«Αθάνατοι» οι Σακίλ, Άιβερσον, Γιάο Μινγκ που πήραν μια θέση στο Hall of Fame

«Αθάνατοι» οι Σακίλ, Άιβερσον, Γιάο Μινγκ που πήραν μια θέση στο Hall of Fame

Στο Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ μπήκαν ο Σακίλ Ο'Νιλ, ο Άλεν Άιβερσον και ο Γιάο Μνγκ όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αρμόδια επιτροπή

«Αθάνατοι» οι Σακίλ, Άιβερσον, Γιάο Μινγκ που πήραν μια θέση στο Hall of Fame
Έξι νέα μέλη θα αποκτήσει το μπασκετικό Hall Of Fame όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια επιτροπή που ασχολείται με τις υποψηφιότητες.

Κι αυτοί που ξεχωρίζουν από τις φετινές επιλογές είναι φυσικά οι Σακίλ Ο'Νιλ,  Άλεν Άιβερσον, Γιάο Μίνγκ που έχουν αφήσει (με πολλούς τρόπους) το δικό τους αποτύπωμα στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Κλείσιμο
Ο «Σάκ» έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ένα βραβείο MVP (2000) και έχει βρεθεί τρεις φορές στους τελικούς (2000,2001,2003), ενώ μετρά σε 1207 παιχνίδια στη καριέρα του 23.7 πόντους, 10.9 πόντους, 2.3 μπλοκ ανά 34.7 λεπτά συμμετοχής.

Ο «Α.Ι» από την άλλη δεν έχει κερδίσει κανένα πρωτάθλημα, αλλά έχει αναδειχθεί ΜVP τη σεζόν 2001 και έχει κερδίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ τέσσερις φορές (1999,2001,2002,2005). Σε 914 αγώνες είχε 26.7 πόντους, 6.2 ασίστ, 2,3 κλεψίματα ανά 41.1 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γιάο Μινγκ παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που του επέτρεψαν να αγωνιστεί για μόλις 8 χρόνια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του. Σε 486 αγώνες μέτρησε 19 πόντους, 9,2 ριμπάουντ και 1,9 κοψίματα, ενώ ήταν 5 φορές μέλος των κορυφαίων πεντάδων του ΝΒΑ.

 Άλλα τρία πολύ σημαντικά πρόσωπα επιλέχθηκαν στο φετινό Hall of Fame και είναι η θρυλική Σέριλ Σουπς αγωνιζόταν στο WNBA, ο διαιτητής Ντάρελ Γκάρετσον (μόλις ο 16ος στην ιστορία) και ο ιδιοκτήτης των Σικάγο Μπουλς, Τζέρι Ραίνσντορφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης