EURO 2016: Ματς για όλα τα λεφτά…

EURO 2016: Ματς για όλα τα λεφτά…

Εξαιρετικό στοιχηματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του EURO 2016, καθώς αφενός κρίνονται τα πάντα στην υπόθεση πρόκριση στους «16» αφετέρου οι ομάδες ξέρουν για ποια αποτελέσματα θα πρέπει να παίξουν. Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το Κόπα Αμέρικα βρίσκεται ήδη στην προημιτελική του φάση, κάτι που σημαίνει ότι το ποντάρισμα θα πρέπει να συνοδεύεται και από κάποιο σχετικό διάβασμα…

EURO 2016: Ματς για όλα τα λεφτά…
Ουκρανία – Πολωνία: Τελευταία αγωνιστική στον όμιλο και στο άλλο ματς η Β. Ιρλανδία αντιμετωπίζει τη Γερμανία. Οι Ουκρανοί ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως έγινε κι έχασαν 2-0 από τη Β. Ιρλανδία κι αποκλείστηκαν πρόωρα. Ηττήθηκαν φυσιολογικά 2-0 από την Γερμανία και μετά, υπολόγιζαν να νικήσουν χωρίς πολύ φασαρία τους Βορεϊορλανδούς. Θα παίξουν με πολλές αλλαγές αυτή τη φορά, έχουν και καλή παράδοση κόντρα στους Πολωνούς. Από τη μεριά τους οι Πολωνοί περνούν ως 2οι με ισοπαλία, αν οι Βορειοϊρλανδοί δεν κάνουν την έκπληξη και νικήσουν την… Γερμανία. Οι Πολωνοί νίκησαν 1-0 τη Β. Ιρλανδία κι έφεραν 0-0 με τη Γερμανία. Με ισοπαλία στο Γερμανία – Β. Ιρλανδία, οι Πολωνοί βολεύονται και με ισοπαλία. Για να τερματίσουν 1οι θα πρέπει να νικήσουν και να βάλουν δυο γκολ παραπάνω από αυτά που θα βάλει η Γερμανία στη Β. Ιρλανδία. Θα παίξουν για τη νίκη και μπορεί να την πάρουν, αλλά δεν θα σκοτωθούν κιόλας εν όψει της συνέχειας. Η λογική λέει ότι το ματς είναι under και διπλό.

Κλείσιμο
Β. Ιρλανδία – Γερμανία: Είναι η τελευταία αγωνιστική του ομίλου και στο άλλο παιχνίδι θα παίξουν Ουκρανία – Πολωνία. Η Β. Ιρλανδία έχασε 1-0 από την Πολωνία στο πρώτο ματς και μετά, νίκησε 2-0 την Ουκρανία, κατοχυρώνοντας την 3η θέση που ενδεχομένως την οδηγήσει στην πρόκριση. Θέλει το κάτι παραπάνω, αλλά δεν θα το πάρει, είναι μικρότερο μέγεθος από τους Γερμανούς. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα του Μουντιάλ, πάντως. Νίκησαν 2-0 στην πρεμιέρα την Ουκρανία χωρίς να εντυπωσιάσουν, ήταν και τυχεροί. Μετά, έφεραν 0-0 με την Πολωνία. Απογοήτευσαν Γκέτζε, Ντράξλερ, οι οποίοι θα μείνουν στον πάγκο για να παίξουν Μάριο Γκόμεζ και Σούρλε. Η Γερμανία δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα τερματίσει 2η στον όμιλο, πήγε στη Γαλλία να το σηκώσει. Η λογική λέει ότι το ματς είναι διπλό, under, no goal και σκοράρει ο Γκόμεζ με το Μίλερ, που δεν βρήκε, ακόμα, δίκτυα.

Κροατία – Ισπανία: Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, εκτός από το ματς αυτό, παίζουν και η Τσεχία με την Τουρκία. Η Κροατία θέλει μία ισοπαλία για να κατοχυρώσει την 2η θέση. Ξεκίνησε καλά, νικώντας 1-0 την Τουρκία, στο δεύτερο παιχνίδι προηγήθηκε 2-0 κόντρα στην Τσεχία, αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2. Το ματς εκείνο διακόπηκε προς το τέλος γιατί Κροάτες χούλιγκαν έριξαν καπνογόνα και έβριζαν την εθνική τους ομάδα! Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε την Κροατία με αναστολή, είναι λογικό να θέλει να την «διώξει» από τη διοργάνωση. Με ήττα, μπλέκει. Θα βρουν τα κουράγια ο Μόντριτς και η παρέα του ν’ αντισταθούν στους Ισπανούς; Οι οποίοι Ισπανοί έχουν ήδη πάρει την 1η θέση μετά το 1-0 επί της Τσεχίας και το 3-0 επί της Τουρκίας και θα έχουν πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους, σχεδόν άλλη ομάδα θα παρατάξουν. Όμως, ποια η διαφορά που θα παίζει ο Τιάγκο αντί του Φάρμπεγκας; Η λογική λέει ότι το ματς είναι διπλό, over, αμφίσκορο και σκοράρουν ο Μοράτα και ο Μάντζουκιτς.

Τσεχία – Τουρκία: Τελευταία αγωνιστική στον όμιλο, στο άλλο ματς θα παίξει η Ισπανία με την Κροατία. Η Τσεχία στο πρώτο της παιχνίδι έχασε φυσιολογικά 1-0 από την Ισπανία και στο δεύτερο, έφερε 2-2 με την Κροατία, έστω κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Είναι ματς – «φωτιά» για την Τσεχία αυτό με τους Τούρκους. Με νίκη μπορεί να πάρει και τη 2η θέση, αφού λογικά η Κροατία θα χάσει από την Ισπανία. Με ισοπαλία φτάνει τους δυο βαθμούς και μάλλον μένει έξω. Είναι σε καλή κατάσταση πάντως, ανεβασμένη ψυχολογικά μετά το 2-2. Οι Τούρκοι έχασαν 1-0 από την Κροατία στην πρεμιέρα και στο δεύτερο ματς σκορπίστηκαν 3-0 από την Ισπανία. Διαλυμένη ομάδα με τον κόσμο ν’ αποδοκιμάζει τον αρχηγό Αρντάν της Μπαρτσελόνα. Θέλει νίκη πάση θυσία, μήπως και με συνδυασμό αποτελεσμάτων καταφέρει και προκριθεί έχοντας τρεις βαθμούς. Η λογική λέει το ματς είναι άσος η διπλό και under.

Ουγγαρία – Πορτογαλία: Είναι κι εδώ τελευταία αγωνιστική στον όμιλο και στο άλλο ματς, η Ισλανδία αντιμετωπίζει την Αυστρία. Η Ουγγαρία έκανε σούπερ πορεία, νίκησε 2-0 την Αυστρία και μετά, έφερε 1-1 με την Ισλανδία κι είναι πρώτη στη βαθμολογία. Θέλει μία ισοπαλία για να τερματίσει στην 1η θέση, με την προϋπόθεση η Ισλανδία να μη νικήσει με περισσότερο από 1-0 την Αυστρία. Δυνατή ομάδα η Ουγγαρία, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Με ήττα, όμως, μπλέκουν και πάνε στην 3η θέση αν η Ισλανδία νικήσει την Αυστρία. Η Πορτογαλία έπαθε επιθετικό κλακάζ στο τουρνουά. Δημιούργησε 20 ευκαιρίες για γκολ και δεν έβαλε ούτε μία, έχασε και πέναλτι ο Ρονάλντο με την Αυστρία, 0-0, ενώ στο πρώτο ματς έφερε 1-1 με την Ισλανδία. Ίσως ήρθε η ώρα να σπάσει η γκαντεμιά. Θέλει μόνο νίκη. Είναι κατά πολύ ανώτερη και στα τελευταία δέκα ματς κόντρα στους Ούγγρους έχει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η λογική λέει ότι θα νικήσει, το ματς είναι διπλό, no goal, under, σκοράρει ο Ρονάλντο.

Ισλανδία – Αυστρία: Στον ίδιο όμιλο γίνεται και ο αγώνας της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία την τελευταία αγωνιστική. Η Ισλανδία με νίκη περνάει πρώτη στον όμιλο, αρκεί η Πορτογαλία να μη νικήσει με περισσότερα γκολ απ ό,τι θα βάλει αυτή κόντρα στην Αυστρία. Με ισοπαλία, όμως, μπορεί να βρεθεί και εκτός διοργάνωσης, Ξεκίνησε το τουρνουά με 1-1 κόντρα στην Πορτογαλία και επανέλαβε το ίδιο σκορ και κόντρα στην Ουγγαρία. Δεν είναι τίποτα φοβερό σαν ομάδα, απλά είναι δυνατά παιδιά που τρέχουν. Οι Αυστριακοί, από τη μεριά τους, αφού ξεπέρασαν το σοκ της πρεμιέρας, όπου έχασαν 2-0 από την Ουγγαρία, τα πήγαν καλά, έφεραν 0-0 με την Πορτογαλία. Δεν έχουν σκοράρει, ακόμα. Είναι πιο τεχνική και ποιοτική ομάδα από την Ισλανδία. Φυσικά, θέλει πάση θυσία νίκη για να περάσει ως 3η καλύτερη ή και 2η αν η Πορτογαλία χάσει από την Ουγγαρία. Η λογική λέει ότι το ματς είναι άσος ή διπλό και under.

Σουηδία – Βέλγιο: Τελευταία αγωνιστική και στον 5ο όμιλο και στο άλλο ματς η Ιταλία αντιμετωπίζει την Ιρλανδία. Η Σουηδία ξεκίνησε τους αγώνες της φέρνοντας 1-1 με την Ιρλανδία και μετά, έχασε 1-0 από την Ιταλία. Δεν έδειξε τίποτα απολύτως στην επίθεση, ο Ιμπραήμοβιτς δεν είναι στα καλά του και το μοναδικό γκολ που πέτυχε ήταν αυτογκόλ. Μία ομάδα χωρίς ταλέντο και μόνο προσόν την δύναμη. Θέλει πάση θυσία τη νίκη και θ’ αναγκαστεί να παίξει φουλ επίθεση. Με ισοπαλία φτάνει τους δυο βαθμούς και αποκλείεται. Το Βέλγιο ξεκίνησε άτσαλα, έχασε 2-0 από την Ιταλία, αλλά πήρε μπρος στο δεύτερο ματς όπου και χτύπησε άγρια τους Ιρλανδούς 3-0. Βολεύεται και με ισοπαλία για να περάσει ως 2η ομάδα στην επόμενη φάση, αλλά θα παίξει για τη νίκη. Αζάρ και Λουκάκου είναι σε εξαιρετική κατάσταση όπως έδειξαν στο ματς με την Ιρλανδία. Η λογική λέει ότι το ματς είναι διπλό, over, no goal και σκοράρει ο Αζάρ και ο Λουκάκου.

Ιταλία – Ιρλανδία: Τελευταία αγωνιστική στον όμιλο, στο άλλο ματς η Σουηδία αντιμετωπίζει το Βέλγιο. Οι Ιταλοί με δυο νίκες έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Νίκησαν 2-0 το Βέλγιο στην πρεμιέρα και στο δεύτερο ματς 1-0 την Σουηδία. Δεν τρώνε γκολ με τίποτα με το 3-5-2 του Κόντε. Το πρόβλημά τους είναι ότι οι δυο από τρεις κεντρικούς μπακ, οι Κιελίνι και Μπονούτσι έχουν κίτρινη κάρτα. Περίπτωση να μην παίξουν, δεν υπάρχει. Απών σίγουρα θα είναι ο τραυματίας δεξιός μπακ χαφ Καντρέβα. Οι Ιταλοί δεν θα σκοτωθούν κιόλας να νικήσουν, αλλά μπορεί να το κάνουν και χωρίς να προσπαθήσουν πολύ. Οι Ιρλανδοί στάθηκαν άτυχοι στην πρεμιέρα, ισοφαρίστηκαν με αυτογκόλ από τη Σουηδία και μετά, στο δεύτερο ματς υπέκυψαν φυσιολογικά 3-0 στην ανωτερότητα των Βέλγων. Πρέπει μόνο νίκη για να ελπίζουν. Δεν μπορούν να το καταφέρουν. Η λογική λέει ότι το ματς είναι ισόπαλο, κλείνει προς το διπλό και under. 

ΗΠΑ – Αργεντινή: Πρώτος ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα που είναι επετειακό και γίνεται εξ ολοκλήρου στα γήπεδα της Αμερικής. Στον όμιλο οι ΗΠΑ έχασαν 2-0 από την Κολομβία, μετά νίκησαν 4-0 την Κόστα Ρίκα, 1-0 την Παραγουάη και στα προημιτελικά 2-1 το Εκουαδόρ. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα, δυσκολοκατάβλητη, ενώ στην επίθεση ο γερόλυκος Ντέμπσεϊ είναι εγγύηση. Η Αργεντινή προβάλει σαν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Ο Μέσι είναι καλά στην υγεία του κι όλοι οι μεγάλοι «αστέρες» της Αργεντινής είναι εκεί. Στο πρώτο ματς του ομίλου η Αργεντινή νίκησε 2-1 τη Χιλή, μετά 5-0 τον Παναμά και 3-0 τη Βολιβία. Στον προημιτελικό 4-1 τη Βενεζουέλα. Είναι τουλάχιστον δυο κλάσεις ανώτερη από τις ΗΠΑ. Η λογική λέει ότι το ματς είναι διπλό, under, no goal και σκοράρουν Μέσι και  Ιγκουαϊν.

Κολομβία – Χιλή: Ο δεύτερος ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα. Η Κολομβία άρχισε τις υποχρεώσεις στον όμιλο με νίκη 2-0 επί των ΗΠΑ. Νίκησε 2-1 εύκολα και την Παραγουάη και μετά, έριξε τον κόσμο στον… κουβά, καθότι έχασε 3-2 από την Κόστα Ρίκα. Στον προημιτελικό έφερε 0-0 με το Περού και προκρίθηκε στα πέναλτι. Είχε εννέα τελικές προς την εστία, που σταμάτησαν στον αντίπαλο τερματοφύλακα ή την ατυχία. Θέλει να παίξει στον τελικό, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Το μεγάλο της «αστέρι», ο Χάμες Ροντρίγκεζ της Ρεάλ είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η Χιλή, κάτοχος του τροπαίου, είχε στον όμιλο μία φυσιολογική ήττα 3-1 από την Αργεντινή, μετά νίκησε 2-1 τη Βολιβία και 4-2 τον Παναμά. Στον προημιτελικό σκόρπισε 7-0 το Μεξικό. Είναι η μόνη που μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια την Αργεντινή. Μεγάλο μειονέκτημα, η τιμωρία του Αρτούρο Βιδάλ της Μπάγερν. Σε φοβερή φόρμα είναι ο Αλέξις Σάντσεζ με τον Εδουάρδο Βάργκας της Χόφενχαϊμ ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ εις βάρος του Μεξικού. Η λογική λέει ότι το ματς είναι αμφίσκορο και over.




EURO 2016 βαθμολογίες

Α Όμιλος
1.Γαλλία 7 ( 4-1)
2.Ελβετία 5 (2-1)
3. Αλβανία 3 (1-3)
4.Ρουμανία 1 (2-4)

Β Όμιλος

1.Ουαλία 6 (6-3)
2.Αγγλία 5 (3-2)
3.Σλοβακία 4 (3-3)
4.Ρωσία 1 (2-6)


Γ Όμιλος
1.Γερμανία 4 (2-0)
2.Πολωνία 4 (1-0)
3.Β.Ιρλανδία 3 (2-1)
4.Ουκρανία 0 (0-4)
21/6 (19.00) Ουκρανία-Πολωνία, Β.Ιρλανδία-Γερμανία

Δ Όμιλος
1.Ισπανία 6 (4-0)
2.Κροατία 4 (3-2)
3.Τσεχία 1 (2-3)
4.Τουρκία 0 (0-4)
21/6 (22.00) Κροατία-Ισπανία, Τσεχία-Τουρκία


Ε Όμιλος
1.Ιταλία 6 (3-0)
2.Βέλγιο 3 (3-2)
3.Σουηδία 1 (1-2)
4.ΕΪΡΕ 1 (1-4)
22/6 (22.00) Ιταλία-ΕΪΡΕ, Σουηδία-Βέλγιο

ΣΤ Όμιλος
1.Ουγγαρία 4 (3-1)
2.Ισλανδία 2 (2-2)
3.Πορτογαλία 2 (1-1)
4.Αυστρία 1 (0-2)
22/6 (19.00) Ουγγαρία-Πορτογαλία, Ισλανδία-Αυστρία


Τι ισχύει σε ισοβαθμίες

1. Τα μεταξύ τους ματς
2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια
5. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων
6. Καλύτερη βαθμολογία Fair Play
7. UEFA Ranking
Αν όμως δύο ομάδες και μόνο, ισοβαθμήσουν στο τέλος της 3ης αγωνιστικής, με την ίδια διαφορά τερμάτων και έχουν μείνει στην ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε θα τερματίζει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, η νικήτρια της διαδικασίας των πέναλτι, όπου θα οδηγούνται οι ομάδες χωρίς παράταση.

Διασταυρώσεις στους «16»
1. 2ος Α-2ος Γ
2. 1ος Δ-3ος Β/Ε/ΣΤ
3. 1ος Β-3ος Α/Γ/Δ
4. 1ος ΣΤ-2ος Ε
5. 1ος Γ-3ος Α/Β/ΣΤ
6. 1ος Ε-2ος Δ
7. 1ος Α-3ος Γ/Δ/Ε
8. 2ος Β-2ος ΣΤ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης