Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη 89-84 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 18 αποβολές!

Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη 89-84 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 18 αποβολές!

Η ΑΕΚ έκανε το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα! – Αποβλήθηκε ο ΜακΝίλ στο πρώτο ημίχρονο, έπεσαν τα φώτα στο δεύτερο και λίγο πριν το φινάλε είχαμε μαζικές αποβολές λόγω σύρραξης με την ΑΕΚ να τελειώνει το ματς με 3 παίκτες και τον Άρη με 2!

Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη 89-84 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 18 αποβολές!
Η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να κατακτήσει την 3η θέση στην Basket League, αφού επικράτησε με 89-84 του Άρη στη… ρομαντική αρχικά ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, το οποίο όμως 14 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε παραλίγο να μετατραπεί σε ρινγκ με αποτέλεσμα να αποβληθούν συνολικά 17 παίκτες και τα προπονητικά τιμ των δύο ομάδων!!!

Αυτό σήμαινε ότι οι δύο ομάδες συνέχισαν με τρεις αθλητές η κάθε μία στο παρκέ, με τον αγώνα να θυμίζει περισσότερο 3on3, αλλά κι αυτό κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα καθώς στα 7’’ πριν το τέλος ο Ζάρας έκανε το 5ο του φάουλ και έτσι ο Άρης τελείωσε το ματς με 2 παίκτες!

Κλείσιμο
Πριν φτάσουμε σ’ αυτό το απίστευτο φινάλε υπήρχε η αποβολή του ΜακΝίλ με δύο τεχνικές ποινές λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αμερικάνος εκνευρίστηκε γιατί θεώρησε ότι οι διαιτητές δεν του έδωσαν φάουλ, ο Γκόντας του έδωσε δύο μαζεμένες τεχνικές ποινές με τον παίκτη του Άρη να κατευθύνεται προς τα πάνω του και τους συμπαίκτες του να τον κρατούν με χίλια ζόρια πριν προλάβει να φτάσει τον διαιτητή.

Στην 4η περίοδο κι ενώ απέμεναν 8’35’’ για να τελειώσει ο αγώνας το ΟΑΚΑ απέκτησε μια ρομαντική ατμόσφαιρα καθώς τα μισά φώτα έσβησαν (προφανώς λόγω προβλήματος στην τάση που προκάλεσε η κακοκαιρία). Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή οι διαιτητές αποφάσισα να συνεχίσουν τον αγώνα για να φτάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου οι Ουότερς, Παπαντωνίου είχαν μια κοκορομαχία στην οποία ενεπλάκη κι ο Σάκοτα και μετά από λίγο στο… κόλπο μπήκαν και οι πάγκοι των δύο ομάδων.

Οι διαιτητές αφού ηρέμησαν τα πνεύματα κάθισαν με την ησυχία τους και είδαν το βίντεο του αγώνα και μετά από λίγο έστειλαν στα αποδυτήρια 9 παίκτες της ΑΕΚ και 8 του Άρη συν τους προπονητές (!!!) μετατρέποντας τον μικρό τελικό σε αγώνα 3on3 (Μπράουν, Κάρτερ, Μιλόσεβιτς από την ΑΕΚ, Ζάρας, Μούρτος, Κοέν από τον Άρη), που δευτερόλεπτα αργότερα έγινε 3on2 καθώς αποβλήθηκε ο Ζάρας του Άρη με 5ο φάουλ!

Πραγματικά απίστευτα πράγματα σε ένα παιχνίδι που και στο αγωνιστικό του κομμάτι είχε φοβερές εναλλαγές.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 11-0 με το ‘καλημέρα’, έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 18 πόντους (53-35), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης μπήκε στον αγώνα βελτιώνοντας την άμυνα του και μειώνοντας στους 5 πόντους αφού με σερί 2-15 το σκορ έγινε 55-50.

Ο Ζάρας ήταν αυτός που κρατούσε όρθιο τον Άρη με το σκορ να γίνεται 75-75 (πρώτη ισοπαλία μετά το 0-0), ωστόσο με τρίποντο του Παπαντωνίου και καλάθι του Σάκοτα η ΑΕΚ προηγήθηκε 83-78 στο 39’ για να φτάσουμε λίγο αργότερα στην γενική σύρραξη  που μετέτρεψε το ματς σε παρωδία.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 48-35, 58-51, 89-84.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 6 (2), Σάκοτα 22 (4), Χέρστον 13 (1), Μπράουν 12 (3), Μαυροειδής 8, Μιλόσεβιτς 7 (1), Κάρτερ 12 (1), Σαρικόπουλος 2, Μωραΐτης, Μάικλ 7.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 20, Ουότερς 15 (2), Κοέν 5 (1), Μούρτος 12 (1), ΜακΝιλ 6, Ξανθόπουλος 1, Δήμας, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Ζάρας 22 (5), Σίμτσακ 3.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης