε: «Υπάρχει διαφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς δεν χρησιμοποιούν το 3-5-2 με το οποίο αγωνιζόμασταν εμείς. Ωστόσο η Ουαλία είναι καλύτερη από εμάς στο επιθετικό κομμάτι, αφού ο Μπέιλ δίνει μία έξτρα ώθηση, όπως φυσικά και κάποιοι άλλοι παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ».



Όσον αφορά τα κατορθώματα της δικής μας ομάδας, στο σύνολο των τοποθετήσεων του ο «Κάρα» στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο δημιούργησε και σιγά, ‘χαλύβδωσε’ ο Ότο Ρεχάγκελ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
 
«Είχαμε καλή ομάδα, παίκτες με προσωπικότητα κι έναν πραγματιστή προπονητή ο οποίος κατάφερε να το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Ένα συστατικό ποτέ δεν είναι αρκετό για την συνταγή της επιτυχίας, αλλά τα χρειάζεσαι όλα και φυσικά κι έναν καλό σεφ. Ο Ρεχάγκελ κατάφερε να μας κάνει ομάδα. Δημιούργησε έναν στενό κύκλο παικτών τους οποίους και εμπιστεύθηκε σχεδόν σε όλη του την καριέρα. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν πολύ καλά για 2-3 μήνες αλλά δεν ασχολιόταν μαζί τους. Έπρεπε κάνεις κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό με το κλαμπ σου για να μπεις στην Εθνική», είπε χαρακτηριστικά και θυμήθηκε την ομιλία του πριν το ματς της πρεμιέρας με την Πορτογαλία.

«Πριν το εναρκτήριο ματς με την Πορτογαλία μας φώναξε και μας είπε: ‘Φτάσαμε εδώ έχοντας παλέψει, έχοντας υποφέρει αλλά τα καταφέραμε. Οι Πορτογάλοι δεν έχουν τίποτα, είναι εδώ γιατί είναι οι διοργανωτές’. Αυτό μας ενέπνευσε, μας συσπείρωσε ακόμη περισσότερο σαν ομάδα έτσι ώστε να μην υποταχθούμε σε κανέναν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης