Live: Πολωνία-Βόρεια Ιρλανδία 1-0 (τελικό)

Live: Πολωνία-Βόρεια Ιρλανδία 1-0 (τελικό)

Αναζητούν και οι δύο την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Live: Πολωνία-Βόρεια Ιρλανδία 1-0 (τελικό)
Για πρώτη φορά έπειτα από 54 χρόνια, η Πολωνία και η Βόρεια Ιρλανδία τίθενται αντιμέτωπες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η προηγούμενη ήταν στους προκριματικούς της διοργάνωσης του 1962, με τους Βρετανούς να «καθαρίζουν» με δύο νίκες.

Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση από το gazzetta.gr εδώ
Κλείσιμο

Σήμερα (19:00) στην Κυανή Ακτή και στο «Stade De Nice» κανείς δεν περιμένει ότι τα πράγματα θα είναι τόσο εύκολα. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η Βόρεια Ιρλανδία ήταν εξαφανισμένη από το διεθνές στερέωμα, πριν αναλάβει ο Μάικλ Ο'Νιλ το 2011, ο οποίος οδήγησε την ομάδα σε σταδιακή ανάκαμψη.

Πρωτάρα σε τελική φάση Euro η Βόρεια Ιρλανδία, αναζητά την πρώτη της νίκη. Το ίδιο όμως ισχύει και για την Πολωνία, η οποία σε δύο συμμετοχές έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες και, φυσικά, δεν έχει περάσει ποτέ από τη φάση των ομίλων.

Στη Γαλλία ελπίζει σε κάτι καλύτερο, αφού ταξίδεψε στην Κυανή Ακτή ως η ομάδα με την καλύτερη επίθεση των προκριματικών (33 γκολ) και τον πρώτο σκόρερ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο στράικερ της Μπάγερν πέτυχε 13 γκολ, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ σε προκριματική φάση, το οποίο κατέχει πλέον μαζί με τον σημερινό του αντίπαλο, Κάιλ Λάφερτι (13 τέρματα στη διοργάνωση του 2008).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 36χρονος Ρουμάνος, Οβίντιου Χατσεγκάν, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης