Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ στον τελικό με τον Τζιμπούρ σε ρόλο λυτρωτή!

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ στον τελικό με τον Τζιμπούρ σε ρόλο λυτρωτή!

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με πέναλτι του Μπρίτο το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), αλλά η χρυσή αλλαγή του Μανωλά στο 88’ ισοφάρισε σε 1-1

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ στον τελικό με τον Τζιμπούρ σε ρόλο λυτρωτή!
Η ΑΕΚ είναι η πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με τη νίκη της 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, πήρε την πρόκριση.

Μια πρόκριση που ήρθε με πολύ άγχος για την Ένωση, καθώς το ‘χρυσό γκολ’ πέτυχε Ραφίκ Τζιμπούρ στο 88’ στη μοναδική ίσως σωστή ενέργεια που έκανε ο Αλγερινός από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι.

Κλείσιμο
Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας ήταν μοιρασμένος με τον Ατρόμητο να δείχνει κάπως καλύτερος, αλλά την ΑΕΚ να ισορροπεί μετά το 15’ και να έχει κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο στο 32’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν τα γκολ όταν από την κακή έξοδο του Μπαρόχα ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αναταραχή.

Η πιο μεγάλη στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε στο 54’ όταν ο Σουμπίνιο έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Στόιτσεφ με τον τελευταίο να πλασάρει άστοχα. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 68’ δεν υπήρχε υποψία φάσης, όμως ο Λαμπρόπουλος λειτουργώντας σαν τερματοφύλακας έδιωξε τη μπάλα με το χέρι κι ο διαιτητής Κύζας έδειξε την άσπρη βούλα με τον Μπρίτο να νικά τον Μπαρόχα και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να βγει μπροστά, ο Ατρόμητος με προσοχή έψαχνε το δεύτερο γκολ, όμως μέχρι το 88’ δεν υπήρχαν μεγάλες συγκινήσεις.

Σε εκείνο σημείο, ο Μπαρμπόσα απελευθερώθηκε εξαιρετικά δίνοντας στον αμαρκάριστο Γιόχανσον, ο Σουηδός μοίρασε τη μπάλα εξαιρετικά στον Ντίντακ, ο οποίος έκανε την παράλληλη σέντρα κι ο Τζιμπούρ από κοντά διαμόρφωσε το 1-1.

Ο Μανωλάς χάθηκε στις αγκαλιές των υπολοίπων του πάγκου, ο Δέλλας ξεσπούσε στο μπουκάλι που κρατούσε στο χέρι του κι όλα πλέον είχαν κριθεί, αφού στα πέντε λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) δεν άλλαξε τίποτα.

«Νομίζω ότι σήμερα το αποτέλεσμα μας αφήνει μία πίκρα. Στο πρώτο ματς δεν ήμασταν καλοί, στο δεύτερο κερδίσαμε κατά κράτος την ΑΕΚ. Πετύχαμε το γκολ, όμως για μία στραβοκλωτσιά δεχθήκαμε ένα γκολ σε σημείο που δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την πορεία τους. Στον τελικό ίσως να μην προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα», είπε απογοητευμένος ο Τραϊανός Δέλλας για να σημειώσει από την πλευρά του ο Στέλιος Μανωλάς: «Ήταν μία καλή ομάδα απέναντι μας. Ο Τραϊανός ξέρει καλά τους παίκτες μας καλύτερα κι από εμένα, αφού έχει δουλέψει μαζί τους. Η ΑΕΚ απέδειξε πως ήταν καλύτερη και στα δυο παιχνίδια, οπότε ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».

Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76' Ματέι), Παπαδόπουλος (81' Λε Ταλέκ).
ΑΕΚ (Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας (59' Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (92' Μπακάκης), Αραβίδης (90' Πέκχαρτ).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης